9 συμβουλές για να ενισχύσετε την ενέργειά σας με φυσικό τρόπο | Study Tours

9 συμβουλές για να ενισχύσετε την ενέργειά σας με φυσικό τρόπο

tips για περισσότερη ενέργεια!

Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε το δικό σας φυσικό επίπεδο ενέργειας. Εδώ είναι εννέα συμβουλές:

 

1. Ελέγξτε το στρες
Τα συναισθήματα που προκαλούνται από άγχος καταναλώνουν τεράστια ποσά ενέργειας. Η συζήτηση με έναν φίλο ή έναν συγγενή, η ένταξη σε μια ομάδα υποστήριξης ή ένας ψυχοθεραπευτής μπορεί να συμβάλει στην διάχυση του άγχους.

 

2. Ελαφρύνετε το φόρτο εργασίας
Ένας από τους κύριους λόγους για την κόπωση είναι η υπερβολική εργασία. Η υπερβολική εργασία μπορεί να περιλαμβάνει επαγγελματικές, οικογενειακές και κοινωνικές υποχρεώσεις. Ορίστε τις προτεραιότητές σας όσον αφορά τις πιο σημαντικές εργασίες. Παρατηρήστε αυτά που είναι λιγότερο σημαντικά. Σκεφθείτε να ζητήσετε επιπλέον βοήθεια εάν είναι απαραίτητο.

 

3. Άσκηση
Η άσκηση εγγυάται σχεδόν ότι θα κοιμηθείτε πιο καλά. Παρέχει επίσης στα κύτταρα σας περισσότερη ενέργεια και κυκλοφορεί το οξυγόνο. Και η άσκηση προκαλεί στο σώμα σας την απελευθέρωση της επινεφρίνης και της νορεπινεφρίνης, των ορμονών του στρες που σε μέτριες ποσότητες μπορεί να σας κάνουν να νιώσετε γεμάτοι ενέργεια. Ακόμα και ένα γρήγορο περπάτημα είναι μια καλή αρχή.

 

4. Αποφύγετε το κάπνισμα
Ξέρετε ότι το κάπνισμα απειλεί την υγεία σας. Αλλά ίσως να μην γνωρίζετε ότι το κάπνισμα αποστραγγίζει πραγματικά την ενέργεια σας προκαλώντας αϋπνία. Η νικοτίνη στον καπνό είναι διεγερτική, επομένως επιταχύνει τον καρδιακό ρυθμό, αυξάνει την αρτηριακή πίεση και διεγείρει τη δραστηριότητα του εγκεφαλικού κύματος που συνδέεται με την εγρήγορση, καθιστώντας πιο δύσκολο να κοιμηθείτε. Και μόλις κοιμηθείτε, η εθιστική δύναμή της μπορεί να σας ξυπνήσει.

 

5. Περιορίστε τον ύπνο σας
Αν νομίζετε ότι μπορεί να στερείστε ύπνο, δοκιμάστε να μην κοιμηθείτε. Αυτή η συμβουλή μπορεί να ακούγεται περίεργη, αλλά καθορίζοντας πόσο ύπνο χρειάζεστε πραγματικά μπορεί να μειώσει το χρόνο που ξοδεύετε στο κρεβάτι χωρίς να κοιμάστε. Αυτή η διαδικασία καθιστά ευκολότερο τον ύπνο και προάγει τον πιο ξεκούραστο ύπνο μακροπρόθεσμα. Δείτε πώς να το κάνετε:
 

  • Αποφύγετε τον ύπνο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

  • Την πρώτη νύχτα, πηγαίνετε στο κρεβάτι αργότερα από το κανονικό και κοιμηθείτε μόνο για τέσσερις ώρες.

  • Εάν αισθάνεστε ότι κοιμηθήκατε καλά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου των τεσσάρων ωρών, προσθέστε άλλα 15-30 λεπτά ύπνου την επόμενη νύχτα.

  • Όσο κοιμάστε σωστά όλη την ώρα που είστε στο κρεβάτι, σιγά-σιγά συνεχίστε να προσθέτετε ύπνο σε διαδοχικές νύχτες.

 

6. Τρώτε για ενέργεια
Είναι καλύτερα να τρώτε μικρά γεύματα κάθε λίγες ώρες παρά τρία μεγάλα γεύματα την ημέρα. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να μειώσει την αντίληψή σας για κόπωση επειδή ο εγκέφαλός σας χρειάζεται σταθερή παροχή θρεπτικών ουσιών.

 

7. Χρησιμοποιήστε την καφεΐνη προς όφελός σας
Η καφεΐνη βοηθά στην αύξηση της εγρήγορσης, οπότε η λήψη ενός καφέ μπορεί να σας βοηθήσει να ακονίσετε το μυαλό σας. Αλλά για να πάρετε τα ενεργητικά αποτελέσματα της καφεΐνης, πρέπει να την χρησιμοποιήσετε με σύνεση. Μπορεί να προκαλέσει αϋπνία, ειδικά όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες ή μετά τις 2 μ.μ.

 

8. Περιορίστε το αλκοόλ
Ένα από τα καλύτερα μέτρα είναι η αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ στο μεσημεριανό γεύμα. Το ηρεμιστικό αποτέλεσμα του αλκοόλ είναι ιδιαίτερα έντονο το μεσημέρι. Ομοίως, αποφύγετε ένα κοκτέιλ στις 5 το απόγευμα, αν θέλετε να έχετε ενέργεια το βράδυ. Εάν πρόκειται να πιείτε, το κάνετε με μέτρο, όταν δεν σας πειράζει να μειώσετε την ενέργεια σας.

9. Πίνετε νερό
Ποιο είναι το μόνο θρεπτικό συστατικό που έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την απόδοση για τις δραστηριότητες αντοχής; Δεν είναι κάποιο ακριβό αθλητικό ποτό. Είναι το νερό. Αν το σώμα σας δεν έχει υγρά, ένα από τα πρώτα σημάδια είναι μια αίσθηση κόπωσης.