Γενικές πληροφορίες για τους ανήλικους μαθητές

ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΗΛΙΚΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Μόνο οι γονείς ξέρουν πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για το παιδί τους. Η πολύχρονη πείρα μας όμως μας έχει δείξει ότι όσο πιο μικρό είναι το παιδί τόσο πιο εύκολα προσαρμόζεται γλωσσικά. Τα προγράμματα που προσφέρουμε είναι σχεδιασμένα για παιδιά ηλικίας 4 έως 17 χρόνων και διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες:

 • Ομαδικές αναχωρήσεις όπου οι μαθητές συνοδεύονται από ενήλικο/η αρχηγό/συνοδό. Αναχωρούν μαζί από την Ελλάδα, μένουν μαζί στο campus του πανεπιστημίου/κολεγίου και επιστρέφουν μαζί στην Ελλάδα. Στο πανεπιστήμιο/κολέγιο, ο/η αρχηγός/συνοδός παρακολουθεί την πρόοδο, την ασφάλεια καθώς και την ευχάριστη και δημιουργική παραμονή των παιδιών. Ενδείκνυται για μικρότερους μαθητές ή μαθητές που δεν έχουν ταξιδέψει μόνα τους στο παρελθόν.
   
 • Ατομικές αναχωρήσεις (εκτός γκρουπ) σε επιλεγμένα πανεπιστήμια/κολέγια του εξωτερικού όπου, με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς Έλληνες ή με ελάχιστους, οι μαθητές θα παρουσιάσουν ακόμα μεγαλύτερη πρόοδο στην ξένη γλώσσα ή θα παρακολουθήσουν ένα πιο εξειδικευμένο πρόγραμμα όπως ο συνδυασμός μαθημάτων με κάποιο άθλημα, με τέχνη, με χορό ή με ακαδημαϊκά προγράμματα – Debate & Critical Thinking, Oxbridge, Medics, Engineering, Business, Law, Finance, Computer, Science, Drama, Film Academy, Fashion. Ενδείκνυται για παιδιά ηλικίας 14 ετών και άνω. Το μόνο που περιμένουμε είναι καλή διάθεση. Εμείς από τη μεριά μας θα φροντίσουμε ώστε το παιδί σας να μάθει καινούργια πράγματα, να κάνει νέους φίλους και να αποκτήσει αναμνήσεις που θα κρατήσουν μια ζωή.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Επειδή για πολλά παιδιά αυτή είναι η πρώτη φορά που φεύγουν από το σπίτι τους, σας δίνουμε μερικές μικρές συμβουλές για να κάνετε το ταξίδι τους πιο εύκολο.

 • Σε κάθε ευκαιρία ενθαρρύνετε την αυτοπεποίθηση του παιδιού σας. Κανονίστε να μείνει κάποια βράδια σε ένα φιλικό σπίτι, όπου θα πρέπει μόνο του να φροντίσει τον εαυτό του.
 • Οργανώστε μαζί με το παιδί σας το ταξίδι. Όσο περισσότερο παίρνει μέρος στη διαδικασία τόσο πιο άνετα θα αισθάνεται όταν φύγει.
 • Ενθαρρύνετε το παιδί σας να εκφράζει τις σκέψεις του και να κάνει ερωτήσεις στους συνοδούς του ταξιδιού.
 • Συζητήστε μαζί του πώς θα είναι η κατάσταση στο ταξίδι.
 • Εξασκηθείτε μαζί του σε αναμενόμενες καταστάσεις όπως να αδειάζει τη βαλίτσα του και να την ετοιμάζει, να σερβίρεται από μπουφέ, να διαλέγει το φαγητό του κ.ά.
 • Κανονίστε πότε και σε ποιες συνθήκες θα σας παίρνει τηλέφωνο.
 • Αν κάποια στιγμή το παιδί σάς πάρει τηλέφωνο στενοχωρημένο θέλοντας να επιστρέψει σπίτι, προσπαθήστε να το καθησυχάσετε και να το πείσετε να μείνει λίγες μέρες ακόμα. Εστιάστε την προσοχή σας στα θετικά του ταξιδιού και ενθαρρύνετε το παιδί σας να προσπαθήσει λίγο ακόμα, χωρίς να αισθάνεστε ένοχοι γι’ αυτό.

