Τα καλύτερα αξιοθέατα και δραστηριότητες της Βουδαπέστης | Study Tours

Τα καλύτερα αξιοθέατα και δραστηριότητες της Βουδαπέστης

Βουδαπέστη αξιοθέατα

1. Κάστρο της Βούδας

Το Κάστρο της Βούδας, γνωστό και ως Το Βασιλικό Παλάτι, είναι γνωστό για τη δεσπόζουσα θέση του στον ορίζοντα της Βουδαπέστης στην κορυφή του Castle Hill. Από το κάστρο μπορείτε να απολαύσετε την εκπληκτική θέα στον ποταμό Δούναβη και στην πλευρά της Πέστης της Βουδαπέστης. Το κάστρο είναι ένας χώρος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και σπίτι σε πολλά μουσεία της Βουδαπέστη,. την Ουγγρική Εθνική Πινακοθήκη και το Μουσείο Ιστορίας της Βουδαπέστης.

Κάστρο Βούδας

 

2. Το Μουσείο Ιστορίας της Βουδαπέστης

Το Μουσείο Ιστορίας της Βουδαπέστης διερευνά την ιστορία του κάστρου της Βούδας και της Πέστης με συλλογές προϊστορικών αντικειμένων από αρχαιολογικές ανασκαφές από τη γύρω περιοχή.

 

Μουσείο βουδαπέστης

 

3. Πύλη ψαράδων

Στο Castle Hill, σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το κάστρο Buda, βρίσκεται η παραθαλάσσια νεο-γοτθική βεράντα με επτά πύργους, που λειτουργούν ως είσοδος στο κάστρο της Βούδας. Το Bastion Fisherman's είναι ένα από τα πιο αξιοθέατα της Βουδαπέστης χάρη στην πανοραμική θέα στη Βουδαπέστη, το νησί Margaret και το Hill Gellert, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε από πολλά σημεία.

 

Πύλη ψαράδων

 

4. Ιαματικά λουτρά στη Βουδαπέστη

Η Βουδαπέστη είναι γνωστή ως 'Spa Capital of the World' με 130 θερμές πηγές σε όλη την πόλη. Τα ιαματικά λουτρά προσφέρουν πισίνες θεραπευτικών ιαματικών νερών, το καθένα με ελαφρώς διαφορετική μεταλλική σύνθεση, τα οποία συνοδεύονται από μια σειρά οφελών υγείας. Το Szechenyi, το Gellart και το Kiraly είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή ιαματικά λουτρά της πόλης.

 

Ιαμματικά λουτρά Βουδαπέστη

 

5. Το πάρκο της Βουδαπέστης

Το City Park της Βουδαπέστης έχει μια κεντρική θέση που καλύπτει πάνω από 300 στρέμματα και φιλοξενεί πολλά δημοφιλή αξιοθέατα και μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, μαζί με ήσυχα σημεία μακριά από τη φασαρία της πόλης. Ο πιο φωτογραφικός χώρος της Βουδαπέστης, η εντυπωσιακή πλατεία των Ηρώων στην κεντρική είσοδο του πάρκου είναι αφιερωμένη σε εκείνους που αγωνίστηκαν για τη χώρα και τους επτά ιδρυτές πατέρες.

 

Πάρκο Βουδαπέστης

 

6. Δείτε μια όπερα

Η Βουδαπέστη είναι γνωστή για την παγκοσμίου φήμης όπερά της κα το κτίριο της Ουγγρικής Κρατικής Όπερας θεωρείται ένα από τα καλυτέρα του κόσμου χάρη στην ακουστική και την ωραία νέο-αναγεννησιακή αρχιτεκτονική.

 

Δείτε μια όπερα

 

7. Επισκεφθείτε το κτήριο του Κοινοβουλίου της Ουγγαρίας

Όταν θαυμάζετε τη θέα από το κάστρου της Βούδας, το πιο σημαντικό και όμορφο κομμάτι της αρχιτεκτονικής που θα δείτε είναι το νεο-γοτθικό Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας στην πλευρά του ποταμού Δούναβη.

 

Επισκεφτείτε το κοινοβούλιο της ουγγαρίας

 

8. To Μουσείο Pinball της Βουδαπέστης

Κάτι λίγο διαφορετικό από τα υπόλοιπα αγαπημένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Βουδαπέστη, το μουσείο Pinball της Βουδαπέστης είναι ένα σχετικά νέο αξιοθέατο που άνοιξε το 2014. Ένα από τα πιο διαδραστικά μουσεία της πόλης. Υπάρχουν πάνω από 130 διαφορετικές ρετρό μηχανές φλίπερ για να παίξετε και ξεναγήσεις στην ιστορία της μηχανής φλίπερ.

Pinball Βουδαπέστη

 

9. Τα σπήλαια Szemlőhegyi

Εξερευνήστε τον υπόγειο κόσμο της Βουδαπέστης στα σπήλαια Szemlőhegyi, ένα κρυφό κόσμημα που συχνά παραβλέπεται από τους επισκέπτες της πόλης. Μπορείτε να περιηγηθείτε στα σπήλαια, ανακαλύπτοντας τους πανέμορφους σταλακτίτες και σταλαγμίτες που σχηματίστηκαν για εκατομμύρια χρόνια από τα ιαματικά νερά. Διατίθενται ξεναγήσεις που διαρκούν περίπου 40 λεπτά.

Σπήλαιο βουδαπέστη

 

10. Τραβήξτε μια φωτογραφία στη Γέφυρα Αλυσίδων

Η γέφυρα αλυσίδων, που κατασκευάστηκε το 1849 ήταν η πρώτη γέφυρα που συνέδεε τη Βούδα και την Πέστη πάνω από τον Δούναβη και είναι πλέον ένα από τα πιο εικονικά αρχιτεκτονικά στοιχεία της Βουδαπέστης. Κατά πάσα πιθανότητα θα διασχίσετε τη Γέφυρα Αλυσίδων όταν θα εξερευνήσετε την πόλη, αλλά αξίζει το περπάτημα το βράδυ όταν φωτίζεται η γέφυρα που προσφέρει θέα στο Κάστρο της Βούδας και στο κτίριο του Κοινοβουλίου της Ουγγαρίας.

Γέφυρα αλυσίδων βουδαπέστη