Πώς να περάσετε 24 ώρες στη Λουκέρνη | Study Tours

Πώς να περάσετε 24 ώρες στη Λουκέρνη

λουκερνη τι να κάνετε σε μια μέρα

Αν αναρωτιέστε αν αξίζει μια στάση σε αυτή την όμορφη πόλη, η απάντηση είναι σίγουρα ναι. Αυτή η πόλη δίπλα στη λίμνη φημίζεται για την εκπληκτική φυσική ομορφιά και τη συναρπαστική αρχιτεκτονική, πολλά από τα οποία είναι ελεύθερα να τα δείτε και να τα εξερευνήσετε. Αν έχετε μόνο 24 ώρες στη Λουκέρνη, εδώ είναι μερικές προτάσεις.

Γιατί η Λουκέρνη;

Αυτό το διάσημο παραθαλάσσιο λιμάνι έχει κάτι περισσότερο από απλά εντυπωσιακή φυσική ομορφιά. Η παρθένα λίμνη, πλαισιωμένη από χιονισμένα βουνά, μπορεί να είναι το κεντρικό αξιοθέατο, αλλά η ιστορία, ο πολιτισμός και η πασίγνωστη παλιά πόλη την καθιστούν ιδανικό ενδιάμεσο σταθμό κατά τη διάρκεια του ελβετικού σιδηροδρομικού ταξιδιού. Σκεφτείτε το γεγονός ότι ο κεντρικός σταθμός της Λουκέρνης βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και ότι είναι το σημείο εκκίνησης για την επική γραμμή GoldenPass στη λίμνη της Γενεύης.

9:00 π.μ. | Περπατήστε τις ξύλινες γέφυρες

Οι περίφημες ξύλινες γέφυρες της Λουκέρνης βρίσκονται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Είναι εκεί για αιώνες και απίστευτα φωτογενείς. Το Chapel Bridge καταστράφηκε εν μέρει από μια φωτιά και η γέφυρα Spreuer καταστράφηκε από μια πλημμύρα, αλλά και οι δύο γέφυρες ανακατασκευάστηκαν και συνεχίζουν να προσθέτουν μια μυθική γοητεία στην πόλη.

Περπατήστε τις ξύλινες γέφυρες

 

9:30 π.μ. | Επισκεφθείτε το Λιοντάρι

Συνεχίστε περπατώντας στην καλυμμένη γέφυρα και κατευθυνθείτε προς το Μνημείο του Λιονταριού. Είναι στην άλλη πλευρά της λίμνης μέχρι έναν αρκετά απότομο λόφο, αλλά το μεγάλο, κινούμενο άγαλμα αξίζει την ενέργεια που θα ασκήσετε να φτάσετε εκεί. Αναμνημονεύει τους 800 Ελβετούς μισθοφόρους που πέθαναν, ενώ υπερασπίστηκαν τον Λουδοβίκο XVI κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο μνημείο δωρεάν.

Επισκεφθείτε το Λιοντάρι

 

10:30 π.μ. | Περπατήστε στο Musegg Wall

Περπατήστε ένα μίλι νοτιοανατολικά από το μνημείο του Λιονταριού μέχρι να φτάσετε στο Musegg Wall (Museggmauer). Μπορείτε να δείτε μερικές από τις καλύτερες όψεις της Λουκέρνης, της λίμνης και των βουνών. Αυτά είναι μέρος των τειχών που χτίστηκαν το 1386. Εάν νιώθετε ενεργητικοί, τότε μπορείτε να ανεβείτε τις σκάλες μέχρι τους τέσσερις διάσημους πύργους των Schirmer, Zyt, Wacht και Männli. Καθένας τους προσφέρει εντυπωσιακή θέα, και ο πύργος Zyt στεγάζει επίσης το παλαιότερο ρολόι στην πόλη.

Περπατήστε στο Musegg Wall

 

12:00 μ.μ. | Εξερευνήστε την Παλιά Πόλη

Κατεβείτε από τους τοίχους και περπατήστε στην Παλιά Πόλη. Μπορείτε εύκολα να περάσετε λίγες ώρες απολαμβάνοντας την ατμόσφαιρα και την κλασική αρχιτεκτονική σε όλο το δίκτυο των μικρών δρόμων και των πολυσύχναστων πλατειών. Υπάρχουν επίσης πολλά καταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια που προσθέτουν στη γοητεία.

Εξερευνήστε την Παλιά Πόλη

2.00 μ.μ. | Επισκεφθείτε την εκκλησία των Ιησουιτών

Αυτό είναι ένα από τα πιο διάσημα και φωτογραφικά κτίρια της Λουκέρνης. Χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πόλη όλα αυτά τα χρόνια. Είναι πανέμορφο μέσα και έξω, αν και μερικές από τις καλύτερες όψεις είναι από το ποτάμι.

Επισκεφθείτε την εκκλησία των Ιησουιτών

2.30 μ.μ. | Επισκεφθείτε ένα μουσείο

Υπάρχουν πολλά μουσεία μέσα και γύρω από τη Λουκέρνη, τα οποία αξίζει να τα δείτε. Το Μουσείο Τέχνης Λουκέρνη, ο Παγωμένος Κήπος και το Μουσείο Ρίτσαρντ Γουόγκνερ είναι όλα χαρακτηριστικά στις διαδρομές των ταξιδιωτών, αλλά καθώς βρίσκεστε στη μέση ενός ταξιδιού με τρένο, θα μπορούσατε επίσης να επισκεφθείτε το εξαιρετικά δημοφιλές ελβετικό μουσείο μεταφορών.

Επισκεφθείτε ένα μουσείο

3:30 μ.μ. | Κάντε έναν περίπατο

Αν ψάχνετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη γραφική ομορφιά της Λουκέρνης, βρείτε χρόνο για μια βόλτα ή πεζοπορία στο κοντινό τοπίο. Υπάρχουν δεκάδες επιλογές κατάλληλες για όλους. Ο ιστότοπος του Τουρισμού της Λουκέρνης είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε πληροφορίες για πεζοπορίες και περιπάτους μέσα και γύρω από τη Λουκέρνη.

6:30 μ.μ. | Επιστρέψτε στη γέφυρα

Ψάχνετε για το απόλυτο στιγμιότυπο; Γυρίστε πίσω στο Bridge Chapel το βράδυ. Το φως που αντανακλά τον ποταμό Reuss θα σας κάνει να τραβήξετε καταπληκτικές φωτογραφίες.

Επιστρέψτε στη γέφυρα

Φαγοπότι

Σε κάποιο στάδιο κατά τη διάρκεια των 24 ωρών σας στη Λουκέρνη, θα πρέπει να σταματήσετε και να ανεφοδιαστείτε. Το φαγητό στην πόλη είναι μια πραγματική απόλαυση, αλλά μπορεί να είναι ακριβό. Εάν είστε σε χαμηλό προϋπολογισμό, τότε εξετάστε το ενδεχόμενο να ψωνίσετε σε ένα από τα σούπερ μάρκετ της πόλης - προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα νόστιμων τοπικών λιχουδιών σε λογικές τιμές. Πάρτε τις προμήθειες σας, κατευθυνθείτε σε ένα κοντινό πάρκο και βρείτε ένα μέρος για να φάτε. Το Inseli Park είναι δίπλα στο σιδηροδρομικό σταθμό και προσφέρει μια εκπληκτική θέα στη λίμνη.

Φαγοπότι