Εντυπωσιακές ευρωπαϊκές παραλίες | Study Tours

Εντυπωσιακές ευρωπαϊκές παραλίες

Εντυπωσιακές ευρωπαϊκές παραλίες

Cala Tonnarella, Σικελία, Ιταλία

Όταν πρόκειται για απομονωμένες παραλίες χωρίς πλήθη, η Σικελία υπερτερεί. Η Cala Tonnarella, μέσα στο  Zingaro Nature Reserve, είναι η απόλυτη όαση: ένα μικρό κομμάτι άσπρης άμμου και μπλε νερά που πλαισιώνεται από χαμηλά ασβεστολιθικά βράχια. Είναι ένα ταξίδι για να φτάσετε εκεί - το Zingaro είναι απρόσιτο μέσω οδού, επομένως θα πρέπει να περάσετε περίπου μία ώρα για να φτάσετε στο νότιο πάρκινγκ - αλλά κατά την άφιξη θα ανταμειφθείτε με μια εκπληκτική παραλία.

Ευρωπαϊκη παραλία σικελία

 

Παραλία Durdle Door, Dorset, Αγγλία

Με τη δραματική αψίδα του ασβεστόλιθου, τους πλούσιους, βραχώδεις κρημνούς και την απαλή χρυσή άμμο, η Durdle Door είναι μια από τις πιο γραφικές παραλίες σε όλη την Ευρώπη. Αλλά δεν είναι μόνο ένα όμορφο όψη, η παραλία συνίσταται για κολύμπι και ψάρεμα, χάρη στην εξαιρετική ποιότητα του νερού. Είναι επίσης μέρος της Jurassic Coast, μιας ακτογραμμής μήκους 95 μιλίων γεμάτη με τόσα θεαματικά γεωλογικά χαρακτηριστικά και απολιθώματα που η UNESCO τη χαρακτήρισε ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς το 2001.

Παραλία στην Αγγλία, ευρώπη

 

Praia de Albandeira, Αλγκάρβε, Πορτογαλία

Παρά την υψηλή τουριστική κίνηση στην περιοχή του Αλγκάρβε, αυτός ο μικρός απομονωμένος όρμος (εκπληκτικά) παρέμεινε κάπως κάτω από το ραντάρ. Δεν θα βρείτε ομπρέλες, ξαπλώστρες, θαλάσσια σπορ ή beach bars εδώ. Απλά ένα χρυσό δρόμο άμμου, κρυστάλλινα δροσερά νερά, θαλάσσιες σπηλιές και φυσικές πέτρινες πισίνες - ακριβώς γι' αυτό πρέπει να την επισκεφτείτε. Επιπλέον. χάρη στους βράχους και στις δύο πλευρές της παραλίας, το νερό είναι πάντα ήρεμο και ιδανικό για κολύμπι και ψαροντούφεκο.

Πορτογαλία παραλία στην ευρώπη

 

Playa de Migjorn, Φορμεντέρα, Ισπανία

Ενώ όλες οι παραλίες στην ακτή της Formentera λάμπουν, αυτή η αμμώδης έκταση τριών μιλίων είναι αναμφισβήτητα η πιο όμορφη: Σκεφτείτε ιριδίζουσα λευκή άμμο, ανεμόμυλους αμμόλοφους, χαμηλή, βραχώδεις κρημνοί και σμαραγδένιο γαλάζιο ωκεανό. Αν και υπάρχουν πολλά πράγματα για να κάνετε και να εξερευνήσετε - ιδιόρρυθμα σπίτια σκαφών, ένα κιόσκι με δραστηριότητες στην παραλία και μερικά μικρά εστιατόρια και μπαρ - πιο απομονωμένες περιοχές προσφέρουν τη δυνατότητα να χαλαρώσετε. Η παραλία είναι επίσης και γυμνιστών, σε περίπτωση που τολμάτε.

Παραλία στην ισπανία στην ευρώπη

 

Île de Ré, Βισκαϊκό Κόλπο, Γαλλία

Εκτός από τη δυτική ακτή της Γαλλίας στον κόλπο του Βισκαϊκού, το Île de Ré είναι γνωστό ως "Λευκό νησί" από τους ντόπιους λόγω τόσο της μαλακής άμμου όσο και των κομψών παραθαλάσσιων κατοικιών βαμμένων σε ουδέτερα χρώματα. Σιγουρευτείτε για να σταματήσετε σε ένα από τα πολλά παραθαλάσσια oyster "cabanes" για να απολαύσετε φρέσκα θαλασσινά.

