Δουβλίνο: κορυφαία αξιοθέατα | Study Tours

Δουβλίνο: κορυφαία αξιοθέατα

Δουβλινο αξιοθεατα

Αξιοποιήστε στο έπακρο τις διακοπές σας στο Δουβλίνο, και μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα 9 κορυφαία αξιοθέατα, γειτονιές και μουσεία της πόλης.

 

1. Η αποθήκη Guinness

δουβλινο αξιοθεατα guinness

Χρειάζονται πολλά για να γίνει κάτι εικονικό, αλλά ο Guinness το έχει κάνει. Το "Black Stuff" μπορεί να είναι διάσημο σε όλο τον κόσμο, αλλά αυτός ξεκίνησε στην Πύλη του Σαιντ Τζέιμ στην καρδιά του παλιού Δουβλίνου. Πίσω στο 1759, ένας επιχειρηματίας ζυθοποιός, με την επωνυμία Arthur Guinness, μίσθωσε για 9.000 χρόνια το ζυθοποιείο με ετήσιο μίσθωμα £ 45. Λίγους αιώνες αργότερα, γεννήθηκε η Αποθήκη. Χτισμένο στο στυλ της Σχολής Αρχιτεκτόνων του 1904, αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως ζυθοποιείο. Σήμερα αποτελεί το νούμερο ένα αξιοθέατο για τους επισκέπτες της Ιρλανδίας - μια λαμπερή έκθεση πολυμέσων για τα πάντα, από την ρετρό διαφήμιση έως τη βιοτεχνία ζυθοποιίας. Όταν φτάσετε εκεί, μην ξεχάσετε να σηκώσετε το ποτήρι σας στην υπέροχη δημιουργία του Αρθούρου!

 

2. Οι καθεδρικές εκκλησίες του Αγίου Πατρικίου και του Χριστού

δουβλινο αξιοθεατα Αγίου Πατρικίου

Αρχαίοι, δραματικοί και ενδιαφέροντες, οι δύο καθεδρικοί ναοί του Δουβλίνου κάνουν ένα εντυπωσιακό ζευγάρι. Χτισμένο δίπλα σε ένα πηγάδι όπου γίνονται βαπτίσεις, το St Patrick's χρονολογείται από το 1220 και είναι γεμάτο με μνημεία, και ένα όμορφο παρεκκλήσι.

Μόλις 10 λεπτά με τα πόδια, η Christ Church έχει προσελκύσει προσκυνητές για σχεδόν 1.000 χρόνια και σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της είναι η μεσαιωνική κρύπτη. Υπάρχουν αρκετοί άλλοι λόγοι για να επισκεφθείτε, αλλά μερικοί μπορεί να γοητευτούν από το παρεκκλήσι του St Laurence O'Toole ... ένας ναός σε σχήμα καρδιάς που περιέχει την καρδιά του αγίου.

 

3. Το βιβλίο Book of Kells και κολέγιο Trinity

κολεγιο trinity στο δουβλινο

Με μια ιστοίρα που περιλαμβάνει μοναχούς, Βίκινγκς και απομακρυσμένα νησιά της Σκωτίας, το βιβλίο του Kells θα σας κάνει να ανατριχιάσετε. Αυτό το λαμπρό παλαιοχριστιανικό χειρόγραφο είναι απλά ένα αριστούργημα. Βρίσκεται στο θησαυροφυλάκιο του Trinity College. Το tour περιλαμβάνει μια επίσκεψη στη βιβλιοθήκη Long Room, μια από τις πιο υπέροχες βιβλιοθήκες της Ευρώπης που φιλοξενεί πάνω από 200.000 παλαιότερα βιβλία του Trinity.

Στη συνέχεια περιπλανηθείτε στην γοητευτική πανεπιστημιούπολη του Trinity, η οποία χρονολογείται από το 1592 και διαθέτει έναν εντυπωσιακό κατάλογο αποφοίτων, όπως ο Bram Stoker, ο Oscar Wilde και ο Jonathan Swift. Η πλατεία Front και το Campanile είναι μια απόλαυση, ενώ το κολέγιο στεγάζει επίσης τη σύγχρονη επιστημονική συλλογή και τη γκαλερί Douglas Hyde, με μεταβαλλόμενες εκθέσεις σύγχρονης τέχνης.

