Οι 9 καλύτερες και Δωρεάν δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε στο Amsterdam | Study Tours

Οι 9 καλύτερες και Δωρεάν δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε στο Amsterdam

9 καλύτερες και Δωρεάν δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε στο Amsterdam

Γκαλερί

Το μουσείο του Βαν Γκογκ μπορεί να είναι ένας αξέχαστος (αν και πολυπληθής και δαπανηρός) προορισμός στο Άμστερνταμ, αλλά η σύγχρονη καλλιτεχνική σκηνή στην πόλη ευδοκιμεί σε μικρές ανεξάρτητες γκαλερί που είναι πολύ πιο προσιτές για τον ταξιδιώτη του χαμηλού προϋπολογισμού. Κάντε ένα απόγευμα ποδηλασία ανάμεσα σε μερικές από τις πιο σημαντικές, όπως το Radar, μια γκαλερί τέχνης και αρχιτεκτονικής που περιλαμβάνει εκθέσεις συνήθως με αστική έμπνευση. Η Gallery Fons Welters, ένας γεμάτος βιομηχανικός χώρος, γεμάτος με τέχνη και KochxBos, ένα σαλόνι που μετατράπηκε σε έναν κατοικημένο δρόμο με έμφαση στο kitsch, πολύχρωμα και σουρεαλιστικά έργα τέχνης. Και οι τρεις βρίσκονται μέσα ή γύρω από την ήσυχη και γραφική περιοχή Jordaan, όπου θα βρείτε πολλές άλλες μικρές γκαλερί ανάμεσα στους καταπράσινους δρόμους.

 

Droog

Οι Ολλανδοί παίρνουν το σχέδιο πολύ στα σοβαρά.  Το Droog - ένα στούντιο σχεδιασμού που δημιουργήθηκε στη δεκαετία του 1990 - παραμένει ένας από τους προάγγελους του ολλανδικού design και το κατάστημα του στο Άμστερνταμ πρέπει να το επισκεφθείτε. Μεταξύ των κλασικών που μπορείτε να βρείτε στην έκθεση είναι το Chest of Drawers της Tejo Remy (μια φαινομενικά τυχαία συλλογή από ξύλινα συρτάρια δεμένα μαζί με έναν ιμάντα) και το Do hit stainless steel chair από τον Marijn van der Poll, το οποίο αποτελείται από ένα μεταλλικό κύβο και ένα σφυρί με το μπορείτε να τον χτυπήσετε για να τον κάνετε οποιοδήποτε σχήμα επιθυμείτε.

Το EYE film μουσείο

Ενώ οι προσωρινές εκδηλώσεις στο μουσείο κινηματογράφου EYE απαιτούν εισιτήρια, οι επισκέπτες στο υπόγειο μπορούν να βυθιστούν στον κινηματογράφο σε μια ελεύθερη μόνιμη έκθεση. Το δωμάτιο Panorama περιβάλλει τους επισκέπτες με περίπου 100 κινηματογραφικές ταινίες, οι οποίες προβάλλονται στους τοίχους και μπορούν να περιηγηθούν από επτά πίνακες ελέγχου. Αξίζει επίσης να κοιτάξετε το ίδιο το κτίριο του EYE, το οποίο μετακινήθηκε στη σημερινή του θέση το 2012 και τώρα έχει μια νέα εμφάνιση με ακανόνιστες γωνίες και αστραφτερό λευκό εξωτερικό. Από το μπαρ και το εστιατόριο μπορείτε επίσης να απολαύσετε μια φανταστική θέα στην προκυμαία του IJ προς τον κεντρικό σταθμό του Άμστερνταμ.

Αγορές

Όπως όλες οι πολυσύχναστες πόλεις, το Άμστερνταμ διαθέτει πολλές αγορές, η κάθε μια με το δικό της χαρακτήρα, όπως το εργαστήριο Albert Cuyp markt στο De Pijp, όπου μπορείτε να ψωνίσετε τα λαχανικά σας πάμφθηνα ή την Noordermarkt εβδομαδιαία αγορά του αγρότη στην περιοχή Jordaan, όπου μπορείτε να γεμίσετε μόνο παίρνοντας δείγματα από τα βιολογικά τρόφιμα που πωλούνται. Πιθανώς οι καλύτερες αγορές για να δείτε από την άποψη της ελεύθερης ψυχαγωγίας είναι η αγορά ψύλλων Waterlooplein - όπου θα βρείτε τα πάντα, από αντίκες έως vintage κοστούμια και πολλά κουτιά παλιών κλειδιών, φωτογραφιών και εξαρτημάτων κάμερας και η  Bloemenmarkt, μια μοναδική αγορά λουλουδιών με περισσότερες τουλίπες από ό, τι θα μπορούσατε να φανταστείτε. Για κάτι πιο σύγχρονο, ελέγξτε το Moderne Hippies, μια πρόσφατη προσθήκη στις αγορές της πόλης.

