Πώς να διδάξτε το παιδί σας την ομαδικότητα | Study Tours

Πώς να διδάξτε το παιδί σας την ομαδικότητα

Πώς να διδάξτε το παιδί σας την ομαδικότητα

Συχνά δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στην ατομική προσπάθεια παρά στην ομαδική δουλειά. Ένας από τους καλύτερους λόγους για να πάτε τα παιδιά σας σε αθλήματα είναι να τους διδάξετε σε νεαρή ηλικία πώς να γίνουν ομαδικοί παίκτες. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να ευδοκιμήσει σε ένα ομαδικό περιβάλλον, με αυτές τις συμβουλές.

 

Μην εστιάζετε στο άτομο

Βοηθήστε το παιδί σας να καταλάβει ότι αυτό που είναι καλύτερο για την ομάδα ως σύνολο μπορεί και να μην είναι άμεσα το καλύτερο για τον έναν παίκτη. Χρησιμοποιήστε την αναλογία των δέντρων σε ένα δάσος για να ενισχύσετε αυτήν την έννοια. Είναι σημαντικό να δούμε κάθε άτομο ως δέντρο που συνθέτουν μαζί το δάσος (δηλαδή την ομάδα), αντί να επικεντρωθεί στο δέντρο που αντιπροσωπεύει αυτό.

 

Λήψη ευθύνης

Μπορεί να είναι δύσκολο για τα παιδιά να αναλάβουν την ευθύνη των λαθών τους. Όταν κάτι πάει στραβά, είναι συχνά πιο εύκολο να δείξουν με το δάχτυλο κάποιον άλλο. Ωστόσο, ένα βασικό στοιχείο του να είσαι ομαδικός παίκτης είναι να παίρνεις την ευθύνη για τα δικά σου λάθη. Καθησυχάστε το παιδί σας ότι όλοι κάνουν σφάλματα και προτείνετε ότι είναι καλύτερα να τα παραδέχεται από το να κατηγορεί έναν συμπαίκτη για κάτι που γνωρίζει ότι ήταν δικό του λάθος.

 

Η αξία κάθε θέσης

Το παιδί σας πρέπει να μάθει να βλέπει την αξία κάθε θέσης στην ομάδα του. Αν το παιδί σας είναι υπερβολικά αλαζονικό σχετικά με τις δεξιότητές του ή απογοητευμένο από την έλλειψη αυτών, υπενθυμίζουμε ότι ο ρόλος του καθενός είναι απαραίτητος.

 

Η ενότητα της ομάδας

Το παιδί σας μπορεί να είναι μπροστά από τους συμπαίκτες του στην κατανόηση της ευγενούς άμιλλας και της ομαδικής δουλειάς. Ενθαρρύνετε το να παραμείνει ως παράδειγμα στην προώθηση της ομαδικότητας.

 

Ενθαρρύνετε άλλους

Είναι πιο εύκολο για τους άλλους να σας καταλάβουν εάν προσπαθείτε να τους καταλάβετε και εσείς. Προτείνετε στο παιδί σας προσπαθήσει να βάλει τις ανάγκες των συμπαικτών του μπροστά από τις δικές του και να ενθαρρύνει τους στόχους και τις προσπάθειές τους. Το παιδί σας μπορεί να διαπιστώσει ότι οι συμπαίκτες του αρχίζουν να το αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο.

Απολαύστε το παιχνίδι

Όταν τα στοιχεία του ποιος έκανε τι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού γίνεται πολύ έντονα, είναι εύκολο να χάσετε τη νόημα της διασκέδασης του παιχνιδιού. Προσπαθήστε να βοηθήσετε το παιδί σας να διατηρήσει ισορροπημένη άποψη σχετικά με τη συμμετοχή του. Βεβαιωθείτε ότι εξακολουθεί να το απολαμβάνει. Η ομαδικότητα είναι ευκολότερη όταν σας αρέσει αυτό που κάνετε. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να βρει ένα άθλημα που αγαπά.