Γαλλία - ευρωπαϊκές παραλίες

 

Cala Goloritzé, Σαρδηνία, Ιταλία

Δεν είναι μυστικό ότι το Cala Goloritzé, που βρίσκεται στη βάση μιας χαράδρας στη βορειοανατολική ακτή της Σαρδηνίας, είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της Ιταλίας. Ακόμα, δίνει την αίσθηση μιας κρυμμένης όασης: ένα λεπτό στρώμα λευκής άμμου και φωτεινό γαλάζιο νερό ανάμεσα σε πανύψηλους ασβεστολιθικούς βράχους. Στην πραγματικότητα, η παραλία θεωρήθηκε ότι ήταν τόσο ξεχωριστή που έγινε το 1995 ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Ιταλία ευρωπαϊκες παραλίες

 

Cala Macarella, Μενόρκα, Ισπανία

Το ήσυχο Cala Macarella, που βρίσκεται στην ηλιόλουστη νοτιοδυτική ακτή της Μενόρκα, είναι η ιδανική απόδραση από τις συνοστισμένες παραλίες της κοντινής Μαγιόρκα και της Ίμπιζα. Να πάτε εκεί είναι ένα ολόκληρο ταξίδι: μπορείτε είτε να περάσετε δύο μίλια κατά μήκος των βράχων από το κοντινό Cala Galdana, ή να οδηγήσετε σε ένα τραχύ δρόμο με στροφές από την Ciutadella και πεζοπορία επιπλέον 20 λεπτά μέσα από ένα πευκοδάσος για να φτάσετε εκεί. Αλλά η εξαιρετικά λεπτή άμμος και τα ήρεμα τυρκουάζ νερά αξίζουν πολύ την προσπάθεια.

Μενόρκα παραλία ευρωπαϊκή

 

Παραλία Ναβάγιου, Ζάκυνθος, Ελλάδα

Το όνομα της το πήρε λόγω του αρχαίου φορτηγού πλοίου που έχει ταφεί στο κέντρο της, το Navagio είναι εύκολα η πιο όμορφη έκταση άμμου στην Ελλάδα. Είναι προστατευμένη από τεράστιους βράχους ασβεστόλιθου και είναι τόσο απομονωμένη που μπορείτε να έχετε πρόσβαση μόνο με βάρκα. Ενώ μπορείτε να περάσετε όλη την ημέρα κάνοντας ηλιοθεραπεία στην άμμο, η ομορφιά της εκτιμάται καλύτερα από τη θέα στα βράχια πάνω από την παραλία.

Ναυάγιο παραλία ελλάδα ευρώπη

 

Παραλία Vik Black Sand, Ισλανδία

Η Ισλανδία ίσως να μην είναι το πρώτο μέρος που έρχεται στο μυαλό σας όταν σκέφτεστε τις παραλίες, αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την ομορφιά των ακανόνιστων ακτών της. Δεν θα δείτε φοίνικες ή λευκή άμμο εδώ: Στο Βίκ, η άμμος είναι μαύρη σαν χαβιάρι και η παραλία είναι διάσπαρτη με ψηλούς κίονες από μελανόλιθο, που κατά την γνώμη μας την καθιστούν ακόμα πιο ξεχωριστή και όμορφη.

Ευρωπαίκή παραλία Ισλανδία

 

Zlatni Rat, Brač, Κροατία

Η Κροατία δεν έχει έλλειψη όμορφων παραλιών, αλλά ο Zlatni Rat ξεχωρίζει για το εντυπωσιακό και ασυνήθιστο σχήμα του (το οποίο στην πραγματικότητα αλλάζει ανάλογα με το ρεύμα). Παρόλο που μοιάζει με μια χρυσή αμμουδιά, η ακτογραμμή της αποτελείται από ομαλά, μικροσκοπικά χαλίκια και απλώνεται για μισό μίλι εκατέρωθεν της άκρης. Δεν είναι μόνο ένα μέρος για να χαλαρώσετε: η  Zlatni Rat είναι επίσης ένα δημοφιλές σημείο για windsurfing, τζετ-σκι, και stand-up paddle boarding.

Κροατία παραλία στην ευρώπη