 

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Με τα χρόνια έχουμε ανακαλύψει ότι ο τρόπος για την εύκολη μετάβαση από το σπίτι στην παραμονή μακριά από αυτό είναι να οργανώνουμε πολλές δραστηριότητες, από το πρωί μέχρι το βράδυ – με ένα πρόγραμμα δυναμικό, γεμάτο ασχολίες και διασκεδαστικό. Γι’ αυτόν τον λόγο διαμορφώνουμε το πρόγραμμα έτσι ώστε να έχει μεγάλη ποικιλία αθλητικών δραστηριοτήτων, βραδινή διασκέδαση και αρκετές εκδρομές.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Δεν έχει σημασία πόσο καλά ξέρουν τα παιδιά μια ξένη γλώσσα. Υπάρχουν τμήματα για όλα τα επίπεδα, από αρχάριους έως και πολύ προχωρημένους. Με την άφιξή τους στο πανεπιστήμιο/κολέγιο, περνούν ένα τεστ ώστε να παρακολουθήσουν το σωστό τμήμα για να υπάρχει ουσιαστικό όφελος. Τα μαθήματα διαρκούν 45-55 λεπτά, είναι υποχρεωτικά και καθημερινά. Τελειώνοντας τον κύκλο μαθημάτων, τα πανεπιστήμια/κολέγια δίνουν το «Πιστοποιητικό Παρακολούθησης και Προόδου».

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Όλα τα Πανεπιστήμια/Κολέγια προσφέρουν πλήρη διατροφή καθημερινά με μεγάλη ποικιλία πιάτων. Τα μενού είναι σχεδιασμένα ώστε να καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις των παιδιών καθώς και τις διατροφικές τους ανάγκες. Περιλαμβάνουν διεθνή κυρίως πιάτα αλλά και επιλογές για χορτοφάγους. Οποιαδήποτε διατροφική συνήθεια και ιδιαιτερότητα πρέπει να τη συμπεριλάβει ο γονιός στο έντυπο συμμετοχής.

Ελάχιστα είναι τα σχολεία που προσφέρουν ημιδιατροφή και είναι κυρίως προγράμματα για μεγαλύτερης ηλικίας εφήβους και ως επί το πλείστων Ακαδημαϊκά Προγράμματα.

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Οι καθηγητές των πανεπιστημίων/κολεγίων είναι εξειδικευμένοι στη διδασκαλία της ξένης γλώσσας σε μαθητές από άλλες χώρες και έχουν πιστοποίηση.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Ανάλογα με τις προδιαγραφές του κάθε κέντρου οι μαθητές μένουν στα οικοτροφεία των πανεπιστημίων/κολεγίων. Κάποια διαθέτουν μονόκλινα δωμάτια ενώ άλλα δίκλινα, τρίκλινα ή και δωμάτια με περισσότερα κρεβάτια. Στην περίπτωση αυτή τα παιδιά χωρίζονται ανάλογα με το φύλο και με την ηλικία τους. Οι συνοδοί μένουν στον ίδιο χώρο ώστε να υπάρχει συνεχής επίβλεψη. Επίσης, τα πανεπιστήμια/κολέγια διαθέτουν σε εικοσιτετράωρη βάση προσωπικό ασφαλείας στα οικοτροφεία.

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ένα από τα ωραιότερα κομμάτια του ταξιδιού είναι οι απογευματινές και οι βραδινές εκδηλώσεις. Τα πανεπιστήμια/κολέγια οργανώνουν κάθε μέρα δραστηριότητες αθλητικής φύσης, ομαδικά παιχνίδια, διαγωνισμούς, ντίσκο, μπάρμπεκιου, προβολές ταινιών κ.ά. Φυσικά, κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται με εκδρομές –τουλάχιστον μία ολοήμερη την εβδομάδα– σε προορισμούς πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ *

Τα περισσότερα campus έχουν ιατρείο και ειδικευμένο προσωπικό 24 ώρες τη μέρα. Τα φάρμακα που τα παιδιά φέρνουν μαζί τους τοποθετούνται σε ασφαλές μέρος και πρέπει να αναφέρονται στην αίτηση συμμετοχής –πλην αυτών που αναγράφονται στη λίστα–, όπως και οι οδηγίες για τη χρήση τους. Ο συνοδός των παιδιών θα φροντίσει για τη σωστή χρήση των φαρμάκων. Σε περίπτωση ανάγκης υπάρχει η δυνατότητα άμεσης μεταφοράς του ασθενούς στο νοσοκομείο.

* Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας (ΕΚΑΑ).

Μια δωρεάν κάρτα που προσφέρει πρόσβαση σε ιατρικά αναγκαία και επείγοντα περιστατικά κατά την προσωρινή διαμονή του ασφαλισμένου σε μια από τις 28 χώρες της ΕΕ, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία, με τους ίδιους όρους και το ίδιο κόστος (σε ορισμένες χώρες, δωρεάν) με τους ασφαλισμένους της εν λόγω χώρας.
Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας (ΕΚΑΑ):

 • δεν υποκαθιστά την ταξιδιωτική ασφάλιση. Δεν καλύπτει την ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη, ούτε δαπάνες όπως το αεροπορικό εισιτήριο επιστροφής στη χώρα προέλευσης ή την απώλεια/κλοπή περιουσιακών στοιχείων, 
 • δεν καλύπτει τις δαπάνες, αν ο ασφαλισμένος ταξιδεύει ειδικά για να λάβει ιατρική περίθαλψη, 
 • δεν εγγυάται τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών, δεδομένου ότι τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης κάθε χώρας διαφέρουν, υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν στη χώρα προέλευσης μπορεί να μην παρέχονται δωρεάν σε μια άλλη. 

Προϋπόθεση για τη χορήγηση της ΕΚΑΑ είναι η ύπαρξη ενεργής  ασφαλιστικής ικανότητας.

Για να αποκτήσετε την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας (ΕΚΑΑ) θα χρειαστείτε:

 • να έχετε ασφαλιστική ικανότητα
 • να εισάγετε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet

Αν κάποιο παιδί επισκεφτεί τον γιατρό ή το νοσοκομείο για οποιονδήποτε λόγο, οι γονείς ενημερώνονται αμέσως. Σας παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε αν το παιδί έχει κάποιο πρόβλημα υγείας ή αλλεργίας, είτε μέσω της αίτησης συμμετοχής είτε τηλεφωνικώς. Όλες οι προσωπικές πληροφορίες που μας δίνετε είναι απολύτως εμπιστευτικές. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα, αρκεί φυσικά να είμαστε ενήμεροι γι’ αυτό.

 

* Παρακαλείστε να δώσετε σε κάθε παιδί, καλά φυλαγμένα στη βαλίτσα του, τα φάρμακα πρώτης ανάγκης:

 • Καραμέλες για τον πονόλαιμο
 • Παυσίπονα ευρείας χρήσης
 • Αντιισταμινική αλοιφή για τσιμπήματα εντόμων

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με τα παιδιά τους μέσω των κινητών τηλεφώνων τους, συστήνουμε ωστόσο χρήση με μέτρο γιατί υπάρχουν μεγάλες χρεώσεις λόγω της περιαγωγής.

 • Η αυτόματη κλήση για ΕΛΛΑΔΑ είναι: 0030 + π.χ. (210) ΑΘΗΝΑ + τηλέφωνο σπιτιού.
 • Η αυτόματη κλήση για ΑΓΓΛΙΑ είναι: 0044 + τηλέφωνο αγγλικό.

Στην πλειοψηφία των Πανεπιστημίων/Κολεγίων προσφέρεται Δωρεάν σύνδεση με ίντερνετ μέσω WiFi.

Πριν από την αναχώρηση των παιδιών βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει όλες τις πληροφορίες για το κολέγιο που θα πάνε.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ            -2 ώρες

ΑΥΣΤΡΙΑ                     -1 ώρα

ΓΑΛΛΙΑ                       -1 ώρα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ                 -1 ώρα

ΙΣΠΑΝΙΑ                     -1 ώρα

ΙΤΑΛΙΑ                        -1 ώρα

 

ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

Στα δικά μας ταξίδια το σπορ ντύσιμο είναι της μόδας. Σορτσάκια, τζιν και Τ-shirt είναι ό,τι πιο κατάλληλο.

Τα πράγματα που θα πάρουν μαζί τους είναι ανάλογα της διάρκειας των διακοπών. Η παρακάτω λίστα είναι ενδεικτική για μία εβδομάδα.

