Πώς να μάθετε αγγλικά μέσω της μουσικής και των τραγουδιών: 7 Φοβερές συμβουλές | Study Tours

Πώς να μάθετε αγγλικά μέσω της μουσικής και των τραγουδιών: 7 Φοβερές συμβουλές

Πως θα μαθετε αγγλικα με μουσικη

Πριν ξεκινήσετε θα πρέπει να επιλέξετε τα τραγούδια από τα οποία θα μάθετε. Αυτό είναι σημαντικό επειδή υπάρχουν πολλές πιθανές παγίδες. Για παράδειγμα, τραγούδια που:
• Χρησιμοποιούν δύσκολη γλώσσα που δεν χρησιμοποιείται συνήθως
• είναι πολύ γρήγορα
• δεν υπάρχουν άμεσα διαθέσιμοι οι στίχοι
Εδώ είναι οκτώ συμβουλές για να σας βοηθήσουν να επιλέξετε τη σωστή μουσική για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας:

 

Επιλέξτε τα σωστά τραγούδια.

• Επιλέξτε μουσική που αγαπάτε. Δεν έχει νόημα να μαθαίνετε αγγλικά μέσω τραγουδιών αν δεν απολαμβάνετε πραγματικά τη μουσική.
• Βρείτε μουσική που χρησιμοποιεί το σωστό είδος γλώσσας. Γλώσσα που δεν είναι πολύ εύκολη ή πολύ δύσκολη και που χρησιμοποιείται συνήθως.
• Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι ότι μερικές φορές οι τραγουδιστές δεν θα προφέρουν τον ήχο καθαρά.

• Μπορεί να θέλετε τραγούδια που να λένε μια ιστορία, η οποία θα μπορούσε να διευκολύνει την κατανόηση και την απεικόνιση. Εάν είστε αρχάριος ίσως θελήσετε ακόμη και να μάθετε παιδικά τραγούδια.
• Ξεκινήστε με την ποπ μουσική και στη συνέχεια προχωρήστε. Η mainstream, pop μουσική τείνει να αναφέρεται στην αγάπη και στο ρομαντισμό, κάτι που είναι καλό επειδή υπάρχει πολύ επαναλαμβανόμενο λεξιλόγιο. Όταν είστε έτοιμοι να προχωρήσετε, μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικά είδη για να πάρετε ένα μεγαλύτερο εύρος λεξιλογίου.

 

Χρησιμοποιείστε υποστήριξη λεξιλογίου για να αφομοιώσετε τους στίχους.

Θα ήταν ωραίο αν μπορούσατε να μάθετε αγγλικά καθαρά ακούγοντας τη μουσική. Στην πράξη, θα πρέπει να ξοδέψετε λίγο χρόνο να χωνέψετε τους στίχους και τις έννοιές τους, ώστε να το καταλάβετε πρώτα. Αντί να προσπαθείτε να καταλάβετε τους στίχους μόνοι σας, μπορείτε να επιλέξετε βίντεο με στίχους, αντί για αρχείο ήχου.

 

Μελετήστε τους στίχους και το λεξιλόγιο.

Εκτός από την αφομοίωση του περιεχομένου, είναι επίσης σημαντικό να κάνετε επανάληψη το λεξιλόγιο σε τακτική βάση. Μελετήστε το τραγούδι λέξη λέξη, και προσπαθήστε να μάθετε καλά κάθε λέξη έτσι ώστε να γίνει μέρος του λεξιλογίου σας.

 

Τραγουδήστε μαζί με το τραγούδι.

Αν δεν τραγουδάτε μπροστά σε ένα ακροατήριο, δεν έχει σημασία αν είστε ο χειρότερος τραγουδιστής στον κόσμο. Μην ανησυχείτε λοιπόν αν δεν διαθέτετε μουσικές ικανότητες. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να τραγουδήσετε μαζί με το τραγούδι. Αυτό ωθεί το στόμα σας να υιοθετήσει τα σωστά σχήματα και να κινηθεί με το ρυθμό του τραγουδιού.

 

Προσπαθήστε να τραγουδήσετε απ’ έξω

Μετά από λίγο, θα πρέπει να διαπιστώσετε ότι αρχίζετε να απομνημονεύετε το τραγούδι. Και τότε είστε έτοιμοι να κάνετε το επόμενο μεγάλο άλμα - προσπαθήστε να τραγουδήσετε το τραγούδι χωρίς να κοιτάξετε τους στίχους. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να μπορείτε να διαπιστώσετε ότι τα πάτε πολύ καλύτερα στο να συμπεριλαμβάνετε αυτές τις λέξεις στην καθημερινή σας ομιλία.

 

Κάντε επανάληψη περιοδικά.

Δεν χρειάζεται να ολοκληρώσετε την εκμάθηση ενός τραγουδιού προτού προχωρήσετε στο επόμενο. Στην πραγματικότητα, αφού νιώσετε άνετα με ένα τραγούδι, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο. Και στη συνέχεια, αφού περάσει αρκετός χρόνος, μπορείτε να επιστρέψετε στο πρώτο τραγούδι.

 

Βρείτε νέα μουσική που βασίζεται σε αυτό που έχετε μάθει.

Αυτό είναι ίσως το πιο δύσκολο βήμα. Κάθε νέο τραγούδι που μαθαίνετε θα πρέπει να έχει τη σωστή ισορροπία μεταξύ του εντελώς νέου λεξιλογίου και του λεξιλογίου σε εξέλιξη. Αυτό το σωστό επίπεδο αλληλοεπικάλυψης σας δίνει κίνητρο, και ενισχύει αυτά που ήδη έχετε μάθει.

 

Διασκεδάστε το! Η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα με την οποία μπορούμε όλοι να απολαύσουμε. Ακούστε αγγλικά τραγούδια κάθε μέρα και σύντομα θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα θα πάρετε πράγματα από την αγγλική γλώσσα. Όταν ενσωματώνετε την εκμάθηση γλωσσών σε ευχάριστες δραστηριότητες όπως ακούγοντας μουσική και τραγουδώντας, δεν θα παρατηρήσετε καν ότι μαθαίνετε μια δεύτερη γλώσσα.