5 φράσεις που δεν πρέπει να πείτε ποτέ στη δουλειά σας! | Study Tours

5 φράσεις που δεν πρέπει να πείτε ποτέ στη δουλειά σας!

Λάθη στο εργασιακό χώρο

Οι περισσότεροι εργαζόμαστε σκληρά για τις δουλειές μας. Μας νοιάζει. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, να προοδεύουμε και να μπορούμε να συντηρούμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας.

Θέλετε πραγματικά να θέσετε σε κίνδυνο όλα αυτά λέγοντας κάτι χαζό;

Φυσικά και όχι. Και όμως, οι άνθρωποι λένε φαινομενικά αβλαβή σχόλια όλη την ώρα που εμποδίζουν την καριέρα τους και βλάπτουν το ηθικό των άλλων γύρω τους.

Παρακάτω υπογραμμίζουμε πέντε από τις πιο συνηθισμένες τέτοιες φράσεις.

1. "Δεν είναι δουλειά μου".

Πότε χρησιμοποιείται: Κάποιος σας ζητά βοήθεια για μια εργασία που είναι εκτός των βασικών σας καθηκόντων και δεν θέλετε πραγματικά να το κάνετε. Αντί να περάσετε λίγο χρόνο βοηθώντας ή απλώς να πείτε όχι, λέτε αυτό.

Και αμέσως το μετανιώνετε.

Τι ακούει ο κόσμος όταν το λέτε: "Είμαι μόνο για τον εαυτό μου."

Μια καλύτερη επιλογή: Εάν δεν έχετε χρόνο να βοηθήσετε κάποιον εκείνη τη στιγμή, πείτε του ότι δεν μπορείτε να το κάνετε ή μπορείτε να το κάνετε αργότερα. Αλλά μην πείτε ότι δεν είναι η δουλειά σας.

2. "Το έχουμε δοκιμάσει ξανά αυτό."

Πότε χρησιμοποιείται: Κάποιος - συνήθως, κάποιος που έχει με την εταιρεία για λιγότερο χρόνο από εσάς - προτείνει μια ιδέα. Αντί να του πείτε τι έχει γίνει πιο παλιά αλλά να τον ακούσετε, τον αποκλείετε με αυτή τη φράση.

Τι ακούει ο κόσμος όταν το λέτε: Είτε «δεν θέλω να βάλω την προσπάθεια» ή «ξέρω τα πάντα και δεν ξέρεις τίποτα», κανένα από τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα καλό.

Μια καλύτερη επιλογή: Ακούστε τους. Ίσως αυτό που προτείνουν έχει δοκιμαστεί, αλλά δεν έγινε καλά.

3. "Δεν υπάρχει προϋπολογισμός για αυτό."

Πότε χρησιμοποιείται: Ένα άτομο έχει μια ιδέα που είναι πραγματικά παθιασμένος με αυτή. Παρόμοιο με το τελευταίο παράδειγμα, αντί να το ακούσετε και να το ζυγίσετε, την αποκλείετε λέγοντας ότι δεν υπάρχουν χρήματα.

Τι ακούει ο κόσμος όταν το λέτε: "Κρατήστε το κεφάλι σας κάτω και κάντε ότι σας λένε."

Μια καλύτερη επιλογή: Οι μεγάλες ιδέες θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν, ή ίσως υπάρχει ένας τρόπος να το κάνουμε με ένα ελάχιστο προϋπολογισμό. Αλλά η δολοφονία κάθε νέας ιδέας με το να πείτε "δεν υπάρχει προϋπολογισμός για αυτό" είναι ένας σίγουρος τρόπος για να ελαχιστοποιήσετε τη δημιουργικότητα της ομάδας σας.

4. "Σου το είχα πει."

Πότε χρησιμοποιείται: Ένας συνάδελφος έχει μια ιδέα, λέτε ότι είναι μια κακή ιδέα και το κάνουν ούτως ή άλλως. Αποτυγχάνουν. Σαν να μην είναι αρκετό, θα του πείτε και αυτή την έκφραση.

Τι ακούει ο κόσμος όταν το λέτε: "Ήμουν  εναντίον σας."

Μια καλύτερη επιλογή: «Σου το είχα πει» ποτέ δεν βοήθησε κανέναν, και το πρόσωπο σχεδόν πάντα το συνειδητοποιεί ούτως ή άλλως. Μια καλύτερη επιλογή εδώ είναι απλή - σιωπή.

5. "Αυτό δεν ακολουθεί τη διαδικασία."

Πότε χρησιμοποιείται: Κάποιος έχει μια ιδέα που δεν ταιριάζει με τον κανονικό τρόπο που η εταιρεία σας έχει κάνει τα πράγματα.

Τι ακούει ο κόσμος όταν το λέτε: "Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να κάνουμε τα πράγματα εδώ".

Μια καλύτερη επιλογή: Οι περισσότεροι κανόνες δεν είναι απόλυτοι και, εάν μια διαδικασία εμποδίζει την πρόοδο, αλλάξτε την. Η τυφλή προσκόλληση στον τρόπο με τον οποίο γίνονται πάντα τα πράγματα καταστρέφει την καινοτομία.

Η επιτυχία της καριέρας σας εξαρτάται από το πόσο καλά αλληλεπιδράτε με άλλους ανθρώπους. Ακόμα κι αν κάνετε την δουλειά σας καλά, εάν η στάση σας είναι κακή ή υποβαθμίζετε άλλους, η καριέρα σας θα υποφέρει.

Φυσικά, κανείς δεν το κάνει αυτό σκόπιμα, αλλά αυτές οι πέντε φράσεις μπορεί να το προκαλέσουν τυχαία. Αντ’ αυτού, αποφύγετε αυτές τις πέντε φράσεις, και αφήστε το έργο σας να είναι αυτό που οι άνθρωποι κυρίως θυμούνται για εσάς.