Ποια δουλειά σας ταιριάζει; | Study Tours

Ποια δουλειά σας ταιριάζει;

Ποια δουλειά σας ταιριάζει

Για να βρείτε τη δουλειά που σας ταιριάζει περισσότερο, παρακάτω είναι έξι διαφορετικοί τύποι προσωπικότητας και η σταδιοδρομία που τους ταιριάζει καλύτερα:

 

Ποια δουλειά σας ταιριάζει αν σας αρέσει να βοηθάτε ανθρώπους:

Αν είστε πιο ευτυχισμένοι όταν κάνετε άλλους ανθρώπους χαρούμενους, ένας ρόλος που περιλαμβάνει τη φροντίδα άλλων μπορεί να σας ταιριάζει καλύτερα.

Οι ρόλοι στην κοινωνική μέριμνα είναι πιθανώς η πιο προφανής επιλογή (π.χ. φροντίδα για παιδιά ή ηλικιωμένους). Ωστόσο, θα μπορούσατε να επιλέξετε να συνδυάσετε το πάθος σας με ένα πτυχίο και να εργαστείτε ως νοσοκόμα, γιατρός ή σύμβουλος ή να επιλέξετε μια άλλη ειδικότητα στον τομέα της υγείας και της ιατρικής.

Εναλλακτικά, η εργασία στο εκπαιδευτικό σύστημα και η βοήθεια προς τους άλλους να μάθουν νέα πράγματα μπορεί να είναι ένας άλλος τρόπος να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα χαρακτηριστικά σας.

Αυτό που χρειάζεστε:  Ικανότητα να συνεργάζεστε στενά με τους ανθρώπους, να διατηρείτε μια ήρεμη και με κατανόηση προσέγγιση σε δύσκολες καταστάσεις και να ακούτε / αντιμετωπίζετε προβλήματα.

 

Ποια δουλειά σας ταιριάζει εάν είστε δημιουργικοί :

Αν η δημιουργικότητα είναι η κύρια δύναμή σας, μια δουλειά που σας επιτρέπει να εφαρμόσετε νέες ιδέες και να αξιοποιήσετε την επινοητικότητα σας είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλίσετε ότι είστε ευτυχείς και ικανοποιημένοι στην εργασία σας.

Στοιχεία αυτού του είδους μπορούν να βρεθούν σε ποικίλους ρόλους στα μέσα ενημέρωσης, στις ψηφιακές και γραφιστικές δουλειές. Το να αποφασίσετε πού βρίσκεται η δημιουργικότητά σας (και το πάθος), θα σας επιτρέψει να επιλέξετε την πιο κατάλληλη σταδιοδρομία για τα χαρακτηριστικά σας.

Για παράδειγμα, αν είστε παθιασμένοι με το σχεδιασμό ή την απεικόνιση, μια καριέρα στο γραφικό σχεδιασμό ή τη φωτογραφία μπορεί να είναι για σας.  Άλλες δημιουργικές ευκαιρίες θα μπορούσαν επίσης να περιλαμβάνουν τη δημιουργία ή επεξεργασία κειμένου.

Αν θέλετε να συνδυάσετε τη δημιουργικότητά σας με πιο τεχνικές δεξιότητες, θα μπορούσατε να ασχοληθείτε ακόμα και με το σχεδιασμό ή την ανάπτυξη ιστοσελίδων.

Αυτό που χρειάζεστε: μια καλλιτεχνική, με πολύ φαντασία και εφευρετική προσέγγιση στο έργο σας, καθώς και την ικανότητα να αξιοποιείτε νέες ιδέες.

 

Ποια δουλειά σας ταιριάζει αν έχετε εξαιρετικές οργανωτικές δεξιότητες :

Εάν η ικανότητα οργάνωσης είναι το πιο ισχυρό σας χαρακτηριστικό, χρειάζεστε μια εργασία που περιλαμβάνει σχεδιασμό, τάξη και ακρίβεια.

Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τις δεξιότητές σας - από το να επιδιώξετε τους ρόλους διαχείρισης, διοίκησης, γραμματείας και HR, έως να αναλάβετε μια καριέρα ως Event Manager.

Και αν θέλετε να ακολουθήσετε το μονοπάτι της διαχείρισης και να οργανώσετε έργα, εργασίες ή να οδηγήσετε μια ομάδα ή οι ειδικότητες σας βρίσκονται στην οργάνωση υπηρεσιών για πελάτες ή συναδέλφους, θα υπάρξει ένας ρόλος που σας ταιριάζει.

Επιπλέον, οι εργασίες εξυπηρέτησης πελατών, οι θέσεις λογιστικής και χρηματοδότησης, ακόμα και οι εργασίες στον τομέα της μεταποίησης ή της μεταφοράς και της εφοδιαστικής, θα ταιριάζουν απόλυτα στον τύπο της προσωπικότητάς σας.

