6 Περίεργα και ίσως τρομακτικά χριστουγεννιάτικα έθιμα | Study Tours

6 Περίεργα και ίσως τρομακτικά χριστουγεννιάτικα έθιμα

Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις από ολο τον κόσμο

1.    Στην Σκανδιναβία σύμβολο των Χριστουγέννων είναι το Yule Goat!

 χριστουγεννιατκα έθιμα

Σε ορισμένα μέρη της Σκανδιναβίας, τίποτα δεν θυμίζει "Καλά Χριστούγεννα" σαν μια γιγάντια αχυρένια κατσίκα.
Το "Yule Goat," όπως οι περισσότερες παραδόσεις των Χριστουγέννων, δεν είμαστε σίγουροι από που προέρχεται. Έχει κάποιες ρίζες στη νορβηγική μυθολογία, όπου ο θεός Θορ οδήγησε ένα άρμα που το τραβούσαν κατσίκες. Αλλά στην πιο πρόσφατη ιστορία, η λαϊκή παράδοση κινείτε περισσότερο προς τη γραμμή της χριστιανικής συσχέτισης αιγών ως δαιμονικά πλάσματα.

 

2.    Στην Καταλονία, στην Ισπανία, έχουν pooping logs - Χριστουγεννιάτικους κορμούς

 

χριστουγεννιατκα έθιμα
 
Αυτοί οι κορμοί δέντρων έχουν πόδια, κόκκινη μύτη και καπέλο. Κάθε βράδυ, η οικογένεια "ταΐζει" το κούτσουρο και το σκεπάζει με μια κουβέρτα. Όταν τα παιδιά δεν κοιτάνε, οι γονείς κρύβουν τα δώρα κάτω από την κουβέρτα, αφού σύμφωνα με το έθιμο, το δέντρο είναι ιερό και έχει μέσα δώρα.

 

3.    Στην Καταλονία τα πιο περίεργα και ξεχωριστά είδωλα φάτνης τα «Caganer»

 

χριστουγεννιατκα έθιμα
 
Το Caganer είναι μια παραδοσιακή ξύλινη φιγούρα που προέρχεται από την Καταλονία και εξαπλώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Ευρώπης. Είναι βασικά μια μικρή φιγούρα που αφοδεύει στις φάτνες. Γιατί; Ειλικρινά, γιατί όχι; - Σύμφωνα με την παράδοση ο «Caganer» κάνει το έδαφος πιο εύφορο και υπόσχεται μια καλή χρονιά με καλές σοδειές και ευημερία. Μερικές φορές φτιάχνουν φιγούρες  διασημοτήτων, κυβερνητικούς αξιωματούχους ή βασιλείς. Η φιγούρα είναι συνήθως κρυμμένη κάπου στη φάτνη (ελπίζουμε, μακριά από το μωρό Ιησού), και τα μικρά παιδιά προσπαθούν να τη βρουν.

 

4.    Νορβηγία – Μάγισσες και σκουπόξυλα

 

χριστουγεννιατκα έθιμα
 
Για εκατοντάδες χρόνια στη Νορβηγία, οι άνθρωποι κρύβουν τις σκούπες τους την παραμονή των Χριστουγέννων ώστε να μην τις βρουν οι μάγισσες που βγαίνουν τη συγκεκριμένη νύχτα. Κάποιες φορές, ένα αρσενικό μέλος της οικογένειας μπορεί να βγάλει το κεφάλι του έξω από την μπροστινή πόρτα και να πυροβολήσει μερικές φορές με ένα κυνηγετικό όπλο για να δείξει στα πνεύματα ποιος είναι το αφεντικό.

 

5.    Ο κακός δαίμονας Krampus στην Αυστρία

 

χριστουγεννιατκα έθιμα
 
Οι ίδιοι άνθρωποι που σας έφεραν τον κόσμο των αδελφών Grimm είναι επίσης υπεύθυνοι για τον Krampus. Στη Γερμανία, την Αυστρία, την Κροατία και τις γύρω χώρες, ένας άντρας ντυμένος ως Krampus θα περιπλανηθεί στους δρόμους τρομάζοντας τα παιδιά και τους θυμίζει ότι με τη γλυκύτητα και το φως των Χριστουγέννων έρχεται μια ίση και αντίθετη δύναμη του σκότους και του κακού και αν είσαι άτακτο μικρό κορίτσι ή αγόρι, ο Κράμπους θα σε φάει!

 

6.    Κόκκινα εσώρουχα - Ιταλία, στην Ισπανία και σε μέρη της Κεντρικής Αμερικής
 

χριστουγεννιατκα έθιμα

Στην Ιταλία, στην Ισπανία και σε μέρη της Κεντρικής Αμερικής, οι άνθρωποι φορούν κόκκινα εσώρουχα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το κόκκινο έχει από καιρό θεωρηθεί ως ευοίωνο χρώμα. 
Κάθε χρόνο, στη μικρή ισπανική πόλη la Font de la Figuera, οι άνθρωποι επωφελούνται της την ευκαιρία στο έπακρο και τρέχουν φορώντας μόνο τα κόκκινα εσώρουχα τους. Και ναι, συνήθως κάνει παγωνιά.