50 πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν επισκεφθείτε το Βερολίνο (PART 2) | Study Tours

50 πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν επισκεφθείτε το Βερολίνο (PART 2)

berlin to do

26. Φάτε ένα μπιφτέκι από το Burgermeister. Όταν τελειώσετε από την γκαλερί East Side, βγείτε στο δρόμο για το καλύτερο μπιφτέκι στο Βερολίνο. Είναι ενός αιώνα παλιο! Τα burger του αξίζουν την ουρά που βγαίνει έξω από την πόρτα.

 

27. Εξερευνήστε το Prenzlauer Berg. Είναι η πιο γοητευτική γειτονιά που αποτελείται από δρόμους γεμάτους δέντρα, πολύχρωμες μπουτίκ και μοντέρνα καφέ. Είναι το ιδανικό μέρος για το μεσημέρι!

 

28. Πηγαίνετε στο Mauerpark ένα απόγευμα της Κυριακής. Το πάρκο μετατρέπεται σε μια κοινωνική συγκέντρωση, όπου όλοι έρχονται να φάνε, να πιούν και να ακούσουν τα τραγούδια από τις μπάντες.

 

29. Σταματήστε στην πλατεία Alexanderplatz. Η μεγαλύτερη και πιο γνωστή πλατεία της πόλης. Παρόλο που δεν είναι μια πολύ ελκυστική περιοχή, εξακολουθεί να έχει πολλά αξιοθέατα για να απολαύσετε, συμπεριλαμβανομένου του πύργου της τηλεόρασης, του παγκόσμιου ρολογιού και του Σιντριβανιού της Διεθνούς Φιλίας.

 

30. Παρακολουθήστε μια ταινία στο πάρκο. Εάν βρίσκεστε στο Βερολίνο το καλοκαίρι, βεβαιωθείτε ότι έχετε δει έναν από τους θερινούς κινηματογράφους.

 

31. Τσεκάρετε το Street Food Thursdays. Κάθε Πέμπτη, η Markthalle Neun μεταμορφώνεται σε κοινόχρηστη τραπεζαρία που σερβίρει πιάτα από όλο τον κόσμο. Ένας παράδεισος τροφίμων.

 

32. Περάστε στο νησί Pfaueninsel. Το Pfaueninsel είναι ένα μικρό νησί στο Βερολίνο που φιλοξενεί ελεύθερα παγώνια και άλλα πτηνά. Επίσης στο νησί, υπάρχει ένα λευκό παλάτι που χτίστηκε από τον Friedrich Wilhelm II το 1794-97 για τον ίδιο και την ερωμένη του.

 

33. Ξεκινήστε τη νύχτα σας στο spaeti. Ένα spaeti (γνωστό ως spätkauf ή späti) είναι μόνο ένα convenience store, αλλά είναι εκεί που μπορείτε να βρείτε τη μπύρα τόσο φθηνή όσο 60 λεπτά. Σε μια πόλη όπου η δημόσια κατανάλωση δεν ελέγχεται, μία στάση στο spaeti είναι συχνά κομμάτι σχεδόν κάθε νυχτερινής εξόδου.

 

34. Πιείτε σε ένα μπαρ που πληρώνετε-ό,τι-θέλετε. Στο μπαρ Weinerei μετά τις 20:00, πληρώστε 2 € για να "νοικιάσετε" ένα ποτήρι κρασιού και στη συνέχεια πιείτε ό,τι κρασιά θέλετε από το μπαρ. Λίγες ώρες αργότερα επίσης σερβίρεται φαγητό. Στο τέλος, το ποσό που πληρώνετε είναι στην κρίση σας με βάση πόσο νομίζετε ότι αξίζει το μαγαζί.

 

35. Επισκεφθείτε τις αγορές των Χριστουγέννων. Η Γερμανία είναι ο τόπος που πρέπει να είστε κατά την περίοδο των διακοπών με τη χώρα να φιλοξενεί τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές στον κόσμο. Υπάρχουν πολλές στο Βερολίνο, αλλά οι πιο δημοφιλείς είναι το Weihnachtszauber στο Gendarmenmarkt.

