Τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια της Αγγλίας | Study Tours

Τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια της Αγγλίας

1. University of Cambridge

Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην κορυφή από πέρυσι, με το Πανεπιστήμιο του Cambridge να κατέχει την πρώτη θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, το πανεπιστήμιο έπεσε μία θέση ο QS World University Rankings, και είναι φέτος στην πέμπτη θέση στον κόσμο. Το Cambridge ιδρύθηκε το 1209, καθιστώντας το ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια στον κόσμο και σήμερα εκπαιδεύει περίπου 19.000 μαθητές.

Πανεπιστήμιο του Cambridge

 

2. University of Oxford

Βρίσκεται στην έκτη θέση στον κόσμο. Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι το παλαιότερο πανεπιστήμιο του αγγλόφωνου κόσμου και πιστώνεται με την παραγωγή εξαιρετικά επιτυχημένων αποφοίτων, μεταξύ των οποίων 27 βρετανοί πρωθυπουργοί, 30 διεθνείς ηγέτες, 50 νικητές βραβείων Νόμπελ και άλλα εξέχοντα πρόσωπα όπως ο Sir Stephen Hawking.

Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

 

3. UCL (University College London)

Το UCL συνεχίζει να κατέχει την έβδομη θέση στον κόσμο φέτος, καθιστώντας το πανεπιστήμιο με την υψηλότερη του Λονδίνου για τρεις συνεχόμενες χρονιές. Το UCL αυτοαποκαλείται Παγκόσμιο Πανεπιστήμιο και αυτό σίγουρα  αντανακλάται στην ποικιλομορφία του στην πανεπιστημιούπολη, με περισσότερους από 15.500 από τους 38.900 φοιτητές του να προέρχονται από το εξωτερικό.

ucl london πανεπιστήμιο

 

4. Imperial College London

Ανεβαίνοντας μία θέση, φέτος κατατάσσεται στην όγδοη θέση παγκοσμίως. Το Imperial College London είναι το τέταρτο και τελευταίο πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου που εμφανίζεται στο παγκόσμιο top 10. Το Imperial είναι ένα επιστημονικό ίδρυμα που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη τεχνολογιών και των πρακτικών εφαρμογών τους.

Imperial λονδινο

 

 

5. King's College London (KCL)

Το King's College London κατατάσσεται στην 23η θέση στον κόσμο φέτος, μοιράζοντας τη θέση του με το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Φημίζεται για την ιατρική εκπαίδευση και την έρευνα, το πανεπιστήμιο φιλοξενεί το Florence Nightingale Faculty of Nursing and Midwifery, την πρώτη νοσηλευτική σχολή στον κόσμο.

King Λόνδινο

 

6. University of Edinburgh

Το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου εξακολουθεί να είναι το υψηλότερο στην κατάταξη πανεπιστήμιο στη Σκωτία. Φέτος τοποθετήθηκε στη θέση 23 στον κόσμο και στην 5η θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ιδρύθηκε το 1582, το κύρος του πανεπιστημίου βοήθησε να κερδίσει η πόλη το ψευδώνυμο «Αθήνα του Βορρά» και κατατάσσεται ως ένα από τα πέντε κορυφαία πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου για την έρευνα του.

Πανεπιστήμιο εδιμβούργο

 

 

7. University of Manchester

Βρίσκεται 34ο στον κόσμο. Το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, φιλοξενώντας 39.700 φοιτητές από 160 χώρες. Μέλος του Russell Group των πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου, το Μάντσεστερ έχει συνδεθεί με 25 νικητές του βραβείου Νόμπελ.

Πανεπιστήμιο Μαντζεστερ

 

 

8. London School of Economics and Political Science (LSE)

Στο Λονδίνο, το London School of Economics and Political Science (LSE) ανέβηκε δύο θέσεις για να καταλάβει την 35η θέση στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1895. Το LSE επικεντρώνεται στις κοινωνικές επιστήμες και έχει ένα ποικίλο φοιτητικό σώμα, με πάνω από 7.500 10.880 φοιτητές που προέρχονται από το εξωτερικό.

economics λονδίνο

 

9. University of Bristol

Το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ κατατάσσεται στην 44η θέση στον κόσμο. Το πανεπιστήμιο είναι επίσης μέλος του Russell Group και είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος εργοδότης στην πόλη του Μπρίστολ. Το πανεπιστήμιο ιδρύθηκε το 1876 και τώρα εγγράφει περίπου 22.300 φοιτητές.

 

Bristol πανεπιστήμιο

 

10. University of Warwick

Στην 57η θέση στον κόσμο. Το Πανεπιστήμιο του Warwick βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης του Coventry και φιλοξενεί το Κέντρο Τεχνών Warwick, το μεγαλύτερο του είδους του στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτός του Λονδίνου.

Πανεπιστημιο Warwick

Μάθετε περισσότερα και επικοινωνήστε μαζί μας για προγράμματα που αφορούν:

Εισαγωγή σε Βρετανικά Πανεπιστήμια