10 χώρες με το καλύτερο φαγητό σε όλη την Ευρώπη | Study Tours

10 χώρες με το καλύτερο φαγητό σε όλη την Ευρώπη

10 χώρες με το καλύτερο φαγητό σε όλη την Ευρώπη

10. Δανία

 

Το παραδοσιακό φαγητό εξακολουθεί να χαρακτηρίζει ιδιαίτερα τα μενού των εστιατορίων της χώρας. Πολλοί σερβίρουν μια σειρά διαφορετικών φαγητών: ανοιχτά σάντουιτς ψωμιού σίκαλης σερβιρισμένα με συνοδευτικά όπως η ρέγκα, το χέλι, τα αυγά, το βόειο κρέας ή το τυρί. Η Δανία είναι δικαιολογημένα υπερήφανη για τη γαστρονομία της και η βιομηχανία εστιατορίων εδώ είναι αναπτυσσόμενη, καθιστώντας την ιδανική για επίσκεψη!

Χώρα δανία φαγητό

 

9. Γερμανία

 

Η ιστορία μας λέει ότι τα γερμανικά γεύματα τείνουν να είναι πλούσια και βαριά, με καλές ποσότητες ψωμιού και κρέατος. Ωστόσο, τα 400 + βραβευμένα εστιατόρια μας λένε ότι υπάρχει μια πιο λεπτή πλευρά στη γερμανική κουζίνα, και η υψηλή της κατάταξη στη διατροφική ποικιλομορφία κάνει τη Γερμανία ένα φανταστικό μέρος για φαγητό. Πολλά γερμανικά εστιατόρια διαθέτουν ακόμα παραδοσιακά πιάτα, όπως τα λουκάνικα, το eintopf (που σημαίνει κυριολεκτικά «μια κατσαρόλα»: ένα πρακτικό όνομα για το στιφάδο μιας κατσαρόλας) και τελειώνει με ένα κομμάτι apfelstrudel για επιδόρπιο. Η Γερμανία μας έφερε και το brezel - ένα μεγάλο, μαλακό ψωμί σε σχήμα κουλουριού, και φυσικά το Schwarzwalder Kirschtorte: ένα νόστιμο κέικ σοκολάτας με κρέμα και κεράσι.

Χώρα γερμανια φαγητό

8. Πορτογαλία

Τρώγεται δύο, ίσως τρεις φορές την εβδομάδα, ο αλατισμένος βακαλάος είναι ένα βασικό συστατικό της πορτογαλικής διατροφής και τρώγονται πολύ περισσότερο από το κοτόπουλο! Τα θαλασσινά γενικά είναι άφθονα, λόγω της μεγάλης έκτασης ακτογραμμής. Τα κόκκινα φιλέτα, το χταπόδι και ο τόνος εμφανίζονται τακτικά στα μενού, καθώς και το χοιρινό, μαγειρεμένο με στυλ "confit". Οι μαύροι Ιβηρικοί χοίροι εκτρέφονται σε δρύινα δάση και τρέφονται με βελανίδια κατά μήκος των ισπανικών συνόρων. Το επιδόρπιο, pastéis de nata (ένα κρεμώδες κύπελλο κρέμας) είναι ίσως το πιο γνωστό και υπάρχει σε μενού σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στην Άπω Ανατολή. Ξεκίνησε τη ζωή του σε ένα φούρνο στην περιοχή Bélem της Λισαβόνας και μπορεί να βρεθεί σε πολλές γωνίες του δρόμου σε όλη την Πορτογαλία. Απλό, αλλά νόστιμο!

Χώρα πορτογαλία φαγητό

7. Ολλανδία

Αν και η Ολλανδία μπορεί να μην είναι μία από τις χώρες που διαθέτουν εκατοντάδες βραβευμένα εστιατόρια, αυτή η μικρή χώρα παρ’ όλο που φημίζεται περισσότερο για τους ανεμόμυλους και τις τουλίπες από ό, τι η γαστρονομική της κληρονομιά, τα πηγαίνει καλά για έναν άλλο λόγο: έρχεται στην κορυφή της διατροφικής ποικιλομορφίας, και για τις σταθερά χαμηλές τιμές των τροφίμων. Γευθείτε νόστιμες τηγανίτες, οι οποίες σερβίρονται είτε σαν επιδόρπιο, με μήλα και κανέλα, είτε ως αλμυρό πιάτο γεμιστό με τυριά και κρέας. Χωρίς αμφιβολία, η ισχυρή αποικιακή ιστορία της Ολλανδίας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη γαστρονομία της σήμερα, με πολλές επιρροές της Ινδονησίας ακόμη εμφανείς.

Χώρα ολανδια φαγητό

6. Βέλγιο

Αυτή η μικροσκοπική χώρα έχει αρκετά φαγητά στο μαγειρικό της ρεπερτόριο - και πάνω από 100 βραβευμένα εστιατόρια. Οι πάγκοι στους δρόμους που πωλούν ζεστές βάφλες που συνοδεύονται από οτιδήποτε, από την χτυπημένη κρέμα μέχρι τις ψιλοκομμένες φράουλες, θα κάνουν όποιον έχει αδυναμία στα γλυκά να του τρέχουν τα σάλια και αυτό είναι πριν πάμε στη σοκολάτα! Υπάρχουν περισσότερα από 2.000 καταστήματα σοκολάτας, μην ξεχνάτε είναι η χώρα που εφευρέθηκε η πραλίνα! Εάν τα πικάντικα πιάτα είναι περισσότερο του γούστου σας, δοκιμάστε το waterzooi - ένα πλούσιο στιφάδο συνήθως με κοτόπουλο ή ψάρι.

