10 από τα καλύτερα πανεπιστήμια για ιατρικές σχολές για το 2018 | Study Tours

10 από τα καλύτερα πανεπιστήμια για ιατρικές σχολές για το 2018

τα καλύτερα πανεπιστήμια ιατρικών σχολών 2018

Στο άρθρο αυτό παραθέτονται οι 10 κορυφαίες σχολές ιατρικής στον κόσμο και πώς είναι  να σπουδάζεις σε κάθε ένα από τα ιδρύματα αυτά.

Θέλετε να σπουδάσετε Ιατρική σε Πανεπιστήμια Μ. Βρετανία; Δείτε το εντατικό πρόγραμμα του CATS College το οποίο είναι σχεδιασμένο για διεθνείς μαθητές που σκοπεύουν να σπουδάσουν Ιατρική σε Πανεπιστήμιο της Μ. Βρετανίας.

10. UCL

UCL

 

Στην 10η θέση φέτος είναι το UCL του Ηνωμένου Βασιλείου, γνωστό ως ένα από τα πιο αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του Λονδίνου και ως το σπίτι των ιατρικών προόδων όπως η ανακάλυψη της αδρεναλίνης και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το πρόγραμμα MBBS του UCL είναι από τα πιο ανταγωνιστικά, με επτά αιτούντες ανά θέση το 2016. Το μάθημα διαρκεί έξι χρόνια για να ολοκληρωθεί, με κάθε χρόνο επικεντρωμένο σε μια σειρά θεματικών ενοτήτων.

Αξιοσημείωτοι απόφοιτοι του UCL είναι η Josephine Barnes, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του βρετανικού ιατρικού συλλόγου, ο Hugh Owen Thomas, ο οποίος θεωρείται πατέρας της ορθοπεδικής χειρουργικής στη Βρετανία και ο γιατρός, ακαδημαϊκός συγγραφέας και επιστήμονας Ben Goldacre.

9. Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT)

Πανεπιστήμιο MIT Ιατρική

 

Το πανεπιστήμιο με την υψηλότερη κατάταξη στο QS World University Rankings® 2018, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT), που βρίσκεται στο Cambridge της Μασαχουσέτης, είναι από 12η θέση πέρσι στην ένατη θέση σήμερα στον κόσμο για την ιατρική. Το MIT είναι πολύ κοντά στη Βοστώνη (περίπου 30 λεπτά με τα πόδια), προσφέροντας στους μαθητές εύκολη πρόσβαση στην ιστορική πόλη.

Παρόλο που δεν διαθέτει τη δική του ιατρική σχολή, το MIT διοργανώνει ένα δημοφιλές πρόγραμμα MD-PhD με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ (HMS) και προσφέρει επίσης ένα πρόγραμμα Harvard-MIT στις Επιστήμες της Υγείας και Τεχνολογίας (HST), το οποίο φέρνει το MIT και το Harvard μαζί με τα νοσοκομεία της Βοστόνης για μια μοναδική συνεργασία που «ενσωματώνει την επιστήμη, την ιατρική και τη μηχανική για την επίλυση προβλημάτων στην ανθρώπινη υγεία».

 

8. Πανεπιστήμιο Yale

Πανεπιστήμιο Yale

 

Έχοντας την όγδοη θέση μεταξύ των κορυφαίων ιατρικών σχολών στον κόσμο για ένα ακόμη έτος, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Yale ιδρύθηκε το 1810 και είναι υπεύθυνη για ιατρικές καινοτομίες όπως η πρώτη ακτινογραφία που εκτελείται στις ΗΠΑ, η πρώτη επιτυχής χρήση πενικιλίνης στη χώρα , και την πρώτη χρήση της χημειοθεραπείας του καρκίνου.

Η Ιατρική Σχολή του Yale έχει το Σύστημα Yale, καθιστώντας το μια μοναδική εμπειρία μελέτης σε σύγκριση με άλλες ιατρικές σχολές. Σημαίνει ότι δεν θα βαθμολογηθείτε ή θα καταταχθείτε μεταξύ των συμφοιτητών σας στα πρώτα δύο έτη, οι εξετάσεις είναι ανώνυμες και η διδασκαλία διενεργείται μέσω μικρών σεμιναρίων, συνεδρίων και σεμιναρίων. Θα ενθαρρύνεστε επίσης να αυτο-αξιολογείτε και να σκέφτεστε ανεξάρτητα μέσα στις σπουδές σας.

 

7. Πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας, Λος Άντζελες (UCLA)

UCLA Πανεπιστήμιο Ιατρική

 

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, του Λος Άντζελες (UCLA) του David Geffen είναι το έβδομο ανώτατο ιατρικό σχολείο φέτος και ονομάστηκε από τον επιχειρηματικό μεγιστάνα David Geffen, ο οποίος δώρισε 200 εκατομμύρια δολάρια στη σχολή το 2002.

