10 αξιοθέατα στο Παρίσι | Study Tours

10 αξιοθέατα στο Παρίσι

Παρίσι αξιοθέατα

Το Παρίσι, γνωστό και ως η πόλη του Φωτός…

Είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός-πόλη του κόσμου και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Δυτική Ευρώπη. Το Παρίσι έχει τεράστιο πλήθος αξιοθέατων, μια μίξη εντυπωσιακών τοπίων, κτιρίων και ιστορίας που μαγεύει. Δείτε από αυτά τα Δέκα καλύτερα!

1. Πύργος του Άιφελ (Eiffel Tower)

Γνωστό σε όλους μας ο Πύργος του Άιφελ, είναι το μνημείο σύμβολο της πόλης του Παρισιού. Με ύψος 300 μέτρα, η σιδερένια κατασκευή του Γουστάβου Άιφελ, δεσπόζει στον ουρανό της πόλης.

 

πύργος αιφελ παρισι

2. Μουσείο του Λούβρου (Musée du Louvre)

Το Μουσείο του Λούβρου ήταν πρώτα ένα βασιλικό παλάτι, έγινε ένα δημόσιο μουσείο στο τέλος του 18ου αιώνα. Σήμερα είναι ένα από τα διασημότερα μουσεία του κόσμου και βρίσκεται στην καρδιά του Παρισιού.

 

μουσειο λουβρου παρισι

3. Μονμάρτρη (Montmartre)

Από τις γραφικότερες συνοικίες του Παρισιού από το παρελθόν μέχρι σήμερα, η Μονμάρτη είναι μια περιοχή που αναμφίβολα αξίζει να επισκεφτείτε.

μοντμαρτρι παρισι

 

4. Βασιλική της Ιερής Καρδιάς «Σακρέ Κερ» (Sacré-Coeur Basilica)

Ονομαστή Ρωμανό-βυζαντινή εκκλησία, ορόσημο της Μονμάρτρης, η Βασιλική της Ιερής Καρδιάς δεσπόζει στην κορυφή του λόφου και αποτελεί ένα από τα πλέον γνωστά σημεία της πόλης του Παρισιού.

ιερη καρδια παρισι

5. Παναγία των Παρισίων «Νοτρ Νταμ» (Notre Dame)

Πιθανόν ο πιο διάσημος από όλους τους καθεδρικούς ναούς, η Παναγία των Παρισίων. Το γοτθικό αριστούργημα βρίσκεται στο Ile de la Cité, ένα μικρό νησί στην καρδιά της πόλης.

παναγία παρισίων

 

 

6. Κήπος του Λουξεμβούργου (Jardin du Luxembourg)

Γεμάτοι πράσινο, αγάλματα και σιντριβάνια, οι κήποι του Λουξεμβούργου αποτελούν έναν ιδανικό προορισμό.

κηποι λουξεμβούργου

 

7. Ανάκτορο των Βερσαλλιών (Versailles)

Ίσως ένα από τα πολυτελέστερα παλάτια της Ευρώπης, το ανάκτορο των Βερσαλλιών βρίσκεται 30 χιλιόμετρα έξω από το Παρίσι, στην παλιά πρωτεύουσα της Γαλλίας, την πόλη των Βερσαλλιών.

παλατι παρισι

8. Πάνθεον (Panthéon)

Το Πάνθεον, αρχικά είχε σχεδιαστεί ως εκκλησία αλλά έπειτα από αρκετές αλλαγές, τώρα λειτουργεί ως ένα κοσμικό μαυσωλείο που περιέχει τα λείψανα των διακεκριμένων Γάλλων πολιτών.

Πανθεον παρισι

 

9. Πλατεία Σαρλ ντε Γκωλ - Αψίδα του Θριάμβου (Place Charles de Gaulle - Arc de Triomphe)

Στην οδό Champs-Elysees βρίσκεται η Αψίδα του Θριάμβου, οπού εκεί η χώρα τιμά εκείνους που πολέμησαν και πέθαναν για τη Γαλλία στην διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης και τους Ναπολεόντειους Πολέμους.

10. Μουσείο Ορσέ (Musée d'Orsay)

Ένα από τα πιο δημοφιλή μουσεία του Παρισιού, το Μουσείο Ορσέ (Musée d'Orsay) το οποίο στεγάζεται σε ένα μεγάλο σιδηροδρομικό σταθμό του 1900 και διαθέτει μια πολυάριθμη συλλογή από γλυπτά και πίνακες ζωγραφικής ιμπρεσιονιστών.