Συμβουλές για μια ασυναγώνιστη συνοδευτική επιστολή (Cover Letter)! | Study Tours

Συμβουλές για μια ασυναγώνιστη συνοδευτική επιστολή (Cover Letter)!

cover letter

Είναι σημαντικό να έχετε ένα πολύ καλό βιογραφικό, αλλά δεν θα μετρήσει πάρα πολύ εάν η συνοδευτική επιστολή σας δεν είναι εξίσου εκθαμβωτική. Μια πολύ καλή συνοδευτική επιστολή θα πρέπει να αναδείξει την κατανόησή σας για την θέση και πώς οι δεξιότητες και οι ικανότητές σας ταιριάζουν απόλυτα για τη δουλειά.

5 χρυσοί κανόνες συνοδευτικών επιστολών

Υπάρχουν πέντε χρυσοί κανόνες για τη συγγραφή μιας συνοδευτικής επιστολής:

  1. Γράψτε ξεχωριστά συνοδευτικά γράμματα για κάθε εργασία για την οποία υποβάλλετε αίτηση. Ακόμα κι αν τα βασικά είναι τα ίδια θα πρέπει να τα προσαρμόσετε σε κάθε θέση εργασίας για να πετύχετε.

  2. Υπενθυμίστε στον υπεύθυνο προσλήψεων τι ψάχνουν.

  3. Πείτε τους ότι είστε αυτό που ψάχνουν (και εξηγήστε πώς ταιριάζετε στην περιγραφή εργασίας)

  4. Δείξτε γιατί είστε η καλύτερη επιλογή με παραδείγματα.

  5. Κρατήστε την απλή.
     

Οι εργοδότες θα αποφασίσουν αν είστε κατάλληλοι ή όχι σε λίγα δευτερόλεπτα. Θα χρησιμοποιήσουν τη συνοδευτική επιστολή σας για να βεβαιωθούν ότι έχετε τα ότι χρειάζεται σύμφωνα με την περιγραφή της εργασίας ώστε να προχωρήσουν στο βιογραφικό σας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Μελετήστε την αγγελία εργασίας

Πριν αρχίσετε να σκέφτεστε τη συνοδευτική επιστολή σας, πρέπει πρώτα να μελετήσετε και να κατανοήσετε τη δουλειά που σας ενδιαφέρει. Μπορεί να σας βοηθήσει να εκτυπώσετε ένα αντίγραφο και να επισημάνετε όλα τα σημαντικά σημεία.

Πράγματα που πρέπει να προσέξετε:
Τι περιλαμβάνει η δουλειά; Θα μπορούσατε πραγματικά να κάνετε τη δουλειά; Εάν ναι, πώς μπορείτε να αποδείξετε αυτό βάσει της προηγούμενης εμπειρίας και των προσόντων σας;

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: δεν χρειάζεστε πάντα άμεση εμπειρία ... Αν αυτή είναι η πρώτη σας δουλειά ή αλλάζετε σταδιοδρομία, χρησιμοποιήστε την εμπειρία από τη ζωή, το σχολείο ή διαφορετικές δουλειές για να αποδείξετε μεταβιβάσιμες δεξιότητες.

Στη συνέχεια, σκεφτείτε τι θέλουν από έναν υποψήφιο. Ταιριάζετε στις απαιτήσεις τους;
Γράψτε μια γρήγορη λίστα με παραδείγματα που δείχνουν πώς ταιριάζετε σε κάθε μία από τις απαιτήσεις τους ... Πάνω σε αυτό θα βασίζετε τη συνοδευτική σας επιστολή.

Διάταξη συνοδευτικής επιστολής

Οι συνοδευτικές επιστολές πρέπει να ακολουθούν μια απλή διάταξη και να είναι δομημένες σαν επαγγελματική επιστολή, αν και η εποχή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει μαλακώσει ορισμένους από τους κανόνες της γραφής επιστολών (για παράδειγμα δεν είναι απαραίτητα να συμπεριλάβετε τη διεύθυνσή σας και της διεύθυνσή τους στην κορυφή).

Τα βασικά σημεία που πρέπει να θυμάστε είναι:

  • Προσπαθήστε να μάθετε ένα όνομα επικοινωνίας, ώστε να κάνετε πιο προσωπική την επιστολή ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας.

  • Χρησιμοποιήστε την πρώτη παράγραφο για να εξηγήσετε εν συντομία γιατί τους γράφετε.

  • Στις επόμενες μια με δυο παραγράφους περιγράψτε τα προσόντα σας και ταιριάξτε τα με τις προδιαγραφές τις εργασίας.

  • Χρησιμοποιήστε κουκίδες για να έχετε μέγιστο αντίκτυπο με όσο το δυνατόν λιγότερες λέξεις.

  • Να είστε συγκεκριμένοι - αν μπορείτε να συμπεριλάβετε έναν δυο αριθμούς, τόσο το καλύτερο.

  • Να είστε ενθουσιασμένοι και να τους δείξετε ότι έχετε κάνει την έρευνά σας για την εταιρεία.

  • Στην τελευταία παράγραφο, υποδείξτε τον παραλήπτη του βιογραφικούς σας σημειώματος που έχετε επισυνάψει για περισσότερες λεπτομέρειες και ευχαριστήστε αυτό το άτομο για το χρόνο και την προσοχή του.

  • Είναι καλή ιδέα να υπογράψετε με μια θετική δήλωση για να ζητήσετε από τον υπεύθυνο προσλήψεων να αναλάβει δράση. Να είστε διεκδικητικοί και ποτέ απολογητικοί.

Κρατώντας τη συνοδευτική επιστολή σας σύντομη (περίπου 250-300 λέξεις), συγκεκριμένη και ευχάριστη θα αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας σας.