9 λόγοι για τους οποίους μια πρακτική είναι σημαντική για όλους τους φοιτητές | Study Tours

9 λόγοι για τους οποίους μια πρακτική είναι σημαντική για όλους τους φοιτητές

πρακτικη ασκηση

 

Η οικονομία μας αλλάζει καθημερινά, και μαζί της, τα ταλέντα, οι δεξιότητες και η εμπειρία που απαιτούνται για να είστε αυτού του κύκλου ανάπτυξης αλλάζουν επίσης. Η αγορά εργασίας είναι ανταγωνιστική για τους πρόσφατους αποφοίτους. Αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος η πρακτική άσκηση έχει γίνει βασικό στοιχείο των πανεπιστημίων για όλους τους φοιτητές.

Γιατί να κάνετε πρακτική άσκηση;

 

1. Εφαρμογή της εκπαίδευσης και εξερεύνηση καριέρας. Οι πανεπιστημιακές σπουδές είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εφαρμοστεί η γνώση από την τάξη στον πραγματικό κόσμο. Η μάθηση είναι σημαντική, αλλά η αξιοποίηση των δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξερευνήσετε διαφορετικές σταδιοδρομίες και εξειδικεύσεις που ταιριάζουν στα δικά σας ενδιαφέροντα.

 

2. Αποκτάτε εμπειρία. Η πρακτική σας δίνει εμπειρία στον τομέα που θέλετε να ακολουθήσετε. Όχι μόνο σας δίνει ένα πλεονέκτημα έναντι των άλλων υποψηφίων κατά την υποβολή αιτήσεων για δουλειά, αλλά σας προετοιμάζει επίσης για το τι να περιμένετε στον τομέα σας και αυξάνει την αυτοπεποίθηση σας.

 

3. Δικτύωση. Η πρακτική άσκηση σας ωφελεί στο περιβάλλον εργασίας και επίσης χτίζει το επαγγελματικό σας δίκτυο. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εξασφαλίσετε μια δουλειά όταν γνωρίζετε άλλους ανθρώπους, έτσι η δικτύωση είναι πολύ σημαντική. Οι πρακτικές παρέχουν ένα εξαιρετικό περιβάλλον για να συναντήσετε επαγγελματίες στον τομέα της σταδιοδρομίας που επιθυμείτε να ακολουθήσετε, καθώς και για επαγγελματίες που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα.

 

4. Επαγγελματισμός. Οι πρακτικές μπορούν να προσφέρουν στους φοιτητές τις απαραίτητες δεξιότητες στο χώρο εργασίας και σε ηγετικές θέσεις. Οι δεξιότητες, όπως η επικοινωνία, η ηγεσία, η επίλυση προβλημάτων και η ομαδική εργασία, μπορούν να καλλιεργηθούν μέσω της πρακτικής άσκησης και να αξιοποιηθούν.

 

5. Μαθαίνετε πώς λειτουργεί ένας επαγγελματικός χώρος εργασίας. Μπορείτε να διαβάσετε πώς οι οργανισμοί ευδοκιμούν και λειτουργούν σε βιβλία, να ακούσετε από προσκεκλημένους ομιλητές που μιλάνε για οργανωτικές δομές ή να διαβάσετε σε μελέτες σχετικά με την κουλτούρα του χώρου εργασίας, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τη την πραγματικής εμπειρία. Οι πρακτικές βοηθούν τους φοιτητές να μάθουν τα πάντα για την κουλτούρα του εργασιακού χώρου, τις σχέσεις των εργαζομένων και τη δομή της ηγεσίας, που θα τους βοηθήσουν να επιβιβαστούν στην πρώτη επαγγελματική τους δουλειά με μεγαλύτερη ευκολία από ότι αν δεν είχαν επαγγελματική εμπειρία.

 

6. Χτίστε το βιογραφικό σας. Οι περισσότερες οργανώσεις και οι θέσεις εργασίας που κάνετε αίτηση μετά την αποφοίτηση ζητούν κάποια επαγγελματική εμπειρία, ακόμη και για τις εισαγωγικές θέσεις εργασίας. Οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε τουλάχιστον μία πρακτική άσκηση στο βιογραφικό σας πριν εγκαταλείψετε το πανεπιστήμιο.

 

7. Αποκτήστε επαγγελματική κριτική. Δεν θα βοηθήσετε μόνο εσείς την επιχείρηση στην οποία εργάζεστε, αλλά θα σας βοηθήσουν και εσάς. Ενώ οι καθηγητές θα σας προετοιμάσουν για τη θεωρητική πλευρά του τομέα σας, τα προγράμματα πρακτικής άσκησης παρέχουν ευκαιρίες για λήψη σχολίων από κάποιον που εργάζεται στο πεδίο σας σε καθημερινή βάση.

 

8. Μαθαίνετε από τους άλλους. Μπορεί να φανεί κοινή λογική – κάνετε πρακτική για να μάθετε δεξιότητες - αλλά μην ξεχάσετε να παρατηρήσετε τους άλλους τους γύρω σας για να μάθετε τα μέσα και τα έξω της δουλειάς. Λειτουργείτε σαν σφουγγάρι και απορροφήστε όλες τις πληροφορίες που μπορείτε κατά τη διάρκεια της πρακτικής σας - θα σας ωφελήσει μακροπρόθεσμα.

 

9. Καταλαβαίνετε τι σας αρέσει και δεν σας αρέσει. Το να δείτε τι είδους δουλειά δε σας αρέσει ενώ κάνετε την πρακτική σας θα σας βοηθήσει να αποφύγετε να διαλέξετε μια δουλειά που δε σας ταιριάζει μετά την αποφοίτηση.