 

36. Αγοράστε vintage ρούχα από ένα κατάστημα Pick N Weight. Όλα τα ρούχα πωλούνται κατά βάρος και η τιμή ανά κιλό εξαρτάται από το χρώμα. Για παράδειγμα, τα κίτρινα πουκάμισα είναι € 35 ανά κιλό και τα κόκκινα πουλόβερ είναι € 25 ανά κιλό.

37. Πηγαίνετε στο Absynth Depot. Επίσης γνωστό ως "πράσινη νεράιδα", το Absynth έχει γεύση σαν ισχυρή γλυκόριζα. Παράνομο εδώ και δεκαετίες, είναι πάλι διαθέσιμο στη Γερμανία. Η γνώση του προσωπικού εδώ είναι απλά εκπληκτική.

 

38. Δειπνήστε στο σκοτάδι. Το Unsicht-Bar είναι ένα εστιατόριο με τραπεζαρία στο μαύρο σκοτάδι. Πριν εισέλθετε στο εστιατόριο, πρέπει να εγκαταλείψετε οποιοδήποτε είδος φωτός, π.χ. αναπτήρες ή τσιγάρα, ρολόγια και τηλέφωνα. Αν πρέπει να φύγετε από το εστιατόριο, ένας σερβιτόρος πρέπει να σας καθοδηγήσει έξω. Μην ανησυχείτε, προσφέρουν επίσης οδηγίες για το πώς μπορείτε να βρείτε το φαγητό σας. Είναι όλα σχετικά με την εμπειρία της γεύσης χωρίς οπτική αίσθηση. Δεν θα γνωρίζετε ακόμη και τι μοιάζει το άτομο που κάθεται δίπλα σας, αλλά θα βρεθείτε να συνομιλείτε με όλους!

 

39. Παρακολουθήστε το καμπαρέ στο Bar jeder Vernunft. Γερμανοί και διεθνείς καλλιτέχνες εκτελούν τα προγράμματα τους κάθε βράδυ, αποκαθιστώντας τη λαμπρή ποικιλία της δεκαετίας του 1920. Απολαύστε κοκτέιλ ή ελάτε νωρίς για ένα δείπνο πριν την παράσταση.

 

40. Φάτε τέχνη στο Zagreus Projekt. Αν αγαπάτε την τέχνη και το φαγητό, τότε αυτό είναι σίγουρα για σας. Κάθε μήνα παρά μήνα οι καλλιτέχνες καλούνται να δημιουργήσουν μια εγκατάσταση που αφορά συγκεκριμένες τοποθεσίες και στη συνέχεια ο σεφ συνθέτει ένα μενού εμπνευσμένο από το έργο τέχνης και το σερβίρει σε κοινόχρηστο τραπέζι μέσα στη γκαλερί. Οι κρατήσεις είναι απαραίτητες.

 

41. Δοκιμάστε μια εναλλακτική περιήγηση με τα πόδια. Οι εναλλακτικές περιηγήσεις στο Βερολίνο με τα πόδια σας δείχνουν την πόλη μέσα από τα μάτια ενός ντόπιου. Δεν χρειάζονται κρατήσεις, απλά πηγαίνετε στην Alexanderplatz, κάθε μέρα στις 11 το πρωί.

 

42. Επισκευθείτε το Gruselkabinett. Αυτή η αποθήκη του Βερολίνου που καλύπτεται από κισσό μπορεί να φανεί εγκαταλελειμμένη από έξω, αλλά όχι από μέσα. Ο πρώτος όροφος διαθέτει το μουσείο των ανθρακωρύχων, που δείχνει ποια ήταν η ζωή κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Ο δεύτερος όροφος, ωστόσο, είναι μια έκθεση πολλαπλών δωματίων για τα βασανιστήρια καθ' όλη τη διάρκεια των αιώνων. Στον τρίτο όροφο, είναι ένα στοιχειωμένο τρομακτικό σπίτι.