Αυτό που χρειάζεστε: εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια και μια φυσική ικανότητα στην οργάνωση.

 

Ποια δουλειά σας ταιριάζει αν είστε πρακτικός άνθρωπος:

Αν ενδιαφέρεστε για κάτι πρακτικό και η εργασία με μηχανές και εργαλεία σας ελκύει, η εκμάθηση μιας τέχνης θα μπορούσε να είναι ο τέλειος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τις πρακτικές δεξιότητές σας.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι εργάζεστε σε παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως υδραυλικές εργασίες ή ξυλουργικές εργασίες, στους ευρύτερους τομείς της κατασκευής, ή ακόμα και να γίνεται μηχανικός.

Επιπλέον, θα μπορούσατε να εξετάσετε μια σταδιοδρομία στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ή στις ένοπλες δυνάμεις. Αν και αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι, εκτός ότι απαιτείται μια πρακτική προσέγγιση για τη δουλειά, η εξαιρετική φυσική κατάσταση και η αντοχή θα είναι επίσης απαραίτητες.
Τέλος, εάν ενδιαφέρεστε για τον αθλητισμό, θα μπορούσατε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να γίνετε προσωπικός εκπαιδευτής, προπονητής - όπου η δουλειά σας θα περιλαμβάνει πάντα μια ενεργή προσέγγιση.

Αυτό που χρειάζεστε: μια πρακτική προσέγγιση της δουλειάς σας, σε συνδυασμό με την αφοσίωση, την κίνητρο και την άριστη εργασιακή ηθική.

 

Ποια δουλειά σας ταιριάζει εάν είστε λογικοί:

Είτε είστε αναλυτικός στοχαστής, απολαμβάνετε την επίλυση προβλημάτων, είτε ενδιαφέρεστε για την επιστήμη και τα μαθηματικά, οι σταδιοδρομίες μπορεί να είναι απίστευτα ποικίλες.

Για παράδειγμα, εάν είστε συναρπασμένοι με την εκμάθηση νέων πραγμάτων και τη διεξαγωγή πειραμάτων, μια σταδιοδρομία στην επιστημονική έρευνα ή στην εγκληματολογία θα μπορούσε να σας ταιριάξει. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τις εξαιρετικές ικανότητες επίλυσης προβλημάτων και το τεχνικό μυαλό σας για να ακολουθήσετε μια καριέρα στη μηχανική ή την αρχιτεκτονική.

Οι μαθηματικοί άνθρωποι είναι επίσης κατάλληλοι για αναλυτικούς ρόλους στον τραπεζικό τομέα, στη λογιστική και στο χρηματιστήριο, καθώς και σε άλλους τομείς των οικονομικών.

Τέλος, οι θέσεις εργασίας με τεχνολογία και ανάπτυξη κώδικα πρέπει επίσης να ταιριάζουν στις ικανότητές σας.

Τι χρειάζεστε: μια λογική και σχολαστική προσέγγιση της δουλειάς σας, παράλληλα με την υπομονή και την εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια.

 

Ποια δουλειά σας ταιριάζει αν είστε εξωστρεφής:

Εάν έχετε αυτοπεποίθηση, είστε εξωστρεφής και απολαμβάνετε να δουλεύετε με ανθρώπους, θα πρέπει να ακολουθήσετε μια καριέρα που έχει να κάνει με τη συναναστροφή με πελάτες.

Είτε θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις άριστες επικοινωνιακές δεξιότητές σας για να διαπραγματευτείτε πωλήσεις ή να εργαστείτε για προσλήψεις, είστε πρόθυμοι να καθοδηγήσετε και να βοηθήσετε τους άλλους σε ρόλο που βασίζεται στην εξυπηρέτηση πελατών , υπάρχει μια σειρά ευκαιριών που θα σας επιτρέψουν να αξιοποιήσετε τις δεξιότητές σας.

Και, οι ρόλοι που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση των πελατών είναι εξαιρετικά ποικίλοι και καλύπτουν διάφορους τομείς.

Έτσι, αν θέλετε να συνδυάσετε τις δεξιότητές επικοινωνίας σας με τις γνώσεις σας για συστήματα πληροφορικής σε ρόλο υποστήριξης ή θέλετε να συμβουλεύετε τους πελάτες σας χρησιμοποιώντας τις εκτεταμένες γνώσεις σας για τη μόδα σε μια θέση λιανικής πώλησης, σίγουρα δεν θα περιοριστείτε στην επιλογή.

Τι χρειάζεστε: μια ισχυρή, συμπαθητική προσωπικότητα, μαζί με την ικανότητα να κρατάτε τους πελάτες σας ευτυχείς.