Το σχολείο βρίσκεται δίπλα στην κύρια πανεπιστημιούπολη της UCLA και παίζει ένα αναπόσπαστο μέρος του πανεπιστημίου, επιτρέποντας στους μαθητές να συνεργαστούν με άλλες φοιτητικές ομάδες και να βυθιστούν στη ζωή των σπουδαστών.

Εκτός από τη μελέτη σε μία από τις πιο αναγνωρισμένες ιατρικές σχολές στον κόσμο, οι μαθητές της Ιατρικής Σχολής του David Geffen επωφελούνται από την ειδυλλιακή θέση του σχολείου στο ηλιόλουστο Λος Άντζελες - μια τεράστια πόλη με ποικίλο πληθυσμό και εξαιρετική πολιτιστική σκηνή.

 

6. Ινστιτούτο Karolinska

Karolinska Πανεπιστήμιο Ιατρική

 

Η επόμενη στην αντίστροφη μέτρηση των κορυφαίων ιατρικών σχολών στον κόσμο βρίσκεται στη Σουηδία. Το Ινστιτούτο Karolinska είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διάσημα ιατρικά πανεπιστήμια και βρίσκεται στο Solna, δήμος στην αστική περιοχή της Στοκχόλμης. Η Καρολίνσκα είναι γνωστή για την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ιατρικής και Φυσιολογίας κάθε χρόνο και είναι ένα σχετικά μικρό πανεπιστήμιο 6.000 φοιτητών, κάνοντάς το να φαίνεται σαν μια στενή κοινότητα.

Τα σπουδαστικά σωματεία διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη ζωή του πανεπιστημίου στη Σουηδία και η Καρολίνσκα δεν αποτελεί εξαίρεση, με την Ένωση Ιατρών Φοιτητών και την Ένωση Οδοντιατρικών Φοιτητών να οργανώνει κάθε είδους δραστηριότητες όπως ομαδικό άθλημα, χορωδία και θεατρικές επισκέψεις (καθώς και επισκέψεις στην παμπ).

Αν και το κύριο ιατρικό πρόγραμμα της Karolinska διδάσκεται εξ ολοκλήρου στα σουηδικά, το ινστιτούτο προσφέρει προγράμματα παγκόσμιων μεταπτυχιακών σπουδών που διδάσκονται στα αγγλικά, καθώς και ένα πρόγραμμα διεθνούς πτυχίου στη βιοϊατρική.

5. Πανεπιστήμιο Johns Hopkins

Πανεπιστήμιο Johns Hopkins

 

Βρίσκεται στην πέμπτη θέση μεταξύ των κορυφαίων ιατρικών σχολών του κόσμου, το πανεπιστήμιο Johns Hopkins ήταν το πρώτο πανεπιστήμιο έρευνας που ιδρύθηκε στις ΗΠΑ το 1876 και η Σχολή Ιατρικής του ιδρύθηκε το 1893. Βρίσκεται στη Βαλτιμόρη, τη μεγαλύτερη πόλη του Maryland, και οι σπουδαστές του μπορούν να επωφεληθούν από τη μελέτη σε μια από τις πιο ιστορικές πόλεις στις ΗΠΑ, με περισσότερα αγάλματα και μνημεία στη Βαλτιμόρη από οποιαδήποτε άλλη πόλη των ΗΠΑ.

Οι διάσημοι απόφοιτοι της Ιατρικής Σχολής του Johns Hopkins περιλαμβάνουν την ιατρική επιστήμονα και πρωτοπόρο για τις γυναίκες στη Φλωρεντία R. Sabin, Denton Cooley (χειρουργός που πραγματοποίησε την πρώτη εμφύτευση ολικής τεχνητής καρδιάς) και τον Walter Dandy ο οποίος θεωρείται ένας από τους ιδρυτές της νευροχειρουργικής.

4. Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ

Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ

 

Μέρος της Ιατρικής του Στάνφορντ, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ κατατάσσεται τέταρτη φέτος και είναι ένα από τα πιο σκληρά ιατρικά σχολεία στις ΗΠΑ για να γίνει κάποιος δεκτός, με ποσοστό αποδοχής μόλις 2,5% το 2016.

Το Stanford βρίσκεται περίπου 20 μίλια από το San Jose και 27 μίλια από το Σαν Φρανσίσκο, δίνοντάς σας καλή πρόσβαση για να εξερευνήσετε και τις δύο πόλεις στον ελεύθερο χρόνο σας. Η ίδια η πανεπιστημιούπολη είναι ευημερούσα, με πάνω από 625 οργανωμένες ομάδες φοιτητών από τις οποίες μπορεί κανείς να επιλέξει.