 • μία βαλίτσα ή έναν σάκο όσο γίνεται ελαφρύτερο, με ρόδες αν είναι δυνατόν
 • Τ-shirt
 • τζιν ή παντελόνια
 • φούτερ
 • αθλητική φόρμα
 • πιτζάμες
 • αντιανεμικό ή αδιάβροχο μπουφάν
 • αθλητικά παπούτσια
 • κάλτσες
 • εσώρουχα
 • λαστιχένιες σαγιονάρες
 • μία αλλαξιά ρούχα για κάτι πιο επίσημο
 • 1 πετσέτα προσώπου
 • 1 πετσέτα σώματος
 • σαπούνι, σαμπουάν, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, αποσμητικό και βούρτσα
 • μία σακούλα ή θήκη για τα βρόμικα ρούχα
 • 1 τετράδιο ή μικρό μπλοκ για σημειώσεις, στιλό και λεξικό τσέπης

* Τα οικοτροφεία παρέχουν σεντόνια και κλινοσκεπάσματα και κάποια από αυτά και πετσέτες.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Σας συστήνουμε να αποφύγουν να πάρουν μαζί τους είδη μεγάλης αξίας.
 • Το επιτρεπόμενο βάρος πλην της χειραποσκευής είναι 23 κιλά. (για υπέρβαρο υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις)

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ:

 • Η ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Παρ’ όλο που ο σκοπός των προγραμμάτων μας είναι η εκπαίδευση και η διασκέδαση, ένα σημαντικό μέρος της δουλειάς μας είναι και η ασφάλεια και η επιτήρηση των παιδιών σε εικοσιτετράωρη βάση. Ζητάμε από τους γονείς να τηρήσουν προσεκτικά τις συστάσεις που τους δίνουμε. Εμείς από τη μεριά μας επιλέγουμε πανεπιστήμια/κολέγια του εξωτερικού τα οποία προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και συνεργαζόμαστε με τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες (μέλη ΙΑΤΑ). Το γραφείο μας λαμβάνει αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να τηρούνται οι κανονισμοί ασφαλείας στον μέγιστο δυνατό βαθμό, όπου είναι αυτό εφικτό. Το προσωπικό του StudyTours, το οποίο βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στην Αγγλία, αλλά και οι επί σειρά ετών προσεκτικά επιλεγμένοι συνεργάτες του είναι έμπειροι και ικανοί να φέρουν εις πέρας κάθε πιθανό πρόβλημα που ίσως προκύψει.

 • ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ένα από τα καθήκοντα των συνοδών του ταξιδιού είναι να φροντίζουν για την τήρηση της ώρας του ύπνου. Τα δωμάτια των συνοδών βρίσκονται ακριβώς δίπλα σε αυτά των παιδιών, ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να είναι κοντά τους. Οι κεντρικές πόρτες κλειδώνονται, αν και σε περίπτωση ανάγκης μπορούν να ανοίξουν από την εσωτερική πλευρά. Απαγορεύεται αυστηρά η έξοδος από το οικοτροφείο μετά την ώρα της κατάκλισης –συνήθως μετά τις 23.00– και κάθε παραβάτης τιμωρείται.

 • ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑI ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ/ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ

Όλα τα πανεπιστήμια/κολέγια διαθέτουν χρηματοκιβώτια, στα οποία φυλάσσονται τα χρήματα, τα διαβατήρια/ταυτότητες και άλλα επίσημα έγγραφα. Οι συνοδοί των γκρουπ φροντίζουν γι’ αυτό.

 • ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Τα παιδιά απαγορεύεται να απομακρυνθούν από τον χώρο του πανεπιστημίου/κολεγίου, εκτός και αν συνοδεύονται από κάποιον συνοδό.

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Η δημιουργία περιβάλλοντος αμοιβαίου σεβασμού είναι ένας από τους κύριους στόχους μας. Πιστεύουμε ότι όλα τα παιδιά έχουν ίσο δικαίωμα στη μάθηση και τη διασκέδαση, και γι’ αυτόν τον λόγο πάντα προσέχουν οι συνοδοί αλλά και εμείς για δείγματα αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Αν σας αναφέρουν οτιδήποτε κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, επικοινωνήστε μαζί μας για την περίπτωση που δεν έχουμε ενημερωθεί. Έχουμε συγκεκριμένους κανόνες για τον τρόπο συμπεριφοράς τον οποίο φροντίζουμε όλοι να τηρούν. Σε περίπτωση που το πρόβλημα συνεχιστεί, διατηρούμε το δικαίωμα να διακόψουμε το πρόγραμμα και να στείλουμε το παιδί πίσω στην Ελλάδα – με έξοδα της οικογένειάς του. Αν έχουν προκληθεί τυχόν ζημιές, την αποζημίωση την αναλαμβάνει η οικογένεια του μαθητή.

