50 πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν επισκεφθείτε το Βερολίνο (PART 1) | Study Tours

50 πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν επισκεφθείτε το Βερολίνο (PART 1)

Δραστηριότητες στο Βερολίνο

1. Πύλη του Βρανδεμβούργου. Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και της διαίρεσης της Γερμανίας, αυτό το ορόσημο βρισκόταν μεταξύ Ανατολικού και Δυτικού Βερολίνου. Όταν το τείχος έπεσε το 1989 και η Γερμανία επανασυνδέθηκε, η πύλη του Βρανδεμβούργου έγινε το εικονικό ορόσημο μιας νέας Γερμανίας.

 

2. Περπατήστε κατά μήκος του East Side Gallery. Το East Side Gallery είναι ένα πολύχρωμο τμήμα του Τείχους του Βερολίνου, το οποίο κάποτε χώριζε την πόλη στο Ανατολικό και Δυτικό Βερολίνο. Είναι η μεγαλύτερη υπαίθρια γκαλερί στον κόσμο.

 

3. Φτάστε στην κορυφή του Fernsehturm (Πύργος τηλεόρασης). Ο τηλεοπτικός πύργος στην Alexanderplatz είναι το πιο εξέχον ορόσημο του Βερολίνου και το ψηλότερο κτίριο στη Γερμανία. Η χαλύβδινη σφαίρα του περιλαμβάνει μια πλατφόρμα επισκεπτών και ένα περιστρεφόμενο εστιατόριο. Επισκεφθείτε τη νύχτα για την καλύτερη θέα στην πόλη!

 

4. Περάστε μια μέρα στο νησί των Μουσείων. Υπάρχει όντως ένα μουσείο νησί στο Βερολίνο που στεγάζει πέντε παγκοσμίου κλάσης μουσεία και τον καθεδρικό ναό του Βερολίνου.

 

5. Φάτε ένα Currywurst. Το currywurst είναι ένα λουκάνικο χοιρινού κρέατος που αρχικά φτιάχνεται στον ατμό, μετά τηγανίζεται, κόβεται σε φέτες και στη συνέχεια σερβίρεται με κέτσαπ και κάρυ. Είναι το πιάτο της πόλης. Υπάρχει ακόμη και ένα ολόκληρο μουσείο αφιερωμένο σε αυτό.

 

6. Πηγαίνετε για ψώνια. Δείτε το Kurfürstendamm (επίσης γνωστό ως Ku'damm), το Friedrichstrasse και όλες τις indie μπουτίκ στο Kreuzberg, F'hain & P'berg.

 

7. Μπείτε σε εγκαταλελειμμένους χώρους. Υπάρχουν τόσα πολλά εγκαταλελειμμένα μέρη στο Βερολίνο για να ανακαλύψετε (υπάρχει ακόμη και μια ιστοσελίδα που τους αφιερώνεται), αλλά τα δημοφιλέστερα είναι το Spreepark, ένα εγκαταλελειμμένο θεματικό πάρκο και τα εγκαταλελειμμένα νοσοκομεία.

 

8. Ανακαλύψτε τη νυχτερινή ζωή. Το Βερολίνο είναι διαβόητο για τη νυχτερινή του ζωή. Μπορεί να ξεκινήσετε το πάρτι το Σάββατο και να αποχωρήσετε από το κλαμπ την Τρίτη. Δεν υπάρχουν κανόνες. Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε το Berghain, ένα από τα καλύτερα νυχτερινά κέντρα παγκοσμίως, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπεις.

 

9. Περπατήστε στο δάσος Grunewald. Αν και μια λιγότερο γνωστή έλξη, το Grunewald είναι ένα όμορφο δάσος που περιβάλλεται από λίμνες και μονοπάτια πεζοπορίας στην καρδιά του Βερολίνου.

 

10. Τραβήξτε μία Photoautomaten selfie. Θα παρατηρήσετε αυτές τις παλιομοδίτικες φωτογραφικές μηχανές που είναι διάσπαρτες στην πόλη. Κάνουν το τέλειο σουβενίρ!

 

11. Νοικιάστε ένα ποδήλατο. Το κεντρικό Βερολίνο είναι καλά εξοπλισμένο με καταστήματα ενοικίασης ποδηλάτων και η πόλη έχει μια φιλόξενη ποδηλατική κουλτούρα.

