Τα Gargoyles της Notre Dame – Η ιστορία του διάσημου ναού | Study Tours

Τα Gargoyles της Notre Dame – Η ιστορία του διάσημου ναού

Τα Gargoyles της Notre Dame – Η ιστορία του διάσημου ναού

Τι βλέπετε όταν κοιτάζετε στην κορυφή του μεγάλου καθεδρικού ναού της Notre Dame; Βλέπετε τέρατα, μισό άνθρωπο και μισό θηρίο. Αυτά τα δαιμονικά πλάσματα που έχουν σκαλισθεί από πέτρα ονομάζονται Gargoyles. Είναι ένα από τα πολλά μυστηριώδη στοιχεία της πέτρας που κοσμούν τις υδρορροές του καθεδρικού ναού της Notre Dame στο Παρίσι. Το Gargoyle προέρχεται από λατινική λέξη, που σημαίνει χροιά ή αποστράγγιση. Αυτό είναι αυτά τα περίεργα πλάσματα, αποχετεύσεις. Κάθε φιγούρα έχει μια δίοδο μέσα από την οποία μεταφέρεται το νερό της βροχής από την οροφή και έξω από το στόμα του Gargoyle. Από την κορυφή των πύργων του καθεδρικού ναού τα Gargoyles έχουν υπέροχη θέα στην πόλη.

Η ιστορία της Notre Dame:

Η Notre Dame στην πραγματικότητα αντικατέστησε μια Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, τον καθεδρικό ναό του St. Etienne, που ιδρύθηκε το 528 και κατέλαβε την ίδια τοποθεσία. Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι στην περιοχή υπήρχαν δύο εκκλησίες, μία αφιερωμένη στην Παναγία και η άλλη αφιερωμένη στον Άγιο Στέφανο. Η Notre Dame είναι ένας παλιός καθολικός καθεδρικός ναός που βρίσκεται στο Cite Island στον ποταμό Σηκουάνα που βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού. Αυτός ο καθεδρικός ναός θεωρείται γοτθική τελειότητα και είναι αφιερωμένος στην Παναγία. Η "Notre Dame" είναι ο τρόπος που λένε οι Γάλλοι "Η Παναγία". Το κτίριο για αυτό το έργο ξεκίνησε το 1163 κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Louis VII. Ο Πάπας Αλέξανδρος Γ 'είχε την τιμή να θέσει το θεμέλιο λίθο. Μετά την ολοκλήρωση της χορωδίας το 1183 άρχισε η εργασία στο ναό και ολοκληρώθηκε περίπου το 1200.

Μέσα στα χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί πολλοί μετασχηματισμοί, όπως η κατασκευή των πύργων και οι διαβάσεις των τρανσεπτιδίων. Το εσωτερικό του μεγάλου καθεδρικού ναού μετατράπηκε στα μέσα του 13ου αιώνα. Οι βασιλιάδες και οι βασίλισσες κάποτε στέφθηκαν στον υπέροχο ναό και στα τέλη του 1700, κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, πολλοί θησαυροί του καθεδρικού ναού καταστράφηκαν ή λεηλατήθηκαν. Οι μεγάλες καμπάνες κατάφεραν να γλυτώσουν από το να τις λιώσουν και το εσωτερικό του ναού χρησιμοποιήθηκε ως αποθήκη για φαγητό και άλλα αντικείμενα.

Μετά την Επανάσταση, η μεγάλη εκκλησία της Notre Dame χρειαζόταν πολλές εργασίες επισκευής και ξεκίνησε ένα μεγάλο πρόγραμμα αποκατάστασης, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής του στύλου. Το 1871, ο καθεδρικός ναός παραλίγο να καεί από τους Κομουνάρους αλλά κατάφερε να επιβιώσει. Κατά τη διάρκεια της φημισμένης ζωής της, η Notre Dame υπήρξε τόπος πολλών επίσημων τελετών, συμπεριλαμβανομένου του The Crown of Thorns που τοποθετήθηκε στον καθεδρικό ναό το 1239 από τον St Louis. Η στέψη του Henri VI της Αγγλίας, η στέψη της Μαρίας Στουάρ, της βασίλισσας της Γαλλίας και του αυτοκράτορα Ναπολέοντα, όταν κατέλαβε το στέμμα για τον εαυτό του και στη συνέχεια για την αυτοκράτειρά του Josephine.

Τα εμφανή πέτρινα Gargoyles έφεραν βροχή από την οροφή του διάσημου καθεδρικού ναού της Notre Dame για περισσότερο από εξακόσια χρόνια. Κατά τη διάρκεια των χρόνων επέτρεπαν το νερό της βροχής να πέφτει από τον καθεδρικό ναό, αποτρέποντας έτσι τις βλάβες. Κάποιοι που πιστεύουν στις δεισιδαιμονίες ισχυρίζονται ότι τα  Gargoyles φοβίζουν τα κακά πνεύματα μαζί με την εξυπηρέτηση του πρακτικού τους καθήκοντος. Μετά την εισαγωγή του σωλήνα αποχέτευσης μολύβδου τον 16ο αιώνα, η φήμη του Gargoyle ξεθωριάζει, αλλά εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως διακόσμηση. Το παλιό μυθιστόρημα του 19ου αιώνα, "Notre-Dame De Paris", έχει εμπνεύσει πολλές ταινίες για τον μεγάλο καθεδρικό ναό της Notre Dame.