ΠΛΥΣΙΜΟ ΡΟΥΧΩΝ

Όλα τα κέντρα αναλαμβάνουν το καθάρισμα των δωματίων και την αλλαγή των σεντονιών και πετσετών (εάν παρέχονται) σε εβδομαδιαία βάση. Πολλά πανεπιστήμια/κολέγια διαθέτουν επίσης αυτοεξυπηρετούμενα πλυντήρια και ευκολίες για σιδέρωμα έναντι μικρού κόστους για τα ρούχα των μαθητών.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ

Για να ταξιδέψετε σε χώρα της Ε.Ε. θα πρέπει να έχετε Διαβατήριο που να είναι σε ισχύ (για όσο χρόνο μετά την προγραμματισμένη ημερομηνία επιστροφής καθορίζεται  από τις χώρες προορισμού), ή Αστυνομική Ταυτότητα με ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ. Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών ταξιδεύουν ΜΟΝΟ με Διαβατήριο.

Οι υπήκοοι άλλων χωρών, που είναι κάτοχοι ξένων διαβατηρίων, πρέπει να ενημερώνουν σχετικά το τουριστικό γραφείο και να απευθύνονται οι ίδιοι στις προξενικές αρχές της χώρας τους, καθώς και των χωρών που θα επισκεφθούν, προκειμένου να ελέγχουν αν χρειάζονται θεώρηση εισόδου ή οποιαδήποτε άλλα έγγραφα για τις χώρες που θα διέλθουν ή στις οποίες θα ταξιδέψουν, καθώς και για την επανείσοδό τους στην Ελλάδα ή στη χώρα απ’ όπου ξεκίνησαν. Τυχόν μη εξασφάλιση της έγκαιρης έκδοσης ή θεώρησης των ταξιδιωτικών σας εγγράφων δεν δικαιολογεί την ακύρωση της συμμετοχής σας στο ταξίδι χωρίς χρέωση ακυρωτικών τελών. Κάθε ταξιδιώτης είναι υπεύθυνος για την ισχύ και εγκυρότητα, την εξασφάλιση και τη φύλαξη των ταξιδιωτικών εγγράφων του που απαιτούνται για το ταξίδι του. Ο ταξιδιώτης έχει την ευθύνη της φύλαξης των εισιτηρίων και εν γένει όλων των ταξιδιωτικών εγγράφων καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Οι ανήλικοι μαθητές που δεν συνοδεύεται από κανένα ενήλικα, οφείλουν να φέρουν μαζί τους επικυρωμένη εξουσιοδότηση για τη συναίνεση στο ταξίδι στην Αγγλική γλώσσα και από τους δύο γονείς. Σε κάθε περίπτωση το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη αν οι τοπικές αρχές δεν δεχτούν την είσοδο αυτών στη χώρα τους ή ο αερομεταφορέας δεν επιτρέψει την είσοδο τους εντός της πτήσης.

Το τουριστικό συνάλλαγμα ήταν απεριόριστο, ωστόσο έπειτα από τα capital controls έχουν προκύψει κάποιοι περιορισμοί, γι’ αυτό παρακαλούμε να ενημερωθείτε σχετικά πριν από την αναχώρηση. Το συνάλλαγμα μπορείτε να το αγοράσετε από οποιαδήποτε τράπεζα ή από τα ειδικά ανταλλακτήρια που βρίσκονται και στα διεθνή αεροδρόμια της χώρας.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν τους μικρούς μαθητές, περιλαμβάνουν όλα τα έξοδα στην τιμή του προγράμματος. Ωστόσο υπάρχουν προσωπικά έξοδα –ψώνια, σνακς, έξτρα επισκέψεις σε μουσεία κ.ά.– τα οποία εσείς θα καθορίσετε ανάλογα με το ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Η πρότασή μας είναι να υπολογίζετε περίπου €100-150 την εβδομάδα – για την Αγγλία το αντίστοιχο ποσό θα πρέπει να είναι σε λίρες Αγγλίας.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ STUDYTOURS