 

43. Απολαύστε ένα ποτό στο μπαρ δίπλα στη λίμνη. Το Fischerpinte είναι ένα ξύλινο σκάφος και ένα μπαρ που βρίσκεται σε ειδυλλιακή τοποθεσία στην άκρη της λίμνης Plötzensee. Το τέλειο χαλαρό απόγευμα.

 

44. Πάρτε το ασανσέρ στο AquaDom. Γνωστή ως η μεγαλύτερη κυλινδρική δεξαμενή ψαριών στον κόσμο - 25 μέτρα ύψος και 12 μέτρα σε διάμετρο - το Aquadom είναι ένα θέαμα που πρέπει να δείτε. Περιέχει πάνω από ένα εκατομμύριο λίτρα νερού, έναν κοραλλιογενή ύφαλο και φιλοξενεί σχεδόν 2.600 ψάρια από 56 διαφορετικά είδη. Υπάρχει εσωτερικό ασανσέρ.

 

45. Εξερευνήστε το Teufelsberg. Μια εγκαταλειμμένη βάση της NSA στο "Devil's Mountain" του Βερολίνου. Οι ξεναγήσεις είναι διαθέσιμες τις Κυριακές.

 

46. Αποδράστε από ένα hipster διαμέρισμα. Ναι, διαβάσατε σωστά. Hipster Escape Party είναι η νέα εμπειρία ψυχαγωγίας του Βερολίνου: ένα διαδραστικό παιχνίδι διαφυγής που παίζεται σε πραγματικό χρόνο. Εσείς και οι φίλοι σας θα κλειδωθείτε σε ένα hipster διαμέρισμα και θα σας δοθεί μια ώρα για να ξεφύγετε.

 

47. Βρείτε την αίθουσα χορού με καθρέφτες. Τοποθετημένος στην πλαϊνή πτέρυγα του Clärchens Ballhaus, ένας χώρος χορού που ιδρύθηκε το 1913 στο Wilhelmine λίγο πριν τον Παγκόσμιο Πόλεμο. Υπάρχει ένα κρυφό κόσμημα, άγνωστο ακόμη και στους περισσότερους κατοίκους του Βερολίνου, μια αίθουσα χορού με καθρέφτες (Spiegelsaal) που ακόμα πιάνει το πνεύμα μιας παλιάς χαμένης εποχής. Είναι επίσης ένα υπέροχο μέρος για δείπνο.

 

48. Οδηγήστε μέσα σε ένα Trabi. Trabant, ή trabi, ήταν το πρότυπο αυτοκίνητο της Ανατολικής Γερμανίας για περισσότερα από 30 χρόνια μέχρι που σταμάτησε να ανταποκρίνεται πλέον στα πρότυπα ασφαλείας. Το Trabi Safari σας δίνει την ευκαιρία να οδηγήσετε ένα, ενώ ο οδηγός σας κάθεται πίσω και εξηγεί την πόλη σε εσάς.

 

49. Παίξτε ψυχεδελικό μίνι γκολφ. Βρίσκεται μέσα στο πάρκο Görlitzer, αυτό το παιχνίδι του μίνι γκολφ μετατρέπεται σε ένα καλλιτεχνικό υπόγειο γεγονός όταν παίζετε στις θολές γραμμές ενός κελαριού σε ένα πρώην σιδηροδρομικό σταθμό. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε ειδικά γυαλιά αν θέλετε να παίξετε σε 3D.

 

50. Εξερευνήστε την παλιά πόλη του Βερολίνου. Το Nikolaiviertel είναι μια μικρή περιοχή στην ανατολική ακτή του ποταμού Spree που καταστράφηκε από βομβιστικές επιθέσεις το 1945 αλλά έχει ξαναχτιστεί για να δημιουργήσει ένα μεσαιωνικό χωριό. Είναι μια από τις λίγες γειτονιές με κυρίως παλιά κτίρια και είναι μέρος του Alt-Berlin (Παλιό Βερολίνο). Είναι ένα υπέροχο μέρος για πρωινό καφέ ή απογευματινό ποτό.