Ιταλία το χειμώνα: Καιρός, τι να πάρετε μαζί σας και τι να δείτε | Study Tours

Ιταλία το χειμώνα: Καιρός, τι να πάρετε μαζί σας και τι να δείτε

Ιταλία το χειμώνα

Το μεγαλύτερο μέρος της Ιταλίας έχει λιγότερους τουρίστες το χειμώνα, που σημαίνει λιγότερα μουσεία γεμάτα κόσμο και μικρότερες ή ανύπαρκτες ουρές για να μπείτε σε σημαντικά αξιοθέατα. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι όπερες, οι συμφωνικές ορχήστρες και οι θεατρικές παραστάσεις είναι αμέτρητες. Ακόμα για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, τα βουνά της Ιταλίας προσφέρουν πολλές ευκαιρίες!

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που αξίζει να κάνετε το ταξίδι στην Ιταλία το χειμώνα, κατά τη διάρκεια του χειμώνα:

Θα έχει λιγότερο κόσμο σε κάποια από τα δημοφιλή και ιστορικά σημεία από ότι κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, ιδιαίτερα σε μεγάλες πόλεις όπως η Φλωρεντία, η Ρώμη και το Μιλάνο.
Εκτός από τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα βρείτε τιμές ευκαιρίας σε αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία στους περισσότερους ιταλικούς προορισμούς, εκτός από τα χιονοδρομικά κέντρα.
Η Ιταλία έχει υπέροχους χώρους για χειμερινά σπορ και σκι, συμπεριλαμβανομένων των χώρων του Πεδεμοντίου που χρησιμοποιήθηκαν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2006, στις Άλπεις και στους Δολομίτες και στο βουνό Αίτνα στη Σικελία. Σημειώστε ότι πρόκειται για τοποθεσίες όπου οι ευκαιρίες για χειμερινά ξενοδοχεία μπορεί να είναι λίγες, εκτός από την αρχή και το τέλος της σεζόν του σκι.

Χειμερινός καιρός

Ο χειμερινός καιρός στην Ιταλία κυμαίνεται από σχετικά ήπιος κατά μήκος των ακτών της Σαρδηνίας, της Σικελίας και της νότιας ηπειρωτικής χώρας μέχρι πολύ κρύος και χιονισμένος εσωτερικά, ειδικά στα βόρεια βουνά. Ακόμη και οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, όπως η Βενετία, η Φλωρεντία και οι λόφοι της Τοσκάνης και της Ούμπριας, μπορεί να είναι χιονισμένοι το χειμώνα.

Για το μεγαλύτερο μέρος της Ιταλίας, η μεγαλύτερη βροχόπτωση συμβαίνει κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, οπότε ο χειμώνας μπορεί να μην είναι τόσο βροχερός όσο το φθινόπωρο. Αν και πιθανότατα θα συναντήσετε λίγη βροχή ή χιόνι, μπορείτε επίσης να ανταμειφθείτε με ηλιόλουστες ημέρες, όπου το μόνο εξωτερικό ένδυμα που χρειάζεστε είναι ένα ελαφρύ σακάκι και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου.

Τι να πάρετε μαζί σας

Εάν αποφασίσετε να επισκεφθείτε την Ιταλία κατά τους χειμερινούς μήνες, σίγουρα πακετάρετε διάφορα ρούχα, έτσι ώστε να μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε ένα πουλόβερ ή ένα μπουφάν καθώς αλλάζει ο καιρός. Ενώ το χιόνι είναι πάντα μια πιθανότητα στις περισσότερες περιοχές της Ιταλίας το χειμώνα, είναι πιο πιθανό να βρείτε ψυχρό και βροχερό καιρό. Φροντίστε να συσκευάσετε ένα αδιάβροχο μπουφάν μεσαίου βάρους, ανθεκτικά παπούτσια (ή μπότες) που μπορούν να φορεθούν σε βροχή ή χιόνι, γάντια, κασκόλ, ζεστό καπέλο και καλή ομπρέλα.

Εκδηλώσεις

Το αποκορύφωμα των εδκηλώσεων του χειμώνα στην Ιταλία είναι, βέβαια, τα Χριστουγέννα, η Πρωτοχρονιά και το Carnevale. Οι ιταλικές εθνικές εορτές κατά τη διάρκεια του χειμώνα περιλαμβάνουν την Ημέρα των Χριστουγέννων, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνια στις 6 Ιανουαρίου (όταν η La Befana φέρνει δώρα στα παιδιά). Αυτές τις μέρες, τα περισσότερα καταστήματα, τα τουριστικά αξιοθέατα και οι υπηρεσίες θα κλείσουν, όπως και πολλά εστιατόρια. Αν θέλετε να γευματίσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιβεβαιώσει με το ξενοδοχείο σας ποια εστιατόρια είναι ανοιχτά σε αυτές τις μέρες. Το Carnevale, το Ιταλικό Mardi Gras, γιορτάζεται σε όλη την Ιταλία (ξεκινώντας από δέκα μέρες έως δύο εβδομάδες πριν από την πραγματική ημερομηνία, δηλαδή 40 ημέρες πριν το Πάσχα).
Η δημοφιλέστερη γιορτή Carnevale είναι στη Βενετία, ενώ το Viareggio στην Τοσκάνη είναι γνωστό για τα περίτεχνα και χιουμοριστικά πλωτά αντικείμενα της Carnevale.

Ταξιδιωτικές συμβουλές

Πολλές πόλεις φωτίζουν τα ιστορικά μνημεία τους τη νύχτα, έτσι ώστε το να περπατάτε μέσα από μια πόλη τη νύχτα μπορεί να είναι όμορφη και ρομαντική εμπειρία. Από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου, οι περισσότερες πόλεις είναι διακοσμημένες με χριστουγεννιάτικα φώτα, τα οποία προσδίδουν συχνά ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα στους ήδη γραφικούς δρόμους και τις πλατείες. Ο χειμώνας είναι επίσης ένας καλός χρόνος για πολιτιστικές εκδηλώσεις και παραστάσεις στα κομψά ιστορικά θέατρα της Ιταλίας.

Η Ρώμη και η Νάπολη έχουν το ήπιο χειμερινό κλίμα των μεγάλων πόλεων της Ιταλίας. Η Νάπολη είναι μια από τις κορυφαίες πόλεις για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ενώ θα βρείτε μικρότερα πλήθη και χαμηλότερες τιμές ξενοδοχείων κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά θεωρούνται υψηλή σεζόν σε πολλές πόλεις, έτσι οι συμφωνίες θα είναι λίγες και τα ξενοδοχεία θα κάνουν κράτηση πολύ νωρίτερα.
Το Carnevale στη Βενετία είναι επίσης μια τεράστια τουριστική ατραξιόν, οπότε κλείστε νωρίς αν σκοπεύετε να συμμετάσχετε στις γιορτές.
Ξενοδοχεία, ξενώνες και κάποια εστιατόρια μπορεί να κλείσουν για όλο ή μέρος του χειμώνα σε παραθαλάσσιες πόλεις και σε δημοφιλείς προορισμούς του καλοκαιριού. Αλλά πολλά ξενοδοχεία που είναι ανοιχτά θα προσφέρουν χειμερινές εκπτώσεις (και πάλι, εκτός από τα χιονοδρομικά κέντρα).