Μέσα από τις σελίδες του site μας μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες για μια μεγάλη ομάδα εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε χώρες του εξωτερικού. Αν ψάχνετε ωστόσο κάτι που δεν υπάρχει, μη διστάσετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας ώστε να σας βοηθήσουμε να βρείτε αυτό που θέλετε.
Δεδομένου ότι έχετε ήδη εντοπίσει το πρόγραμμα της επιλογής σας, πρέπει –αφού εξακριβώσουμε ότι υπάρχει διαθεσιμότητα στις ημερομηνίες που ζητάτε– να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής/εγγραφής που θα βρείτε στο site μας και να την υποβάλετε πάντα μαζί με αντίγραφο του Διαβατηρίου ή της Ταυτότητας των παιδιών.
Με την υποβολή της αίτησης συμμετοχής/εγγραφής δηλώνετε ότι συμφωνείτε με τους όρους και τους κανονισμούς της εταιρείας μας. Η εγγραφή ολοκληρώνεται με την προκαταβολή, η οποία ανέρχεται στο 30% περίπου της συνολικής αξίας του πακέτου.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Οι τιμές όλων των προγραμμάτων StudyTours που αναγράφονται στο site μας ισχύουν για πληρωμή τοις μετρητοίς.
Η προκαταβολή εγγραφής ισχύει και αυτή για πληρωμή τοις μετρητοίς, ή με εφάπαξ χρέωση κάρτας VISA.
Το υπόλοιπο ποσό της εξόφλησης πρέπει να έχει καταβληθεί μέχρι 45 ημέρες (εκτός και αν απαιτείται νωρίτερα από τον εκπαιδευτικό οργανισμό) πριν από την έναρξη του προγράμματος είτε τοις μετρητοίς –κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό– είτε με χρέωση κάρτας VISA σε έως 3 Άτοκες δόσεις.

 

ΤΑΞΙΔΙ - ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Πρέπει να βρίσκεστε στο αεροδρόμιο δύο ώρες πριν από την ώρα της αναχώρησής σας και στην ακριβή ώρα που γράφουν τα πληροφοριακά έντυπα. Κάθε ταξιδιώτης, για λόγους ασφαλείας, περνάει μόνος του με την αποσκευή του για το check-in.

 

ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ

Κάθε αεροπορική εταιρεία έχει το δικό της σύστημα χρέωσης για επιπλέον βάρος στις αποσκευές. Το επιτρεπόμενο βάρος για τις αποσκευές είναι έως 23 κιλά. Μη βάλετε στις αποσκευές σας χρήματα, διαβατήρια, έγγραφα και αντικείμενα μεγάλης αξίας. Στη χειραποσκευή το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος είναι 8 κιλά, και απαγορεύονται: ψαλίδια, νυχοκόπτες, λίμες, αιχμηρά αντικείμενα, εύφλεκτα υλικά και υγρά αντικείμενα (νερό, ποτά, αναψυκτικά, ζελέ, κρέμες, αλοιφές, κόλλα, λοσιόν, υγρό φακών επαφής κ.ά).

 

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ…

 

 • Είναι απαραίτητη η έκδοση Αστυνομικής Ταυτότητας νέου τύπου ή Διαβατηρίου νέου τύπου. Για παιδιά κάτω των 12 ετών είναι απαραίτητο το Διαβατήριο.
 • Συνάλλαγμα (για τις χώρες εκτός Ε.Ε. και για τη Μ. Βρετανία)
 • Όσα παιδιά φορούν γυαλιά, να πάρουν μαζί και ένα δεύτερο ζευγάρι
 • Προμηθευτείτε με έναν αντάπτορα καθώς η τάση του ρεύματος στην Αγγλία είναι διαφορετική από αυτήν της Ελλάδας και είναι απαραίτητος για τη χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρικής συσκευής (κινητό τηλέφωνο, πιστολάκι μαλλιών κ.ά.)
 • Να μας δώσετε τηλέφωνα στα οποία υπάρχει άμεση δυνατότητα επικοινωνίας με εσάς

 

Ένας από τους στόχους του γραφείου μας είναι η άνετη και διασκεδαστική ατμόσφαιρα που επικρατεί στα ταξίδια που οργανώνουμε.

 

Ευχόμαστε καλό ταξίδι…