Τα 10 καλύτερα αξιοθέατα της Βιέννης | Study Tours

Τα 10 καλύτερα αξιοθέατα της Βιέννης

αξιοθέατα της Βιέννης

Ανάκτορα του Σενμπρούν - Schloss Schönbrunn

Το παλάτι Σενμπρούν και οι πανέμορφοι κήποι του, είναι από τα πιο διάσημα πολιτιστικά αξιοθέατα της χώρας από το 1960.

Καθεδρικός του Αγίου Στεφάνου – Stephansdom

Όντας το πιο σημαντικό γοτθικό οικοδόμημα της Βιέννης και ο καθεδρικός ναός της αρχιεπισκοπής από το 1722, ο ναός του Αγίου Στεφάνου (Stephansdom) είναι ένα αξιοθέατο που πρέπει να δείτε.

Κρατική Όπερα της Βιέννης - Wiener Staatsoper

Ένα από τα μεγαλύτερα και λαμπρότερα θέατρα του κόσμου, το Vienna State Opera House (Wiener Staatsoper) έχει φιλοξενήσει πολλούς από τους παγκοσμίως πιο γνωστούς συνθέτες, μαέστρους, σολίστ και χορευτές.

αξιοθεατα βιεννη

Αυστριακό Κοινοβούλιο - Hohes Haus

Ο αρχιτέκτονας του Αυστριακού Κοινοβουλίου  είναι ο Βαρόνος Theophil von Hansen, ο οποίος σπούδασε αρχιτεκτονική στην Αθήνα και σχεδίασε το εθνικό παρατηρητήριο της Αθήνας, την Ακαδημία και την Εθνική Βιβλιοθήκη. Το στυλ είναι νεο-Ελληνικό, ενώ ως πρότυπο χρησιμοποιήθηκε το Ζάππειο μέγαρο της Αθήνας.

Μπελβεντέρε της Βιέννης – Belvedere

Το παλάτι Belvedere χωρίζεται σε δύο κτιριακές μονάδες. Η Άνω και η Κάτω Belvedere, τόσο κατασκευάστηκαν για λογαριασμό του πρίγκιπα Ευγένιου της Σαβοΐας του 18ου αιώνα. Ανάμεσα στα δύο κτίρια θα βρείτε ένα τεράστιο κήπο.

Πάρκο Πράτερ - Prater Park and the Giant Ferris Wheel

Η επίσκεψη στο Prater, ένα μεγάλο φυσικό πάρκο ανάμεσα στο Δούναβη και το Κανάλι του Δούναβη, είναι λίγο σαν πέρασμα σε έναν άλλο κόσμο. Καλύπτοντάς μια έκταση 3.200 στρεμμάτων, αυτό το τεράστιο πάρκο – που παλιότερα ήταν και το έδαφος για το βασιλικό κυνήγι - είναι από καιρό ένας από τους πιο δημοφιλείς χώρους αναψυχής της Βιέννης.

Hundertwasserhaus

Γνωστό ως «η φύση και φιλικό προς τον άνθρωπο» σπίτι της Βιέννης, το αναμφισβήτητα περίεργο (αλλά και συναρπαστικό) Hundertwasserhaus σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη. Σχεδιασμένο από τον ζωγράφο Friedensreich Hundertwasser, αυτό το έντονα χρωματισμένο ορόσημο στη γωνία της Löwengasse και Kegelstrasse ολοκληρώθηκε το 1985 και οι κύριοι κάτοικοι του – ίσως όπως ήταν αναμενόμενο - είναι καλλιτέχνες, διανοούμενοι, και δημιουργικοί τύποοι (όπως και ο ίδιος ο αρχιτέκτονας του).

Karlskirche

Αφιερωμένο στον Άγιο Charles Borromeo, άγιος που επικαλείται σε περιόδους λοιμού, το Karlskirche χτίστηκε το 1737 και παραμένει πιο σημαντικό Μπαρόκ θρησκευτικό κτίριο της Βιέννης.

Εθνικό θέατρο - The National Theater

Το υπέροχο Εθνικό Θέατρο της Βιέννης (Burgtheater) εδώ και καιρό φημίζεται για τις παραγωγές θεατρικών έργων και παραστάσεων γερμανικής γλώσσας. Πολλά διάσημα ονόματα έχουν δώσει παράσταση πάνω στις τέσσερεις σκηνές του από την ίδρυσή του από τον αυτοκράτορα Ιωσήφ Β το 1776.

Vienna City Hall

Το δημαρχείο της Βιέννης (Rathaus) είναι ένα εντυπωσιακό νεο-γοτθικό κτήριο, που λειτουργεί ως διοικητικό κέντρο της πόλης. Αξιοσημείωτo για το μέγεθός του - καταλαμβάνει σχεδόν 14.000 τετραγωνικά μέτρα του πρώην Parade Ground - αυτό το όμορφο κτίριο ολοκληρώθηκε το 1883 και είναι γνωστό για το περίφημο Rathausmann πάνω από τον 98-μέτρα ψηλό πύργο του, μία σιδερένια φιγούρα που κρατάει λάβαρο.