Το πρόγραμμα MD του σχολείου ενσωματώνει την επιστήμη και την κλινική εμπειρία με εμπεριστατωμένη μελέτη και ανεξάρτητη έρευνα με εκπαιδευτική αποστολή "να προετοιμάσει γιατρούς που θα παρέχουν εξαιρετική φροντίδα με επίκεντρο τον ασθενή και θα εμπνεύσουν μελλοντικούς ηγέτες που θα βελτιώσουν την παγκόσμια υγεία μέσω της υποτροφίας και της καινοτομίας" .

3. Πανεπιστήμιο του Cambridge Ιατρικής

 Πανεπιστήμιο του Cambridge

 

Το Ηνωμένο Βασίλειο του Πανεπιστημίου του Cambridge κατέχει την τρίτη θέση στην κατάταξη του ιατρικού σχολείου του 2018. Οι σπουδαστές επωφελούνται από τη φοίτηση στο Cambridge Biomedical Campus, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά κέντρα ιατρικής εκπαίδευσης, κλινικής πρακτικής και βιοϊατρικής έρευνας στην Ευρώπη.

Το Cambridge προσφέρει τόσο προπτυχιακά  όσο και μεταπτυχιακά μαθήματα ιατρικής. Το βασικό του πτυχίο είναι έξι χρόνια και αποτελείται από προκλινικές μελέτες για τα τρία πρώτα χρόνια στα οποία θα μελετήσετε τις ιατρικές επιστήμες πριν μάθετε να εφαρμόσετε τις γνώσεις σας με κλινικές μελέτες τα τελευταία τρία χρόνια.

Προγράμματα προετοιμασίας για σπουδές στην Μεγάλη Βρετανία.

2. Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Πανεπιστήμιο Οξφόρδης

 

Ο αντίπαλος του Κέμπριτζ στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι το δεύτερο υψηλότερο για την ιατρική φέτος. Όπως και το Cambridge, το πρόγραμμα ιατρικής εκπαίδευσης διαρκεί έξι χρόνια. Οι σπουδαστές μελετούν την προκλινική ιατρική σε τα τρία πρώτα χρόνια, κερδίζοντας πτυχίο Ιατρικής μετά το τρίτο έτος, πριν αποκτήσουν τελικά το πτυχίο Bachelor of Medicine και Bachelor of Surgery (BM, BCh) στο τέλος του έκτου έτους.

Το μάθημα δίνει έμφαση στην επιστημονική μέθοδο και τη συλλογιστική, ενώ στα δύο πρώτα χρόνια οι μαθητές διδάσκονται μέσω ενός συνδυασμού διαλέξεων, σεμιναρίων,  πρακτικών εργαστηριακών εργασιών και μάθησης με τη βοήθεια υπολογιστή. Θα είστε σε θέση να ειδικευτείτε σε έναν επιλεγμένο τομέα της βιοϊατρικής επιστήμης στα εξάμηνα έξι έως εννέα και θα αναλάβετε ένα πειραματικό ερευνητικό πρόγραμμα σε ένα πεδίο που σας ενδιαφέρει.

Προγράμματα προετοιμασίας για σπουδές στην Μεγάλη Βρετανία.

1. Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ

Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

 

Στην πρώτη θέση στην κατάταξη της ιατρικής σχολής φέτος είναι το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Longwood Medical της ιστορικής περιοχής Mission Hill της Βοστόνης, Μασαχουσέτη, απέναντι από τον ποταμό από την κεντρική πανεπιστημιούπολη. Η Ιατρική Περιοχή Longwood είναι μία από τις πιο ακμάζουσες ιατρικές κοινότητες της χώρας, όπου στεγάζονται τα περίφημα νοσοκομεία και ερευνητικά ιδρύματα.

Το πρόγραμμα MD της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ αποτελείται από δύο εκπαιδευτικά κομμάτια, τις Διαδρομές και τις Επιστήμες Υγείας & Τεχνολογίας (HST) - το τελευταίο των οποίων διδάσκεται σε συνεργασία με το MIT. Το σχολείο ενισχύει την αλληλεπίδραση μεταξύ φοιτητών και διδασκόντων μέσω ακαδημαϊκών κοινωνιών, οι οποίες διευκολύνουν μικρές ομάδες μάθησης, αξιολόγηση από ομότιμους και προσωπική ανάπτυξη.

Μελετήστε ιατρική στο Χάρβαρντ και θα ακολουθήσετε τα βήματα πολλών αξιοσημείωτων αποφοίτων, όπως ο Sidney Farber, που θεωρείται πατέρας της σύγχρονης χημειοθεραπείας, η Fe del Mundo, η πρώτη γυναίκα που εισάχθηκε στη σχολή και ιδρυτής του πρώτου παιδιατρικού νοσοκομείου στις Φιλιππίνες, ο γιατρός, ο μηχανικός και ο αστροναύτης Robert Satcher και ο φιλόσοφος William James.

 

 

Σύμφωνα με το  QS University Rankings by Subject 2018