Χειμώνας στη Γερμανία: Ο καιρός, τι να πάρετε μαζί σας και τι να δείτε | Study Tours

Χειμώνας στη Γερμανία: Ο καιρός, τι να πάρετε μαζί σας και τι να δείτε

Χειμώνας στη Γερμανία

Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στη Γερμανία το χειμώνα, είστε τυχεροί. Αυτό μπορεί να είναι μια φτηνή περίοδος για ταξίδια και θα βρείτε λιγότερα πλήθη από ό, τι στην καλοκαιρινή περίοδο.

Εκτός από αυτό, αυτή είναι η γενέτειρα των σύγχρονων Χριστουγέννων, παγκοσμίου φήμης σκι και τεράστιων εκπτώσεων. Θα δείτε όμορφα φώτα που έχουν κολλήσει για τις διακοπές, χαρούμενες χριστουγεννιάτικες αγορές, χιονισμένους δρόμους και πολλά άλλα.

Ο καιρός στη Γερμανία τον χειμώνα

Οι χειμώνες στη Γερμανία είναι κρύοι, με θερμοκρασίες που συχνά πέφτουν κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου. Περιμένετε χιόνι, μερικές φορές πολύ χιόνι. Αλλά οι χειμώνες στη Γερμανία μπορεί να είναι απρόβλεπτοι και πρέπει πάντα να είστε προετοιμασμένοι για τη βροχή ή τις ξεχωριστές μέρες του μπλε ουρανού και του ήλιου.

  • Δεκέμβριος: Μέση χαμηλή -3o βαθμούς, μέση υψηλή 5o βαθμούς
  • Ιανουάριος: Μέση χαμηλή -5o βαθμούς, μέση υψηλή 4o βαθμούς
  • Φεβρουάριος: Μέση χαμηλή -4o βαθμούς, μέση υψηλή 5o βαθμούς
  • Μάρτιος: Μέσος όρος χαμηλός 0° βαθμοί, μέσος όρος υψηλός 8° βαθμοί

Τι να πακετάρετε για το χειμώνα στη Γερμανία

Όπως ξέρετε, ο καιρός στη Γερμανία μπορεί να αλλάξει γρήγορα, συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι πρέπει να προετοιμαστείτε όταν πακετάρετε για όλες τις συνθήκες, ιδιαίτερα για το τσουχτερό κρύο. Τα απαραίτητα, όπως τα κομψά, αντιολισθητικά, αδιάβροχα, παπούτσια για περπάτημα είναι δεδομένα. Βοηθήστε τα με ένα αξιοπρεπές ζευγάρι κάλτσες. Κασκόλ είναι επίσης σύνηθες για τους άνδρες και τις γυναίκες κάθε φορά που ο καιρός γίνεται κρύος. Θα πρέπει επίσης να επενδύσετε σε ένα ποιοτικό μπουφάν. Δεν χρειάζεται να είναι πολύ ​​ακριβό ή σπορ, αναζητήστε κάτι που σφραγίζει πραγματικά στη ζέστη. Δεν υπάρχουν πολλά χειρότερα πράγματα από το να καταλάβεις ότι το μπουφάν σου δεν είναι για το γερμανικό χειμώνα. Τέλος, πάρετε γάντια και καπέλο και θα πρέπει να είστε έτοιμοι για τις περισσότερες χειμωνιάτικες μέρες.

Δεν είναι ασυνήθιστο να χρειαστείτε ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας εάν σχεδιάζετε μια μακρά μέρα περιήγησης στα αξιοθέατα έξω. Σε αυτές τις περιπτώσεις αξίζει να φοράτε ισοθερμικά κάτω από τα ρούχα σας. Για υπαίθριες δραστηριότητες όπως το σκι, φυσικά θα πρέπει να προετοιμαστείτε με αδιάβροχή στολή σκι και γάντια και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Χειμερινά events στη Γερμανία

Μερικά από τα καλύτερα φεστιβάλ και εκδηλώσεις στη Γερμανία είναι το χειμώνα.

  • Χριστουγεννιάτικες αγορές: Οι χριστουγεννιάτικες αγορές αποτελούν ένα θαυμάσιο κομμάτι της γερμανικής παράδοσης διακοπών και ένας πολύ καλός τρόπος για να μπείτε στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Κάθε γερμανική πόλη γιορτάζει την εποχή με μια τουλάχιστον Χριστουγεννιάτικη αγορά, συνήθως από το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου και μέχρι την Ημέρα των Χριστουγέννων. Οι μεγαλύτερες πόλεις έχουν μια πληθώρα αγορών για να διαλέξετε. Προσπαθήστε να χτυπήσετε όλες τις καλύτερες αγορές Χριστουγέννων στη Γερμανία από τη Νυρεμβέργη στο Μόναχο στη Δρέσδη.
  • Χειμερινά σπορ και σκι: Ψάχνετε για διακοπές γεμάτες δράση; Από τις Άλπεις μέχρι το Μέλανα Δρυμό, η Γερμανία προσφέρει ποιοτικά χειμωνιάτικα σπορ. Υπάρχει σκι κατάβασης, σκι αντοχής ή σνόουμπορντ και είναι συνήθως πολύ φθηνότερο στη Γερμανία από μέρη όπως η Ελβετία και η Αυστρία.
  • Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Οι Γερμανοί γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά (ή το Σιλβέστερ) την παραμονή της 31ης Δεκεμβρίου. Ενωθείτε με τους ντόπιους για να αναζητήσετε τα ντόνατς μουστάρδας, να πιείτε σαμπάνια, να θαυμάσετε τα πολλά πυροτεχνήματα, και να διασκεδάσετε μέχρι τα ξημερώματα. Εάν θέλετε να συμμετάσχετε, αγοράστε το δικό σας πυροτεχνήματα. Πριν από τη μεγάλη βραδιά πωλούνται σε κάθε γερμανικό σούπερ μάρκετ και περίπτερο. Αν θέλετε να συμμετάσχετε στο μεγαλύτερο πάρτι παραμονής της Γερμανίας, επισκεφθείτε το υπαίθριο πάρτι του Βερολίνου στην Πύλη του Βρανδεμβούργου.    

Συμβουλές ταξιδιού για το χειμώνα στη Γερμανία

  •      Τα αεροπορικά εισιτήρια και οι τιμές ξενοδοχείων τείνουν να ανεβαίνουν στα τέλη Νοεμβρίου όταν οι αγορές ανοίγουν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Οι παραδοσιακές γερμανικές αγορές Χριστουγέννων προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.
  •      Το Silvester στο Βερολίνο είναι μια τραγική περίοδος. Εάν σχεδιάζετε να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, να γνωρίζετε ότι οι τιμές προσωρινά φτάνουν στα ύψη και υπάρχουν παντού πυροτεχνήματα για περίπου 48 ώρες.
  •      Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι η πιο προσιτή περίοδος για να επισκεφθείτε τη Γερμανία. Υπάρχουν πολύ λιγότερος κόσμος καθώς η περίοδος των διακοπών έχει τελειώσει, αλλά ορισμένα αξιοθέατα μπορεί να έχουν κλείσει. Ο καιρός είναι επίσης πιο σκληρός.