Πώς να σπουδάσετε στη Γερμανία με μικρό κόστος | Study Tours

Πώς να σπουδάσετε στη Γερμανία με μικρό κόστος

spoydes germania mikro kostos

Στο μυαλό ενός υποψήφιου φοιτητή που πρόκειται να κάνει τις σπουδές του στην Γερμανία σίγουρα υπάρχουν εικόνες από νυχτερινές βόλτες κατά μήκος του Ρήνου, τρώγοντας pretzels (μαλακά κουλουράκια) με μουστάρδα και εξερευνώντας κάστρα στο ηλιοβασίλεμα διασχίζοντας το σκοτεινό γερμανικό δάσος με νέους φίλους. Αλλά τον προβληματίζει και ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για να πάει στο εξωτερικό. Η σκέψη του πόσο θα χρειαστεί να ξοδέψει για να διευρύνει τους ορίζοντές του. 

Ευτυχώς, η Γερμανία είναι στην πραγματικότητα μία από τις πιο προσιτές χώρες της Δυτικής Ευρώπης για να σπουδάσει κάποιος στο εξωτερικό (και είναι γεμάτη ευκαιρίες υποτροφιών).

Με τις παρακάτω συμβουλές, μπορείτε να έχετε μια πολύ φιλική προς τον προϋπολογισμό σας γερμανική εμπειρία σπουδών ενώ παράλληλα δεν θα στερηθείτε τίποτα όσο αφορά την διασκέδαση σας. 

Θέλετε να σπουδάσετε στο εξωτερικό με μικρό κόστος; Ξεκινήστε κάνοντας καταγραφή των εξόδων που θα απαιτηθούν!

Ναι είναι κοινότυπο! Αλλά θα εκπλαγείτε από το πόσοι άνθρωποι δεν δημιουργούν προϋπολογισμό για σπουδές στο εξωτερικό. Και πόσοι άνθρωποι δεν παρακολουθούν τις δαπάνες τους στη χώρα που φοιτούν. 

Δείτε πώς να ξεκινήσετε:

  • Ανοίξτε ένα Excel ή ένα Google Sheet (δωρεάν!).

  • Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας, κάντε μια λίστα με όλα τα αναμενόμενα σας έξοδα.

  • Μην ξεχάσετε συμπεριλάβετε και τα "χρήματα διασκέδασης". Ξέρετε ότι θα τα ξοδέψετε, όποτε είναι σημαντικό να τα συμπεριλάβετε.

  • Όταν είστε στη Γερμανία, κρατάτε όλες τις αποδείξεις. Αν δεν λάβετε απόδειξη από μια συναλλαγή, γράψτε την στο τηλέφωνό σας μέχρι να μπορέσετε να φτάσετε στο σπίτι και να την εισάγετε στο υπολογιστικό σας φύλλο.

Είναι κουραστικό, αλλά θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τις συνήθεις δαπάνες σας, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα, καθώς καταλαβαίνετε τι θέλετε να δώσετε προτεραιότητες (π.χ. ταξίδια με τρένο για να επισκεφτείτε άλλες γερμανικές πόλεις) και τι μπορείτε να κόψετε (π.χ. fast food με φίλους).

Ρωτήστε τους ντόπιους για να βρείτε τις προσφορές

Μην είστε μόνοι στην αναζήτηση οικονομικών ευκαιριών - οι ντόπιοι έχουν ζήσει εκεί περισσότερο από εσάς και ξέρουν πού είναι οι καλύτερες προσφορές!

Ζητήστε από τους γερμανούς φίλους σας να σας ενημερώσουν για τις τοπικές εκπτώσεις, για τα πάντα, από τα τρόφιμα μέχρι τα ρούχα και τις κάρτες SIM. Οι σπουδαστές πάντα γνωρίζουν πού βρίσκονται οι καλύτερες προσφορές.

Εξερευνήστε τα γερμανικά καταστήματα τροφίμων - στη συνέχεια μάθετε να μαγειρεύετε

Όταν σπουδάζετε στο εξωτερικό δεν είστε «σε διακοπές». Μπορεί να νιώθετε έτσι, ειδικά αν ποτέ δεν έχετε ζήσει μακριά από το σπίτι σας πριν, αλλά θυμηθείτε ότι ζείτε ουσιαστικά σαν ένας ντόπιος Γερμανός, οπότε να είστε έτοιμοι να ψωνίσετε , να πληρώσετε λογαριασμούς, και να μην αγοράζετε ακριβά αντικείμενα ή εμπειρίες, όπως ίσως όταν βρίσκεστε σε διακοπές.

Μία από τις μεγαλύτερες «τρύπες» που εξαφανίζονται τα χρήματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είναι το φαγητό. Εάν θέλετε πραγματικά να μειώσετε τον προϋπολογισμό σας, θα πρέπει να μάθετε πώς να μαγειρεύετε μόνοι σας. Τα γερμανικά παντοπωλεία είναι υπέροχα. 

Εάν μένετε με μια οικογένεια υποδοχής ή έχετε γερμανούς φίλους, μπορεί να τους ζητήσει να σας διδάξουν πώς μαγειρεύουν το αγαπημένο γερμανικό πιάτο τους. Θα ανακαλύψετε πολλά υπέροχα φαγητά.

Και αν το μαγείρεμα δεν είναι το στυλ σας, τότε ίσως πρέπει να σκεφτείτε ...

 

Διαμονή σε μια γερμανική οικογένεια

Εάν επιλέξετε να μείνετε σε μια οικογένεια είναι πιθανό να έχετε έτοιμο φαγητό. Δεν είναι μόνο αυτό το τεράστιο όφελος για εσάς, καλύπτοντας δύο γεύματα την ημέρα, αλλά συχνά έχουν άλλα μικρά πράγματα (π.χ. επίδεσμοι, νυχοκόπτες, επιπλέον πετσέτες κλπ.) Που μπορεί να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας, και θα να είναι ακριβό να πρέπει να τα αγοράζεις όλα εντελώς αν ζούσες μόνος σου.

Η διαμονή με μια οικογένεια είναι επίσης σημαντική, επειδή είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε και να εξασκηθείτε στα γερμανικά ενώ σπουδάζετε στο εξωτερικό.

 

Βρείτε ένα Προσιτό Πρόγραμμα Σπουδών στο Εξωτερικό

Όταν πρόκειται για σπουδές στο εξωτερικό, υπάρχουν λύσεις για κάθε πορτοφόλι. Δεν κυμαίνονται όλα τα προγράμματα στο ίδιο κόστος, υπάρχουν πιο ακριβές επιλογές μέχρι προγράμματα υποτροφιών ή και ακόμα all-inclusive προσφορές. 

 

Αναζητήστε διαθέσιμες υποτροφίες

Ορισμένες υποτροφίες ενδέχεται να απαιτούν μεγαλύτερη διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Μπορεί να είναι χρονοβόρο να υποβληθεί η αίτηση, αλλά σκεφτείτε την πιθανή αποπληρωμή. Βεβαιωθείτε ότι πληροίτε τις προϋποθέσεις της εκάστοτε υποτροφίας και κάντε πολύ προσεκτικά την αίτηση σας χωρίς να παραλείψετε κανένα από τα απαραίτητα έγγραφα. Συμπεριλάβετε συστατικές επιστολές, πτυχία, βραβεία και οτιδήποτε άλλο μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε την υποτροφία. Σκεφτείτε… Είναι σαν το ψάρεμα - ποτέ δεν ξέρεις πότε θα τσιμπήσει.