10 Δραστηριότητες – Αξιοθέτα στο Cambridge | Study Tours

10 Δραστηριότητες – Αξιοθέτα στο Cambridge

Αξιοθέατα Cambridge

Η πόλη του  Cambridge Είναι χτισμένη επί του ποταμού Cam και βρίσκεται περίπου 80 χιλιόμετρα βόρεια του Λονδίνου. Το "Πανεπιστήμιο του Cambridge,  αναμφίβολα γνωστό για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του, ιδρύθηκε το 1209 και κάθε χρόνο βρίσκεται στη λίστα με τα πέντε καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Η πόλη περιγράφηκε ως από της πιο όμορφες του κόσμου από το περιοδικό Forbes το 2010.

1. Επίσκεψη στα πανεπιστήμια

Αναμφισβήτητα η πιο αξιοσήμαντη δραστηριότητα που πρέπει να κάνετε εάν βρεθείτε για διακοπές ή σπουδές στο Cambridge είναι μια περιήγηση στα κολέγια του. Τα κτίρια, οι κήποι που τους περιβάλουν και η διαφορετικής αρχιτεκτονικής μεταξύ τους θα σας μαγέψουν. Κάποια από τα πιο εντυπωσιακά κολέγια είναι:

King's College and King's College Chapel

kings πανεπιστημιο cambriedge

Queens' College

Queens' College cambridge αξιοθεατα

Trinity College

αξιοθεατα καιμπριτζ τρινιτι

Peterhouse College

peterhouse κολοεγιο cambridge

Pembroke College

pembroke κολλεγιο αξιοθεατα cambridge

Corpus Christi College

cambridge αξιοθεατα corpus christi

St John's College

cambridge αξιοθεατα κολλεγια

2.  Queens' College and the Mathematical Bridge

Άλλες τοποθεσίες του Κολεγίου του Queens για επίσκεψη περιλαμβάνουν την ξύλινη γέφυρα των Μαθηματικών, μια ανακατασκευή του 1902 που οδηγεί πάνω από το Cam με τους υπέροχους κήπους κολεγίων (η γέφυρα καλείται επειδή χτίστηκε χωρίς καρφιά, στηριζόμενη στη δύναμή της για σχολαστικό υπολογισμό), το Cloister Court (1460) με Προεδρικό Οίκημα, ένα όμορφο κτίριο με μισό ξύλο, το  Pump Court  με τον Πύργο Erasmus πάνω από τα δωμάτια, που κατείχε ο Erasmus όταν δίδασκε ελληνικά 1511-1514) και το Walnut Tree Court (1618) και το Friars Court με το κτίριο Erasmus (1961) και το βικτοριανό παρεκκλήσι (1891).

αξιοθεατα cambridge γεφυρα

3. St. Mary the Great Church and the Round Church

Το  St. Mary the Great είναι συγχρόνως εκκλησιαστικός και πανεπιστημιακός ναός. Χτισμένο τον 15ο αιώνα, έχει μια ωραία εσωτερική διακόσμηση, οι αίθουσες του προστίθενται το 1739 σε μια εποχή όπου τα πανεπιστημιακά κηρύγματα, που δόθηκαν από μεγάλους μελετητές, προσέλκυσαν τεράστιες εκκλησίες. Ο πύργος, που ανεγέρθηκε το 1608, είναι διάσημος για τη θέα του πάνω στο Cambridge. Επίσης αξίζει να επισκεφθείτε το Little St. Mary's. Γνωστή ως St. Mary the Less, αυτή η εκκλησία της Αγγλικανικής ενορίας φημίζεται για τα πολυάριθμα εκλεκτά βιτρό παράθυρα της.