 

4. Το ιρλανδικό μουσείο μετανάστευσης

μουσειο μεταναστευσης δουβλινο

Βρίσκεται στους ιστορικούς θόλους του κτιρίου CHQ στο Custom House Quay, το Ιρλανδικό Μουσείο Μετανάστευσης διασχίζει το παρελθόν της διασποράς της Ιρλανδίας με λαμπρές διαδραστικές λεπτομέρειες. Η υπερσύγχρονη εμπειρία επισκεπτών εξερευνά τις εμπνευσμένες διαδρομές περισσότερων από 10 εκατομμυρίων ανθρώπων που άφησαν τις ακτές της Ιρλανδίας σε όλη την ιστορία. Μάθετε περισσότερα για την ιρλανδική καταγωγή σας. Το ιρλανδικό Κέντρο Οικογενειακής Ιστορίας βρίσκεται επίσης εδώ, όπου μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πολύτιμα αρχεία, να μιλήσετε με έναν ειδικό γενεαλογίας και να συμμετάσχετε στην online κοινότητα ανθρώπων σε μια προσπάθεια να μάθετε για τις ιρλανδικές ρίζες τους.

Αν ψάχνετε για μια άλλη τοποθεσία φορτωμένη σε γενεαλογία, το νεκροταφείο Glasnevin είναι ένας θησαυρός από αρχεία που αντιπροσωπεύουν 1.5 εκατομμύρια ταφές - στην πραγματικότητα, θα μπορούσατε να πείτε ότι μια επίσκεψη εδώ θα σας δώσει μια ενδιαφέρουσα ματιά στη γέννηση του έθνους.

 

5. Το κάστρο του Δουβλίνου

Το καστρο του δουβλινου αξιοθεατα

Χτισμένο στην τοποθεσία ενός δανικού φρουρίου Βίκινγκ από το 930 π.Χ. και με τον πρώτο βασιλιά τον Ιωάννη Αγγλίας το 1230, η ιστορική σημασία του Κάστρου του Δουβλίνου δεν σταμάτησε εκεί. Κάτω από τη βρετανική κυριαρχία από το σημείο αυτό έως το 1921, υπήρξε δικαστήριο, φρούριο, ακόμη και τόπος εκτέλεσης στην εποχή του και η αρχιτεκτονική του έχει εξελιχθεί και αναπτυχθεί με κάθε μεταμόρφωση.

Στην πραγματικότητα, μοιάζει περισσότερο με μια πανεπιστημιούπολη από ένα πραγματικό κάστρο - δεν υπάρχουν πολλοί πυργίσκοι - αλλά είναι το σκηνικό για κάθε μεγάλη κρατική εκδήλωση, συμπεριλαμβανομένων των προεδρικών εγκαινίων. Περιπλανηθείτε στους κήπους, ή κάντε μια ξενάγηση στα κρατικά διαμερίσματα, το μεσαιωνικό υπόγειο και το Βασιλικό Παρεκκλήσι.

 

6. Kilmainham Gaol

αξιοθεατα δουβλινο

Θα εντυπωσιαστείτε μόλι περπατήσετε στην ανατολική πτέρυγα του Kilmainham Gaol. Μυστηριώδης, απέραντη και έρημη, είναι η μεγαλύτερη κενή φυλακή στην Ευρώπη και κατέχει αμέτρητες ιστορίες μέσα στους παχιούς, ψυχρούς τοίχους της.