Το Αρχείο της πόλης

Η μόνιμη έκθεση στο Stadsarchief, το αρχείο της πόλης του Άμστερνταμ, είναι ένα ιδανικό μέρος για να μάθετε για την ιστορία της πόλης μέσα από τους ασυνήθιστους και ιδιόμορφους "θησαυρούς" της συλλογής της. Μεταξύ των αντικειμένων είναι μια αστυνομική αναφορά του 1942 σχετικά με την κλοπή της μοτοσυκλέτας της Άννας Φρανκ, ένα αστυνομικό τηλεγράφημα σχετικά με την επίσκεψη του Karl Marx στην πόλη το 1872 και φωτογραφίες από τους John Lennon και Audrey Hepburn. Η συλλογή περιέχεται μέσα σε μια μεγαλοπρεπή πλακόστρωτη καμάρα στο υπόγειο του κτιρίου Bazel, μια πρώην τράπεζα αξιοσημείωτη για την εντυπωσιακή γεωμετρική τοιχοποιία της που σχεδιάστηκε από την ADN van Gendt.

Πάρτε το πλοίο κατά μήκος του IJ

Η θέα από το νερό είναι πάντα μια ωραία εμπειρία σε μια πόλη όπως το Άμστερνταμ. Έτσι, όποιος θέλει ένα ταξίδι με πλοίο χωρίς χρέωση πρέπει να πάρει ένα από τα δωρεάν δρομολόγια πλοίων στο IJ, στο προάστιο του Άμστερνταμ, και να εξερευνήσει το Amsterdam-Noord. Συνδυάστε το με ένα ταξίδι με ποδήλατο γύρω από την φυλλώδη ύπαιθρο και τα ιστορικά χωριά της περιοχής.

Δωρεάν κλασσικές και τζαζ συναυλίες

Οι παραστάσεις του Concertegebouw για το μεσημέρι της Τετάρτης είναι ένας θεσμός που λειτουργεί μακρόχρονα. Ορισμένες από τις παραστάσεις είναι δημόσιες πρόβες - που σημαίνει ότι θα μπορούσατε να πάρετε μια γεύση από την πλήρη Βασιλική Ορχήστρα Concertgebouw - ενώ άλλα είναι μικρότερα σύνολα μουσικής δωματίου αποτελούμενα από νέους μουσικούς. Ο χώρος τζαζ Bimhuis έχει μια δωρεάν νύχτα κάθε μήνα που ονομάζεται Monday Match, στην οποία οι χορευτές και οι μουσικοί συνεργάζονται για να δημιουργήσουν μια αυτοσχεδιασμένη παράσταση. Περίπου στις 10μμ ένας DJ αναλαμβάνει να κρατήσει τα πόδια να κινούνται μέχρι τα μεσάνυχτα.

Begijnhof

Ενώ το τεράστιο Vondelpark θα είναι πάντα το προφανές σημείο για όσους θέλουν να χαλαρώσουν, να απολαύσουν ένα πικνίκ και να παρακολουθήσουν τα κοπάδια των πράσινων parakeets που έχουν εγκατασταθεί εκεί, το Begijnhof προσφέρει ένα εναλλακτικό νησί της ηρεμίας σε αυτή την ήδη ήρεμη πόλη. Ένα μικρό τετράγωνο ιστορικών κτιρίων με έναν ήσυχο κήπο, η κλειστή αυλή χρονολογείται στις αρχές του 14ου αιώνα και προσεγγίζεται μέσα από ένα στενό διάδρομο. Είναι μια όμορφη πλατεία με ένα παρεκκλήσι και ένα εξαιρετικό μέρος για να διαβάσετε ένα βιβλίο και να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική. Από το Begijnhof μπορείτε επίσης να φτάσετε στη Γκαλερί Πολιτικών Φρουρών (επίσης δωρεάν) - έναν καλυμμένο δρόμο γεμάτο με 15 τεράστιους πίνακες του 17ου αιώνα που διαχειρίζεται το Ιστορικό Μουσείο του Άμστερνταμ.

Βοτανικός κήπος στο Πανεπιστήμιο Vrije

Περισσότερα από 6.000 είδη φυτών συναντώνται σε αυτόν τον μικρό βοτανικό κήπο που ανήκει στο Πανεπιστήμιο Vrije, το οποίο, μεταξύ των πολλών ρόλων του, είναι ένας τόπος καταφυγίου για σπάνια και απειλούμενα φυτά.