αξιοθεατα κειμπριτζ

4. Fitzwilliam Museum

Το πιο φημισμένο μουσείο στο Cambridge, το Fitzwilliam θα πρέπει να περιλαμβάνεται στη λίστα των τουριστικών αξιοθέατων του καθενός. Αυτό το αριστούργημα αρχιτεκτονικής περιλαμβάνει μια υπέροχη συλλογή αγγλικής κεραμικής και πορσελάνης, καθώς και ελληνικών, ρωμαϊκών και αιγυπτιακών αρχαιοτήτων και φωτισμένων χειρόγραφων. Η εξαιρετικά ωραία γκαλερί έχει έργα του Hogarth, του Gainsborough και του Turner, καθώς και των ιμπρεσιονιστών και των ολλανδών μαστόρων του μπαρόκ, όπως οι Rembrandt, Van Dyck και Rubens.

μουσειο cambridge αξιοθεατα

5. Anglesey Abbey, Gardens and Lode Mill

Αν και χτίστηκε τον 12ο αιώνα, το Anglesey Abbey ανακαινίστηκε το 1926 και έγινε γνωστό ως οικία καλής τέχνης και έπιπλα. Τώρα, ένα ακίνητο του National Trust, αυτό το θεαματικό σπίτι περιέχει πολυάριθμες ταπετσαρίες από τους Gobelin, Soho και Anglesey, καθώς και μια συλλογή έργων τέχνης που χαρακτηρίζει το The Opening of Waterloo Bridge της Constable.

αξιοθεατα στο cambridge

6. Museum of Archaeology and Anthropology

Το Μουσείο Αρχαιολογίας και Ανθρωπολογίας, που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο Cambridge το 1884, διαθέτει μια σημαντική συλλογή προϊστορικού υλικού και αντικειμένων που ασχολούνται με την κοινωνική ανθρωπολογία Συλλογές έχουν συγκεντρωθεί από όλο τον κόσμο και περιλαμβάνουν κομμάτια από την Αφρική και την Ανατολή, με έμφαση στις οπτικές και κλασσικές τέχνες. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συλλογή του Ειρηνικού, που προέρχεται κυρίως από τις έρευνες του Cook και άλλα ερευνητικά έργα που πραγματοποιήθηκαν από αξιόλογους Βρετανούς ανθρωπολόγους

αξιοθεατα μουσεια cambridge

7. Museums of Cambridge, Technology, and Science

Ένα από τα πιο δημοφιλή μουσεία στο Cambridge, το Μουσείο του Cambridge έχει εκθέσεις και εκθέματα που εστιάζουν στην καθημερινή ζωή των κατοίκων από τον 18ο έως τον 20ό αιώνα. Στο παλιό White Horse Inn, το μουσείο διαθέτει μια εκτενή συλλογή αντικειμένων, όπως νομίσματα, κοστούμια, μετάλλια, παιχνίδια και ιατρική, μαζί με πολλά ενδιαφέροντα έργα τέχνης.

αξιοθεατα μουσειο επιστημων cambridge

8. National Horse Racing Museum

Μόλις 13 μίλια ανατολικά του Cambridge, το Newmarket αποτελεί κέντρο αγγλικών ιπποδρομιών από το 1174. Οι θαυμαστές του αλόγου θα απολαύσουν την επίσκεψη στο National Horse Racing Museum στη γραφική High Street. Τα εκθέματα αφορούν την ιστορία του "αθλητισμού των βασιλιάδων", που είναι ακόμα ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στη Βρετανία. Η συλλογή περιλαμβάνει πίνακες διάσημων αλόγων και jockeys, παλαιές σέλες, καρφίτσα και τρόπαια.

αξιοθεατα μουσεια cambridge

9. Βαρκάδα (punting) στον ποταμό Cam

Πάτε για βαρκάδα . Αυτή είναι η κατ’ εξοχήν δραστηριότητα στο Cambridge. Στον ποταμό Cam μπορείτε να νοικιάσετε τη βάρκα (punt) και να είστε εσείς ο/η οδηγός, οπότε είναι και πιο φθηνό ή να νοικιάσετε και τον οδηγό. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δείτε τους πίσω χώρους των 7 από τα κολέγια και τις γέφυρες τους. Είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία.

cambridge τουριστικες δραστηριοτητες

10. Μια βόλτα με τα ποδήλατα

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε όσο το δυνατόν περισσότερο την πόλη σε σύντομο χρονικό διάστημα.

τι να κάνετε στο cambridge - αξιοθεατα