7 από τις πιο εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας | Study Tours

7 από τις πιο εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας

7. Δρέσδη

Το Striezelmarkt της Δρέσδης είναι η παλαιότερη Χριστουγεννιάτικη αγορά στη Γερμανία, οπότε έπρεπε να την αναφέρουμε πρώτα. Όχι μόνο θα βρείτε μια πληθώρα καταστημάτων που πωλούν τα πάντα, από τα παραδοσιακά χειροτεχνήματα έως το ζεστό κρασί, αλλά θα έχετε επίσης την ευκαιρία να δείτε τον ψηλότερο καρυοθραύστη στον κόσμο! Σίγουρα δεν θα θέλετε να χάσετε το Stollen Φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται στις αρχές Δεκεμβρίου κάθε χρόνο: γίνεται παρέλαση με ένα τεράστιο stollen κέικ στους δρόμους, πωλούν κομμάτια του σε όποιον ενδιαφέρεται, και τα έσοδα όλα πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Έτσι, αν επιθυμείτε να μπείτε στο εορταστικό πνεύμα και να δώσετε κάτι, αυτή είναι η ευκαιρία σας.

 

Δρέσδη χριστούγεννα γερμανια

 

6. Βερολίνο

Ας το παραδεχτούμε, κανένα ταξίδι στη Γερμανία δεν θα ήταν πλήρες χωρίς ταξίδι στο Βερολίνο, την όμορφη πρωτεύουσα της χώρας. Και όσο για τις χριστουγεννιάτικες αγορές, υπάρχουν δεκάδες διάσπαρτες στην πόλη! Η WeihnachtsZauber είναι μία από τις μεγαλύτερες στη χώρα, με δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες κατά τη διάρκεια της σεζόν. Με το εντυπωσιακό ιστορικό σκηνικό, τα ψώνια για Χριστουγεννιάτικα δώρα δεν ήταν ποτέ τόσο γραφικά.

 

berlin χριστούγεννα γερμανια

 

5. Μόναχο

Αν νομίζατε ότι το Μόναχο ήταν μόνο ένα μέρος για να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια του Oktoberfest, αναθεωρείστε! Η αγορά Marienplatz του Μονάχου είναι μια από τις μεγαλύτερες Χριστουγεννιάτικες αγορές στον κόσμο. Είναι επικεντρωμένη γύρω από ένα τεράστιο έλατο που είναι διακοσμημένο με χιλιάδες φώτα που αναβοσβήνουν. Όπως και με το Βερολίνο, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν διάφορες Χριστουγεννιάτικες αγορές διάσπαρτες σε όλη την πόλη, και η κάθε μια έχει μια μοναδική αίσθηση. Επιπλέον  το Μόναχο κατά τη διάρκεια του χειμώνα αποτελεί μια εξαιρετική βάση εάν σχεδιάζετε να κάνετε σκι ή snowboarding, δεδομένου ότι από το Μόναχο μέχρι τις Άλπεις είναι μια εύκολη διαδρομή.

 

χριστούγεννα γερμανια

 

4. Rothenburg ob der Tauber

Αν το Rothenburg δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των πόλεων για επίσκεψη στη Γερμανία, θα πρέπει σίγουρα να το προσθέσετε. Δεν υπάρχει πιο εντυπωσιακό μέρος για Χριστουγεννιάτικες αγορά από μια μεσαιωνική πόλη με τείχη που διατηρεί την ιστορική της αρχιτεκτονική. Και το Reiterlesmarkt του Rothenburg είναι σίγουρα αυτό το μέρος. Σε αντίθεση με τις Χριστουγεννιάτικες αγορές στις μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας, οι αγορές του Rothenburg είναι μικρότερες και πιο οικείες, δίνοντάς τους την τέλεια ρομαντική αίσθηση. Η πόλη είναι επίσης γνωστή για τα νόστιμα Schneebälle (χιονόμπαλες), μικρά γλυκά που καλύπτονται με ζάχαρη, σοκολάτα, ξηρούς καρπούς, και διάφορα άλλα.

 

χριστούγεννα γερμανια

 

3. Κολωνία

Το Kölner Dom, ή ο καθεδρικός ναός της Κολωνίας, είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς καθεδρικούς ναούς στον κόσμο. Προσθέστε και μια Χριστουγεννιάτικη αγορά μπροστά του και είστε σίγουροι ότι θα πάρετε μερικές εκπληκτικές φωτογραφίες με ένα πανέμορφο σκηνικό. Εάν τύχει κατά την επίσκεψή σας να υπάρχει και χιόνι γύρω από όλα αυτά, έχετε πετύχει την τέλεια card postal από το ταξίδι σας. Και ακόμα κι αν η αρχιτεκτονική δεν σας ενδιαφέρει, το πιο απολαυστικό για αυτή την Χριστουγεννιάτικη αγορά είναι ότι υπάρχει αφθονία παραστάσεων και ψυχαγωγίας που συνεχίζονται το βράδυ.

 

χριστούγεννα γερμανια

 

2. Νυρεμβέργη

Η Χριστουγεννιάτικη αγορά της Νυρεμβέργης είναι μια από τις μεγαλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές στον κόσμο. Όπως και με άλλες Γερμανικές αγορές, πρόκειται να αντικρίσετε ένα εντυπωσιακό και ιστορικό σκηνικό. Παρόλο που μπορεί να μην το δείτε πολύ αφού θα σταματάτε από τον ένα πάγκο στον άλλο γεμάτους μπισκότα με μελόψωμο, κουλουράκια, κρασί, στολίδια , κι άλλα! Είναι μια από τις πιο αυθεντικές Χριστουγεννιάτικες αγορές στη χώρα - στην πραγματικότητα, απαγορεύουν την πώληση οτιδήποτε σύγχρονου ή μαζικής παραγωγής, πράγμα που σημαίνει ότι αν ψάχνετε για όμορφα χειροποίητα δώρα ή άλλα χειροτεχνήματα, αυτό είναι σίγουρα το μέρος για να τα πάρετε.

 

χριστούγεννα γερμανια

 

1. Schloss Guteneck

Κάθε Χριστουγεννιάτικη αγορά που βρίσκεται στη σκιά ενός κάστρου είναι ψηλά στη λίστα. Ακολουθώντας τις ιστορικές της ρίζες, η αγορά του Schloss Guteneck είναι γεμάτη από ζογκλέρ και άλλους καλλιτέχνες που θα μπορούσατε να δείτε εάν επισκεπτόσασταν την αγορά πίσω στη μεσαιωνική εποχή.

 

χριστούγεννα γερμανια schloss

Καθώς περιηγηθείτε στους πάγκους και γευτείτε το ζεστό κρασί, σίγουρα θα νιώσετε σαν να έχετε πάει πίσω στο χρόνο. Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο: η αγορά πραγματοποιείται μόνο τα Σαββατοκύριακα.

 

χριστούγεννα γερμανια schloss