Τα 10 πιο δημοφιλή μουσεία της επιστήμης στον κόσμο | Study Tours

Τα 10 πιο δημοφιλή μουσεία της επιστήμης στον κόσμο

μουσεία της επιστήμης στον κόσμο

Τα μουσεία της επιστήμης είναι ένας ευχάριστος τρόπος εκμάθησης ποικίλων επιστημονικών επιτευγμάτων, καθώς είναι πιο διαδραστικά από τα βιβλία ενώ παράλληλα ικανοποιούν την περιέργεια των ανθρώπων για τον κόσμο της τεχνολογίας και της καινοτομίας τα τελευταία χρόνια.

Παρακάτω αναφέρονται τα 10 πιο δημοφιλή και καλύτερα μουσεία επιστήμης στον κόσμο το 2018

10. California Science Center (Los Angeles, California)

 

Το Επιστημονικό Κέντρο Καλιφόρνιας πρέπει να είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα μουσεία στον κόσμο. Το μουσείο, που ιδρύθηκε το 1951, έχει μόνιμα εκθέματα από τον κόσμο του οικοσυστήματος, τον κύκλο ζωής, αλλά η τεράστια συλλογή του για εκθέματα αέρα και διαστήματος είναι αυτή που τραβάει τα πλήθη όλο το χρόνο. Το κέντρο εκθέσεως των οικοσυστημάτων παρουσιάζει ζωντανά ζώα και ενυδρεία για να επιδείξει τη μέθοδο προσαρμογής των πλασμάτων. Η περιοχή "World of life" εξηγεί τη διαδικασία ζωής των ζώων. Το μουσείο είναι γνωστό για την έκθεση γνωστών διαστημικών οχημάτων, όπως το Space Shuttle Endeavour, αεροσκάφη όπως το Douglas Mariner, το Lockheed A-12 και το Northtop F-20 Douglas Shark.

9. Ontario Science Center (Ontario, Canada)

Τρία κύρια κτίρια, μοναδικά σχεδιασμένα. Και τα τρία κτίρια συνδέονται μεταξύ τους μέσω μίας αλυσίδας γεφυρών και κυλιόμενων σκαλών που περνούν μέσα από τις χαράδρες του Don River. Το Κέντρο Επιστήμης του Οντάριο είναι ένα από τα λίγα επιστημονικά μουσεία στον κόσμο, όπου σχεδόν όλα τα εκθέματα παρέχουν ζωντανή επίδειξη και διεξάγουν διαδραστικές περιόδους λειτουργίας μέσω οθόνης υπολογιστή. Το μουσείο διαθέτει επίσης το μεγαλύτερο υπαίθριο υδραυλικό σύστημα στον κόσμο. Ένα άλλο εξαιρετικό έκθεμα είναι ένα ωραίο κινητικό γλυπτό που ονομάζεται Cloud το οποίο λειτουργεί πλήρως μέσω υπολογιστών. Ένα από τα πιο επισκέψιμα μέρη στο Οντάριο, το μουσείο επιστημών είναι επίσης γνωστό για τα ζωντανά του εκθέματα στον τομέα της επικοινωνίας και της μουσικής σύνθεσης.

8. Science and Technology Museum (Shanghai, China)

Αυτό το μουσείο επιστημών που εκτείνεται πάνω από 98.000 τετραγωνικά μέτρα δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα σύγχρονο θαύμα. Ο σχολαστικά σχεδιασμένος εκθεσιακός χώρος των 65.000 τετραγωνικών μέτρων είναι ένας τεχνολογικός κόμβος με εκθέματά από το χώρο της ρομποτικής. Το "φως της εξερεύνησης" είναι μια από τις καλύτερες πηγές για να διαφωτίσει τους επισκέπτες του μουσείου για την επιτυχία του ανθρώπου στον τομέα της τεχνολογίας των επιστημών. Προσθέστε σε αυτό τις δύο IMAX κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλουν ταινίες για την επιστήμη και την τεχνολογία. Η τεράστια χρήση της τελευταίας τεχνολογίας για να παρουσιάσει όλα τα εκθέματά της είναι αυτό που κάνει το μουσείο να τραβάει τον κόσμο.

7. Science City (Kolkata, India)

Το μεγαλύτερο επιστημονικό μουσείο στην ινδική υπο-ήπειρο που εξυπηρετεί πραγματικά το σύνθημά της για την εκλαΐκευση της επιστήμης, το Science City είναι επίσης ένα φανταστικά σχεδιασμένο μουσείο που έχει πάρα πολλά διαδραστικά εκθέματα. Οι επισκέπτες παγκοσμίως έχουν συσσωρεύσει επαίνους στη διαδραστική γκαλερί του, γνωστή ως Dynamotion Hall. Άλλα αξιοπρόσεκτα εκθέματα είναι προσβάσιμα στο Earth Exploration Hall, μία 3D κινηματογραφική αίθουσα. Επίσης, το σύστημα εξομοίωσης κίνησης που ονομάζεται Time Machine και Mirror Magic, το οποίο δημιουργεί οπτικές ψευδαίσθησεις μέσω της αντανάκλασης του φωτός, είναι εξαιρετικά δημοφιλές. Επιπλέον, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το καταπράσινο Science City Park σε μια ηλιόλουστη μέρα!

