10 λόγοι για τους οποίους πρέπει να μάθετε τουλάχιστον μία γλώσσα προγραμματισμού | Study Tours

10 λόγοι για τους οποίους πρέπει να μάθετε τουλάχιστον μία γλώσσα προγραμματισμού

programmatismos logoi

Είτε θέλετε να βελτιώσετε τις προοπτικές εργασίας σας, είτε απλώς θέλετε να καταλάβετε περισσότερα για τον τρόπο λειτουργίας των υπολογιστών, η εκμάθηση μιας γλώσσας προγραμματισμού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε τις ικανότητες σας. Εδώ είναι 10 λόγοι για τους οποίους πρέπει να μάθετε τουλάχιστον μια.

1. Οι προοπτικές εργασίας είναι εξαιρετικές

Οι προγραμματιστές και οι μηχανικοί λογισμικού είναι σε μεγάλη ζήτηση, με περισσότερες θέσεις εργασίας διαθέσιμες από τους επαγγελματίες της πληροφορικής για να τις γεμίσουν. Αν θέλετε να κάνετε μια αλλαγή σταδιοδρομίας, ο προγραμματισμός είναι ένα πολύ ασφαλές στοίχημα. Και η εκμάθηση τουλάχιστον μιας γλώσσας προγραμματισμού είναι το πρώτο βήμα κάτω από μια δυνητικά πολύ προσοδοφόρα καριέρα.

2. Ακόμα κι αν δεν είστε προγραμματιστής

Δεν είναι μόνο οι επαγγελματίες πληροφορικής που μπορούν να επωφεληθούν από την εκμάθηση μιας γλώσσας προγραμματισμού. Η γνώση προγραμματισμού μπορεί να βοηθήσει οποιονδήποτε από τους δημιουργούς περιεχομένου μέχρι διευθυντές γραφείου και ακόμη και οι βασικές δεξιότητες προγραμματισμού μπορούν να σας δώσουν το πλεονέκτημα σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά εργασίας.

3. Σας βοηθά να συνεργαστείτε με άλλους

Όποιος και αν είναι ο ρόλος σας σε μια εταιρεία, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να πρέπει να συνεργαστείτε με προγραμματιστές κάποια στιγμή. Η κατανόηση των γλωσσών προγραμματισμού θα σας βοηθήσει να συνεργαστείτε μαζί τους για να λύσετε τα προβλήματα και να βρείτε νέες ιδέες.

4. Θα μάθετε πώς να μαθαίνετε

Η εκμάθηση μιας γλώσσας προγραμματισμού θα σας διδάξει επίσης πώς να μάθετε με μεθοδικό τρόπο. Ακόμη και αν παρακολουθήσετε ένα μάθημα, ο τομέας σπουδών είναι τόσο μεγάλος, θα πρέπει να αναζητήσετε σωστές μεθόδους και τεχνικές. Και αυτή η προσέγγιση της μάθησης θα σας βοηθήσει να μάθετε καλύτερα και σε άλλους τομείς.

5. Σας διδάσκει πώς να σκέφτεστε λογικά και να λύσετε προβλήματα

Οι γλώσσες προγραμματισμού αφορούν στη λογική και την επίλυση προβλημάτων. Σύντομα θα μάθετε πώς να σπάτε τα προβλήματα, είτε στον προγραμματισμό είτε αλλού, σε μικρά, λογικά βήματα.

6. Θα γίνετε πιο λεπτομερείς

Η εκμάθηση του κώδικα απαιτεί προσοχή στη λεπτομέρεια και την ακρίβεια. Καθώς τον μαθαίνετε, θα γίνεστε επίσης πιο εστιασμένοι και προσανατολισμένοι προς τη λεπτομέρεια - ένα πλεονέκτημα για οποιονδήποτε ρόλο εργασίας.

7. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων εργασιών

Μόλις μάθετε πώς να προγραμματίσετε έναν υπολογιστή, μπορείτε να αυτοματοποιήσετε επαναλαμβανόμενες εργασίες. Θα μπορούσατε να προγραμματίσετε το Photoshop για την αυτόματη αλλαγή μεγέθους των εικόνων ή να δώσετε εντολή στο Excel να δημιουργήσει συγκεκριμένα υπολογιστικά φύλλα. Ξαφνικά αυτά τα κουραστικά καθημερινά καθήκοντα μπορούν να γίνουν με το πάτημα ενός κουμπιού.

8. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τα side project σας

Γνωρίζοντας μια γλώσσα προγραμματισμού θα σας επιτρέψει να φτιάξετε το δικό σας blog. Αν ξεκινήσετε ποτέ τη δική σας επιχείρηση, θα μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο και να εξοικονομήσετε χρήματα στη διαδικασία.

9. Ή να βγάλετε χρήματα ως ελεύθερος επαγγελματίας

Οι ανεξάρτητοι προγραμματιστές μπορούν να κερδίσουν αρκετά χρήματα την ώρα, πράγμα που σημαίνει ότι εργάζεστε λιγότερο και να εξακολουθείτε να κερδίζετε καλά χρήματα. Επιπλέον, θα έχετε την πρόσθετη ευελιξία να λέτε μόνο ναι σε εκείνα τα έργα που πραγματικά θέλετε να κάνετε.

10. Ο καθένας μπορεί να μάθει πώς να το κάνει

Ανεξάρτητα από το ιστορικό σας, μπορείτε να μάθετε μια γλώσσα προγραμματισμού και υπάρχουν πολλά ελεύθερα μέσα όπου μπορείτε να ξεκινήσετε. Ορισμένες καλές γλώσσες για να μάθουν οι αρχάριοι είναι Ruby, Python και Swift.