Χώρα Βελγιο φαγητό

 

5. Ηνωμένο Βασίλειο
Η Βρετανία, σημειώνοντας μεγάλη άνοδο τόσο στον αριθμό των βραβευμένων εστιατορίων, όσο και στην υγιεινή και ποικιλομορφία των τροφίμων, σηματοδοτεί το μισό σημείο της λίστας μας με τις 10 καλύτερες χώρες τροφίμων στην Ευρώπη. Λόγω της πολιτιστικής της ιστορίας με κατοίκους από όλο τον κόσμο, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ποικίλες επιρροές στη γαστρονομία του.

Χώρα Αγγλια φαγητό

4. Ισπανία

Σκεφτείτε το ισπανικό φαγητό, τα τάπας μπορεί να είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό: μικρά αλλά δελεαστικά πιάτα με απολαυστικές μπουκιές κροκέτας ή ίσως κάποια τορτίγια - πατάτες και κρεμμύδια ψημένα με αυγά - ή ένα μπολ πατατών bravas - κύβοι πατάτας με μια πικάντικη σάλτσα ντομάτας ή μερικές φορές aioli, τα τάπας έχουν κάτι για όλους. Τα κατεργασμένα κρέατα είναι επίσης διαδεδομένα, με το chorizo να αποτελεί κοινή προσθήκη σε πολλά πιάτα. Φυσικά, κάθε περιοχή έχει τις δικές της λιχουδιές: στην περιοχή της Καταλανίας ψωμί με ντομάτες και ελαιόλαδο, η Ανδαλουσία είναι η περιοχή που έδωσε στον κόσμο το gazpacho, και στην Extremadura επιδόρπιο leche frita. Αυτό που μπορεί να ειπωθεί για όλες σχεδόν τις περιοχές, όμως, είναι ότι διαθέτουν όλες ένα πλούσιο μείγμα από ντομάτες, ελαιόλαδο και ωριμασμένα κρέατα.

Χώρα Ισπανία φαγητό

3. Ελλάδα

Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε από την λίστα την χώρα μας! Η Ελλάδα με τον πασίγνωστο μουσακά, τον ντολμά (γεμιστά αμπελόφυλλα), αλλά και το μοναδικό τυρί φέτα! Τα πιάτα διαθέτουν νόστιμα τοπικά παραγόμενα συστατικά, όπως ελαιόλαδο, λιαστές ντομάτες, ελιές, καρύδια, μέλι, μελιτζάνες και κολοκυθάκια. Έχουν αναφερθεί πολλά σχετικά με τα οφέλη για την υγεία των μεσογειακών τροφίμων και στην καθαρότερη μορφή της, η ελληνική διατροφή είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Το κλίμα της προσφέρεται για την καλλιέργεια φρούτων, όπως τα σύκα και τα σταφύλια, για να μην αναφέρουμε τα πικάντικα βότανα, όπως η ρίγανη και το φασκόμηλο και το θυμάρι. Όσον αφορά στο κρέας, το ελληνικό τοπίο προσφέρεται για εκτροφή αιγοπροβάτων. Άφθονα πιάτα αρνιών καθώς και τυριά που παρασκευάζονται με γάλα κατσίκας ή προβάτου (όπως η φέτα και το χαλούμι) είναι εμφανή στο μενού.

Χώρα Ελλάδα φαγητό

 

 

2. Ιταλία

Αξιολογώντας τόσο τον αριθμό των βραβευμένων εστιατορίων σε σχέση με τον πληθυσμό της, όσο και την υγιεινή και το κόστος των τροφίμων, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ιταλία φτάνει τόσο ψηλά στη λίστα μας. Και έτσι η Ιταλία είναι η χώρα που μας έφερε την πίτσα, τα ζυμαρικά και σπαγγέτι μπολονέζ, για να μην αναφέρουμε το ciabatta και τον ταπεινό ψημένο panino, όπως λέγεται στα ιταλικά. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στην κουζίνα της. Ο βοράς απολαμβάνει πλούσιες σάλτσες με βάση την κρέμα και γεμιστά κρέατα, ενώ στο νότο και τη Σικελία, μπορείτε να περιμένετε φρέσκες σάλτσες με βάση τη ντομάτα και πολλά θαλασσινά. Δοκιμάστε arancini (τηγανητές μπάλες με ριζότο γεμιστές με οτιδήποτε από μοτσαρέλα έως ragu), caponata εάν είστε στη Σικελία (μελιτζάνα με κουκουνάρια και μερικές φορές γλυκιά με σταφίδες. Αυτή η χώρα προσφέρει τόσες πολλές γεύσεις και ποικιλίες, ποτέ δεν θα βαρεθείτε να δοκιμάζετε αυτά που έχει να προσφέρει.

Χώρα Ιταλία φαγητό

1. Γαλλία

Δεν θα βρείτε τον εαυτό σας πεινασμένο στη Γαλλία! Βγαίνοντας δεύτερη μόνο μετά από την Ολλανδία, όσο αφορά την υγιεινή των τροφίμων και τη διατροφική ποικιλομορφία, το φαγητό είναι ένα εθνικό χόμπι στην Γαλλία. Είτε πρόκειται για το απλό soupe à l'oignon είτε για ένα πιάτο τοπικών τυριών, ο καθένας έχει το αγαπημένο γαλλικό πιάτο του. Οι ακτές προσφέρουν πλούσια πιάτα με φρέσκα θαλασσινά! Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ένα clafoutis - ένα νόστιμο επιδόρπιο κερασιών. Στο βόρειο τμήμα, υπάρχει μια μεγάλη γκάμα από κρέπες και αλμυρές τηγανίτες και με σχεδόν κάθε περιοχή που παράγει το δικό της κρασί, υπάρχει πάντα κάτι νόστιμο.

Χώρα Γαλλία φαγητό