6. Hong Kong Space Museum, (Tsim sha shui, Hong Kong)

Ιδρύθηκε το 1980, το διαστημικό μουσείο του Χονγκ Κονγκ αφιερώνεται αποκλειστικά σε εκθέματα για τη διαστημική τεχνολογία. Το κτίριο έχει ανατοποθετηθεί στην ανατολική και δυτική πτέρυγα. Η ανατολική πτέρυγα στεγάζει ένα πλανητάριο σε δομή θόλου σε σχήμα αυγού. Ένα άλλο αξιοθέατο είναι η Αίθουσα Αστρονομίας στη Δυτική πτέρυγα που προβάλλει επιστήμες σε ψηφιακό προβολέα πλανητάριου. Αλλά ίσως η μεγαλύτερη ατραξιόν στο μουσείο είναι ο θάλαμος «moonwalk» που δημιουργεί το ίδιο αποτέλεσμα με το περπάτημα στο φεγγάρι, αν και με τη βοήθεια καλωδίωσης.

5. Science Museums, (Aarhus, Denmark)

Το Μουσείο Επιστημών του Aarhus διατηρείται από το τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Aarhus το οποίο το καθιστά ανεξάρτητο μουσείο. Η βασική έλξη του μουσείου είναι το Παρατηρητήριο Ole Romer, το οποίο πήρε το όνομά του από τον Ole Romer, ένα διάσημο γερμανό αστρονόμο. Είναι περιτριγυρισμένο από πράσινα πάρκα. Το Herbarium στο μουσείο διαθέτει μια μεγάλη συλλογή περίπου 75.000 δειγμάτων φυτών από όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, θα βρείτε το Μουσείο Steno που αρχειοθετεί εδώ και δεκαετίες την ιστορία της επιστήμης και της ιατρικής.

4. Memorial Museum of Cosmonautics

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ρωσία είναι μια πρωτοπόρος δύναμη στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας του διαστήματος. Στο Memorial Museum of Cosmonautics παρουσιάζονται πολύτιμα αντικείμενα της εξερεύνησης του διαστήματος. Δεν μπορεί κανείς να χάσει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη διαστημική κάψουλα που χρησιμοποίησε ο Γιούρι Γκαγκάριν, ο πρώτος άνθρωπος που περιστράφηκε γύρω από τη γη. Το μουσείο βρίσκεται σε βολική τοποθεσία στο μετρό της Μόσχας, το οποίο κάνει τα ταξίδια σε αυτό το μουσείο επιστήμης μια εύκολη υπόθεση.

3. Nikola Tesla Museum (Belgrade, Serbia)

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να εκφράσετε την ευγνωμοσύνη και το σεβασμό σας προς τον Nikola Tesla από το να επισκεφθείτε το μουσείο που ονομάστηκε μετά από αυτόν. Ο φουτουριστής που είναι επίσης ένας από τους πιο λαμπρούς εφευρέτες που έχει δει ποτέ η ανθρωπότητα. Σαν λατρεία σε αυτή την εικονική μεγαλοφυία, το μουσείο Νίκολα Τέσλα έχει σχεδόν κάθε αρχείο του επιστήμονα με τη μορφή χιλιάδων περιοδικών, φωτογραφιών, αντιγράφων μερικών από τις πιο γνωστές εφευρέσεις του, όπως κινητήρα επαγωγής δύο φάσεων, ασύγχρονη μηχανή, πηνίο Tesla κ.τ.λ.

2. National Museum of Emerging Science and Innovation (Tokyo, Japan)

Επίσης γνωστό ως "Miraikan", αυτό το φουτουριστικό μουσείο αναδεικνύει τη σχετική τεχνολογία για την αντιμετώπιση του πολυετούς προβλήματος των σεισμών στην Ιαπωνία. Οι επισκέπτες μπορούν να λάβουν αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τους σεισμούς που έχουν διατυπωθεί ευγενικά με τα τεράστια δεδομένα του πραγματικού χρόνου του μουσείου και με πολλά σεισμόμετρα που έχουν τεθεί σε χρήση. Στη λίστα των εκθεμάτων, ένα ρομπότ της Honda, με όνομα Asimo, είναι αγαπητό στον κόσμο για την σχεδόν ανθρώπινη ικανότητα να κυματίζει τα χέρια και να τρέχει! Εκτός από τα εκθέματά του για τη σεισμολογία, οι επισκέπτες του Miraikan μπορούν επίσης να πάρουν μια γεύση από το δικό του εργαλείο χαρτογράφησης που ονομάζεται Authagraph.

1. National History Museum (London, United Kingdom)

Θα μπορούσε να δηλώσει κανείς ότι κανένα άλλο επιστημονικό μουσείο δεν μπορεί να συγχωνεύσει επιστημονικά και τεχνικά αντικείμενα με αρχιτεκτονική μεγαλοπρέπεια, όπως το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Είναι απλώς η προσωποποίηση της ιστορίας. Το γεωλογικό τμήμα του μουσείου έχει ένα παγκοσμίως δημοφιλές ενεργό μοντέλο ηφαιστείου και μια μηχανή σεισμού James Gardener. Στο μουσείο επιστήμης και τεχνολογίας θα βρείτε τη συλλογή απολιθωμάτων, την ανθρώπινη ανατομία και τα εκθέματα που δείχνουν τον κύκλο ζωής των δεινοσαύρων. Ένας άλλος ακρογωνιαίος λίθος αυτού του ανακτορικού μουσείου είναι το Κέντρο Δαρβίνος που διατηρεί δείγματα από τον τομέα της ζωολογίας, της βιολογίας και της βοτανικής.