 

12. Ψωνίστε στο KaDeWe. Το Kaufhaus des Westens (KaDeWe) είναι, σε ηλικία πάνω από 100 ετών, ένας πραγματικός θεσμός του Βερολίνου και είναι σήμερα το μεγαλύτερο πολυκατάστημα στην Ευρώπη.

 

13. Περάστε μια νύχτα στο «πιο περίεργο ξενοδοχείο του κόσμου». Propeller Island City Lodge. Μόνο στο Βερολίνο.

 

14. Δείξτε το σεβασμό σας στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος. Ένα απερίγραπτο συναίσθημα.

 

15. Χαλαρώστε στο Tiergarten. Το πάρκο Tiergarten είναι η πράσινη καρδιά του Βερολίνου με 600 στρέμματα πλούσιου γκαζόν, φυλλώδη μονοπάτια, μικρούς κολπίσκους και παραδοσιακούς κήπους με μπύρα.

 

16. Επισκεφθείτε το Hackesche Höfe. Το Hackesche Höfe αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη, κλειστή αυλή της Γερμανίας και τέθηκε υπό διαταγή διατήρησης το 1972. Είναι μια πλούσια περιοχή με πολλά μπαρ, εστιατόρια και κλαμπ που το καθιστούν ένα από τα πιο ωραία μέρη για να πάτε, όταν πρόκειται για νυχτερινή ζωή.

 

17. Δοκιμάστε döner kebab. Υπάρχει μια μεγάλη τουρκική κοινότητα στο Βερολίνο, έτσι θα βρείτε τις στάσεις των τροφίμων τους σε όλη την πόλη που σερβίρουν döner kebabs. Είναι ένα όμορφο πράγμα. Πιο δημοφιλές στις 4 το πρωί, φυσικά.

 

18. Περπατήστε κατά μήκος του ποταμού.

 

19. Κάντε παζάρια σε μία αγορά. Θα βρείτε τόσα πολλά υπέροχα μπιχλιμπίδια που ποτέ δεν ξέρατε ότι χρειάζεστε.

 

20. Ράιχσταγκ  κτίριο του κοινοβουλίου. Το Ράιχσταγκ, έδρα του Γερμανικού Κοινοβουλίου, είναι το πιο διάσημο ορόσημο στο Βερολίνο. Προτείνεται να κάνετε μια περιήγηση στον τελευταίο όροφο.

 

21. Κολυμπήστε σε μια δεξαμενή εμπορευματοκιβωτίων μέσα σε ποτάμι. Το Badeschiff, μια πλωτή πισίνα που δημιουργήθηκε από ένα τεράστιο εμπορευματοκιβώτιο. Είναι βασικά μια πισίνα μέσα σε ένα ποτάμι. Αυτό που ξεκίνησε ως έργο τέχνης το 2004 είναι τώρα το καλύτερο μέρος για να είναι κανείς στις καυτές καλοκαιρινές ημέρες.

 

22. Χαθείτε σε ένα λαβύρινθο μέσα σε ένα κλαμπ. Υπάρχει ένας λαβύρινθος που κατασκευάστηκε εσκεμμένα κάτω από το κλαμπ που ονομάζεται περιστασιακός Signum. Για 10 € μπορείτε να μπείτε στο λαβύρινθο (με κλειστά τα μάτια σας αρχικά και πάντα μόνος) και να βρείτε το δρόμο σας μέσα από μια φαινομενικά μεταλλική μάντρα. Μεταχειρισμένα μέρη αυτοκινήτων, περίεργοι θόρυβοι, σκοτεινοί χώροι και έντονα φώτα είναι από τα πράγματα που μπορεί να συναντήσετε.

 

23. Δοκιμάστε ένα Club Mate. Το Club Mate είναι το πιο διάσημο αναψυκτικό του Βερολίνου. Η ξεχωριστή γεύση του και η εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη το καθιστούν ένα ποτό επιλογής για όλους.

 

24. Δειπνήστε σε ένα φτηνό βιετναμέζικο εστιατόριο. Είναι αυτό που κάνουν όλα τα cool παιδιά.

 

25. Δοκιμάσετε μια κρουαζιέρα ποταμού για να δείτε όλα τα καλύτερα αξιοθέατα.

 

Συνέχεια άρθρου