Την εποχή που είχε κλείσει το 1924, πολλά από τα κυριότερα πολιτικά πρόσωπα της Ιρλανδίας είχαν περάσει από τα κελιά του, μεταξύ των οποίων ο Robert Emmet, ο Charles Stewart Parnell, ο Πρόεδρος Eamon de Valera και οι ηγέτες της εξέγερσης του 1916 (14 εκ των οποίων εκτελέστηκαν στην πέτρινη αυλή). Η περιοδεία εδώ δίνει μια δραματική εικόνα για την ιστορία αυτής της απαγορευτικής φυλακής, με τον υπερπληθυσμό, τις δυσκολίες και τις βάναυσες συνθήκες.

 

7. Τα δωρεάν μουσεία του Δουβλίνου

δωρεαν μουσεία στο δουβλινο

Παρακολουθήστε μια από τις μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές συλλογές χρυσού στην Ευρώπη. Ελάτε "πρόσωπο με πρόσωπο" με τα απίστευτα συντηρημένα σώματα των ανθρώπων της Εποχής του Σιδήρου και κοιτάξτε με θαυμασμό ένα σκάφος 4.500 ετών από το County Galway. Το Εθνικό Μουσείο του Δουβλίνου είναι μόνο ένα από τα μουσεία της πόλης που πρέπει να επισκεφθείτε, το οποίο στεγάζεται στο υπέροχο κτίριο Palladian από το 1890.

Και δεν σταματά εκεί. Η Εθνική Πινακοθήκη της Ιρλανδίας περιλαμβάνει υπέροχη ευρωπαϊκή και ιρλανδική τέχνη, με μια αναγνωρισμένη συλλογή έργων του ιρλανδού ζωγράφου Jack B Yeats. Απολαύστε το παρελθόν και δείτε το ιρλανδικό design κατά τη διάρκεια των αιώνων στο Εθνικό Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών και Ιστορίας στο Collins Barracks και κατευθυνθείτε προς την Hugh Lane Gallery για να δείτε το παγκοσμίου φήμης Studio Francis Bacon. Η είσοδος είναι δωρεάν!

 

8. Τα πάρκα της πόλης

παρκα στο δουβλινο αξιοθεατα

Οι χώροι πρασίνου της πόλης περιλαμβάνουν την κρυμμένη όαση των κήπων Iveagh (ιδανική για πικνίκ το απόγευμα) και το στολίδι της πόλης του St Stephen's Green, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για δημόσιες εκτελέσεις μέχρι το 1770.

Περάστε ένα απόγευμα με το ποδήλατο μέσα από το πάρκο Phoenix, ένα από τα μεγαλύτερα κλειστά αστικά πάρκα της Ευρώπης - με ένα μεγάλο κοπάδι ελάφια για συντροφιά. Αναζητήστε το άγαλμα του Oscar Wilde στην πλατεία Merrion ή περάστε χρόνο έξω στους κήπους Dubh Linn Gardens, ακριβώς πίσω από το κάστρο του Δουβλίνου.

 

9. Το μικρό μουσείο του Δουβλίνου

μουσειο στο δουβλινο - αξιοθεατα

Κρυμμένο μέσα στο St Stephen’s Green βρίσκεται το Μικρό Μουσείο του Δουβλίνου. Μια εκκεντρική συλλογή από συναρπαστικά πράγματα που δωρίζονται από τους ίδιους τους κάτοικους του Δουβλίνου. Με ιδιαίτερη προσοχή και μελετημένη εμφάνιση, το μουσείο είναι ένα υπέροχο μέρος για να περάσετε ένα απροσδόκητο απόγευμα, αποκαλύπτοντας μια πιο οικεία ιστορία του Δουβλίνου στον 20ο αιώνα μέσω της φωτογραφίας, των επιστολών, της διαφήμισης και της τέχνης. Όσοι αγαπούν τη μουσική θα απολαύσουν ιδιαίτερα την έκθεση του δευτέρου ορόφου - U2 Made in Dublin, το οποίο ξεκινά την ιστορία του πιο διάσημου ροκ συγκροτήματος της πόλης από το 1976 έως σήμερα. Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε κάτω στο υπόγειο στην κουζίνα της Hatch & Sons για ένα πλούσιο γεύμα με παραδοσιακά ιρλανδικά καπνιστά ψάρια.