Summer Camps στο Ηνωμένο Βασίλειο
03/08/2019 - 13:03

8 οφέλη των Summer Camps στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τα καλοκαιρινά προγράμματα στο εξωτερικό μέσω Summer Camp είναι μια πραγματικά άκρως εκπαιδευτική, διασκεδαστική και ευχάριστη εμπειρία που όλοι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ζήσουν κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας. Παρόλο που μπορεί να φανεί ένα μεγάλο, τρομακτικό βήμα να στείλετε το παιδί σας σε μια ξένη χώρα για τις καλοκαιρινές διακοπές, υπάρχουν τόσα πολλά οφέλη από τη μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο σε ένα θερινό σχολείο. Από την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας έως την ανάπτυξη της εμπιστοσύνης, αναφέρουμε 8 λόγους για τους οποίους το παιδί σας θα ωφεληθεί αν ταξιδέψει μαζί μας στο εξωτερικό.

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθουν τα παιδιά αγγλικά

Η εκμάθηση αγγλικών είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα και πού μπορεί να γίνει καλύτερα από ό, τι στο Ηνωμένο Βασίλειο; Τα αγγλικά θερινά κέντρα προσφέρουν στα παιδιά την τέλεια αλλαγή για να βυθιστούν στα αγγλικά και να αρχίσουν να μαθαίνουν αυτήν την παγκόσμια γλώσσα. Τα αγγλικά γίνονται μια καθημερινή ρουτίνα για τα παιδιά, καθώς παρακολουθούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε αναγνωρισμένα σχολεία του Βρετανικού Συμβουλίου παράλληλα συνομιλούν με άλλους μαθητές και ταξιδεύουν για να επισκεφθούν τοπικά αξιοθέατα. Η εκμάθηση αγγλικών σε ένα καλοκαιρινό σχολείο είναι πολύ πιο συναρπαστική από τη μελέτη στο σπίτι ή σε μια αποπνικτική αίθουσα διδασκαλίας, καθώς οι εκπαιδευτικοί κάνουν το μάθημα διασκέδαση συμπεριλαμβάνοντας ταξίδια σε διάσημες πόλεις, εικονικά αξιοθέατα και όμορφες παραλίες.

Αποκτούν νέους φίλους

Στα Summer Camps τα παιδιά δημιουργούν νέες φιλίες με μαθητές από όλο τον κόσμο. Τα περισσότερα παιδιά κάνουν συχνά φίλους για μια ζωή καθώς δένονται μέσω κοινωνικών δραστηριοτήτων και εκδρομών. Όταν τελειώσει το ταξίδι επιστρέφουν γεμάτα όμορφες αναμνήσεις και καινούργιες εμπειρίες που έχουν μοιραστεί με τους νέους φίλους τους.

Ταξιδεύουν σε νέα μέρη

Η μελέτη στο εξωτερικό σε ένα θερινό κέντρο είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τα παιδία να εκπληρώσουν λίγο την επιθυμία τους για περιπλάνηση και να ταξιδέψουν κάπου διαφορετικά. Τα παιδιά θα μπορέσουν να εξερευνήσουν διάσημες πόλεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, να επισκεφθούν κορυφαία αξιοθέατα, να δουν εικονικά ορόσημα, να χαλαρώσουν σε όμορφες παραλίες και να ανακαλύψουν μουσεία - γι 'αυτό μην αφήσετε να φύγουν χωρίς κάμερα! Η μελέτη των αγγλικών κατά την εξερεύνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι εξαιρετικά πολύτιμη, επειδή η εμπειρία τους θα είναι πιο απολαυστική εάν μπορούν να παραγγείλουν φαγητό, να αλληλεπιδράσουν με τους ντόπιους και να καταλάβουν τις κατευθύνσεις.

Αποκτούν νέες εμπειρίες
Το καλοκαίρι είναι η τέλεια ευκαιρία να δοκιμάσετε νέες εμπειρίες, είτε πρόκειται για σέρφινγκ για πρώτη φορά είτε για την εξερεύνηση μιας νέας πόλης. Οι μαθητές έχουν κάθε ευκαιρία να εμπλακούν σε δραστηριότητες, ταξίδια, αθλήματα και ομαδικές δραστηριότητες, γεγονός που θα τους δώσει την ευκαιρία να μεγαλώσουν ως άτομο και να μάθουν περισσότερα για τον εαυτό τους.

Διασκέδαση στο έπακρο

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα παιδιά θα έχουν ένα γεμάτο ευχάριστες δραστηριότητες πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η διασκέδαση είναι μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της μελέτης στο εξωτερικό και κάθε θερινό κέντρο φροντίζει ώστε οι μαθητές να διασκεδάσουν με κοινωνικές δραστηριότητες, αθλήματα, παιχνίδια διασκέδασης και εκδρομές – ώστε τα παιδιά να περάσουν ένα αξέχαστο καλοκαίρι! 

Ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής

Καθώς τα παιδιά μαθαίνουν να ταξιδεύουν μόνα τους, να ζουν χωρίς τη γονική καθοδήγηση και να λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις, θα αναπτύξουν σίγουρα τις βασικές δεξιότητες ζωής και θα γίνουν πιο ανεξάρτητα. Όχι μόνο θα αποκτήσουν μια δεύτερη γλώσσα που θα φανεί εντυπωσιακή στα μελλοντικά βιογραφικά τους, θα αναπτύξουν επίσης νέα δυνατά σημεία και ικανότητες και θα μάθουν πώς να ξεπεράσουν τις νέες προκλήσεις.

Αύξηση της αυτοπεποίθησης

Δεν υπάρχει αμφιβολία μέσω των Summer camps τα παιδιά οικοδομούν περισσότερη αυτοπεποίθηση, ενώ σπουδάζουν στο εξωτερικό. Η διακοπή από το σπίτι τα βοηθάει να γίνουν πιο ανεξάρτητα, να αποκτήσουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους και να αναπτύξουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση. Η μεγαλύτερη εμπιστοσύνη είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον των παιδιών, καθώς θα τους ωφελήσει κατά την υποβολή αιτήσεων για θέσεις εργασίας και κατά τη φοίτηση σε κολλέγιο ή πανεπιστήμιο.

Έρχονται σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς από όλο τον κόσμο

Η μελέτη στο εξωτερικό δεν είναι μόνο η εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας και της τοπικής της κουλτούρας, αλλά και η τέλεια ευκαιρία να μάθουμε να εκτιμάμε άλλους πολιτισμούς από όλο τον κόσμο. Τα αγγλικά θερινά κέντρα λαμβάνουν διεθνείς φοιτητές από μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών χωρών, έτσι ώστε τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αναμειχθούν μαζί τους και να μάθουν για την κουλτούρα και τη γλώσσα τους!