Γιατί το Ηνωμένο Βασίλειο είναι τόσο δημοφιλής επιλογή για σπουδές! | Study Tours

Γιατί το Ηνωμένο Βασίλειο είναι τόσο δημοφιλής επιλογή για σπουδές!

Γιατί το Ηνωμένο Βασίλειο είναι τόσο δημοφιλής επιλογή για σπουδές!

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το πιο προτιμώμενο έθνος για σπουδές στο εξωτερικό μετά τις ΗΠΑ. Το Ηνωμένο Βασίλειο, στο οποίο βρίσκονται μερικά από τα παλαιότερα κολλέγια του πλανήτη, προσελκύει φοιτητές από διάφορα μέρη στον κόσμο. Υπάρχουν περισσότεροι από 300.000 σπουδαστές από όλον τον κόσμο οι οποίοι σπουδάζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή τη στιγμή.

Ποιοι παράγοντες λοιπόν κάνουν τη χώρα τόσο διάσημη για σπουδές;

Γνωρίστε τους λόγους για τους οποίους οι διεθνείς φοιτητές αγαπούν να σπουδάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο:

Οι φοιτητές επιθυμούν να έχουν διεθνές πτυχίο και αν το πτυχίο είναι από το Ηνωμένο Βασίλειο τότε αυτό προσθέτει κύρος στο βιογραφικό τους. Ακολουθούν ορισμένοι γενικοί λόγοι που προσελκύουν σπουδαστές που επιθυμούν να σπουδάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από διάφορα μέρη του πλανήτη:

Είναι ο πρωτοπόρος της έρευνας και της ανακάλυψης

Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για την μηχανική, τις ανθρωπιστικές επιστήμες, τις τέχνες ή την ιατρική, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μια τεράστια επιρροή στην πρόοδο και στις νέες ανακαλύψεις. Έχει προσφέρει σε πολλές ανακαλύψεις, όπως τον παγκόσμιο ιστό, τον κινητήρα τζετ, το NHS και την τηλεόραση κ.λπ.  

Αποτελεί πρότυπο διδασκαλίας υψηλής ποιότητας  

Πολλά από τα καλύτερα κολέγια στον κόσμο, σχολές επιχειρήσεων και πανεπιστήμια βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές των βαθμολογιών QS, βασικά τέσσερα από τα 6 καλύτερα ακαδημαϊκά ινστιτούτα στον κόσμο βρίσκονται εκεί. Ο ακαδημαϊκός τίτλος που κερδίζετε μόλις σπουδάσετε στο Ηνωμένο Βασίλειο αναγνωρίζεται παγκοσμίως, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την επιτυχημένη πορεία της σταδιοδρομίας σας σε διεθνές επίπεδο, αλλά και στη Βρετανία. 

Έχει μια σύγχρονη προσέγγιση στη διδασκαλία

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχει μια σύγχρονη προσέγγιση στη διδασκαλία, η οποία ευνοεί ένα μείγμα πρακτικής μάθησης καθώς και διδασκαλίας στην παραδοσιακή τάξη. Επιπλέον, η μέθοδος εκμάθησης μέσω του διαδικτύου χρησιμοποιείται επίσης για την εκπαίδευση στο Ηνωμένο Βασίλειο, με επιλογές προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ή συνδυασμένης μάθησης επιτρέπει σε περισσότερους φοιτητές που επιθυμούν να σπουδάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από διαφορετικές περιοχές, να επωφεληθούν από το βρετανικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες σταδιοδρομίας μόλις σπουδάσετε στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι απόφοιτοι πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασίλειου αποκτούν μοναδικές ευκαιρίες πρακτικής σε μεγάλες εταιρείες, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία διασυνδέσεων μεταξύ φοιτητών και επιχειρήσεων. Σύμφωνα με το Τμήμα Επιχειρηματικής Καινοτομίας και Δεξιοτήτων της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, το Ηνωμένο Βασίλειο κατέχει τη δεύτερη θέση στον κόσμο για τη συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων και πανεπιστημίων.

Διαθέτει σύστημα υποστήριξης απόκτησης απαραίτητων γνώσεων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Μεγάλης Βρετάνιας

Η χώρα είναι γνωστή για τη μακρά παράδοσή της να καλωσορίζει τους φοιτητές που επιθυμούν να σπουδάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από όλο το κόσμο σε σχολεία και άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Διαθέτει ακαδημαϊκά προγράμματα προετοιμασίας για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Μεγάλης Βρετάνιας.  

Οι σπουδαστές μπορούν να βελτιώσουν τις δεξιότητες αγγλικής γλώσσας

Γνωστή ως παγκόσμια γλώσσα, η χρήση της αγγλικής γλώσσας όλο και αυξάνεται στους τομείς της πολιτικής, των επιχειρήσεων, της εκπαίδευσης. Δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος να ενισχύσετε τις ικανότητες γλωσσικής επάρκειας από ότι να την μιλάτε καθημερινά - και αν επιλέξετε να σπουδάσετε στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν θα έχετε άλλη επιλογή! Θα εκπλαγείτε με το πόσο γρήγορα θα βελτιωθούν οι γλωσσικές δεξιότητές σας αφού αρχίσετε να σπουδάσετε χρησιμοποιώντας τη γλώσσα και να ζείτε παράλληλα σε ένα αγγλόφωνο έθνος. 

Master σε ένα χρόνο

Εκτός από το όνομα και τη φήμη του, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι διάσημο στον κόσμο για το ισχυρό εκπαιδευτικό του σύστημα. Επιπλέον, τα μαθήματα που προσφέρονται σε διεθνείς φοιτητές στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ μικρότερης διάρκειας. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, θα πρέπει να δαπανήσετε πολύ λιγότερα χρήματα για τα δίδακτρα καθώς και τα έξοδα διαβίωσης. Γενικά, το πτυχίο Master στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι μόνο ένα έτος.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι γνωστό ως το σπίτι των υποτροφιών, καθώς ορισμένα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου προσφέρουν πλήρη υποτροφία. 

Θα αποκτήσετε τις απαιτούμενες δεξιότητες για να πετύχετε στη διεθνή αγορά εργασίας  

Η εμπειρία που θα αποκτήσετε ως φοιτητής κατά τη διάρκεια σπουδών στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι αυτή που σας προσφέρει τις απαιτούμενες δεξιότητες που ζητούν οι εργοδότες. Δεξιότητες όπως η δημιουργικότητα, η επικοινωνία, κριτική σκέψη, η συνεργασία είναι βασικό κομμάτι κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος στην Μεγάλη Βρετανία. Ιδιαίτερα οι φοιτητές που αποφοιτούν στην τέχνη, τη μόδα και το σχεδιασμό βιντεοπαιχνιδιών από πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου ξεχωρίζουν από το πλήθος στη διεθνή αγορά εργασίας.   Αναμφισβήτητα, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η κορυφαία επιλογή σχεδόν όλων των διεθνών φοιτητών. Αλλά η είσοδος σε πανεπιστήμια για ανώτερες σπουδές χρειάζεται πολλή υπομονή και καθοδήγηση.

Το Studytours σας καθοδηγεί και σας βοηθά να σπουδάσετε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είμαστε πάντοτε διαθέσιμοι για να σας συμβουλέψουμε και να σας ενημερώσουμε για την καλύτερη επιλογή σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας.