Εντυπωσιακά μουσεία από όλο τον κόσμο! | Study Tours

Εντυπωσιακά μουσεία από όλο τον κόσμο!

Τα καλύτερα μουσεία στον κόσμο

1. ΤΟ ΛΟΥΒΡΟ

Υπάρχουν πάντα μακριές ουρές στην πόρτα, αλλά αξίζει να περιμένετε να δείτε το μεγαλύτερο και πιο διάσημο μουσείο του κόσμου. Η Mona Lisa του Leonardo Da Vinci είναι το αστέρι, αλλά υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες άλλοι θησαυροί του ανθρώπινου πολιτισμού, από την Αίγυπτο, την Ασία, την αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη.

Μουσείο του Λούβρου

 

 

2. ΤΟ HERMITAGE

Αυτό το γιγαντιαίο μουσείο έχει τη μεγαλύτερη συλλογή από έργα ζωγραφικής στον κόσμο. Είναι ένα εκπληκτικό μέρος, καλύπτοντας την ιστορία του κόσμου από την εποχή των λίθων μέχρι τους σημερινούς χρόνους, και ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα Golden Rooms με τα χρυσά κοσμήματα τους.

μουσειο hermitage

 

 

3. ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Αυτό το μουσείο έχει εκατομμύρια έργα τέχνης από όλο τον κόσμο. Οι γκαλερί του είναι αφιερωμένες στην Αίγυπτο, την Ελλάδα, το ρωμαϊκό πολιτισμό, την Ασία, την Αφρική και τη μεσαιωνική Ευρώπη, εντοπίζοντας την ανθρώπινη ιστορία και τον πολιτισμό. Το επίκεντρο είναι τα Μάρμαρα του Έλγιν που κάποτε διακοσμούσαν τον Παρθενώνα στην Αθήνα.

Βρετανικό μουσείο

 

 

4. ΤΟ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Όπως θα περιμένατε, εδώ θα βρείτε την πιο ολοκληρωμένη συλλογή αιγυπτιακής τέχνης στον κόσμο. Μεταξύ των χιλιάδων θησαυρών (που περιλαμβάνει το δημοφιλές δωμάτιο Mummy) είναι τα διάσημα αντικείμενα από τον τάφο του Τουταγχαμών.

Αιγυπτιακοό μουσείο

 

 

5. UFFIZI

Αυτό το παλάτι του 16ου αιώνα περιλαμβάνει εκατοντάδες αριστουργήματα, όπως τα υπέροχα αναγεννησιακά γλυπτά και τη διάσημη γέννηση της Αφροδίτης από τον Botticelli, μεταξύ άλλων πολύ αναγνωρισμένων αριστουργημάτων της Αναγέννησης.

Uffizi μουσείο

 

 

6. ΤΟ ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΗΣ

Ένα πραγματικά εξαιρετικό μουσείο με τα πάντα, από την ισλαμική, την αιγυπτιακή, την ελληνική και την ινδική τέχνη μέχρι τις ευρωπαϊκές ζωγραφιές. Έχει πάνω από 2 εκατομμύρια έργα από όλο τον κόσμο, από την προϊστορία έως τον 21ο αιώνα.

μετροπολιταν μουσείο

 

 

7. MOMA

Αυτό είναι το πιο σημαντικό μουσείο σύγχρονης τέχνης στον κόσμο. Καλύπτει τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα, με σημαντικά γεγονότα συμπεριλαμβανομένης της Demoiselles d'Avignon του Πικάσο ή της νύχτας Starry του Βαν Γκογκ.

Νομα μουσείο

 

 

8. ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ

Πρόκειται για μια σειρά εκθεσιακών χώρων γεμάτων με ανεκτίμητους θησαυρούς που εκπλήσσουν τους επισκέπτες με το μεγαλείο και την ομορφιά τους. Το κυριότερο σημείο είναι το παρεκκλήσι του Μιχαήλ Άγγελου.

Μουσείο βατικανού

 

 

9. ΤΟ PRADO

Αυτός ο θησαυρός περιλαμβάνει γλυπτά και ζωγραφική, αλλά η ισχυρότερη συλλογή είναι, φυσικά, ισπανικά αριστουργήματα των Goya, El Greco και Velazquez (των οποίων ο Las Meninas είναι το πιο γνωστό έργο του μουσείου).

Μουσείο prado

 

 

10. ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙKO ΜΟΥΣΕΙΟ

Αυτό είναι το μέρος για να θαυμάσετε τα αριστουργήματα της αρχαίας Ελλάδας. Η απαράμιλλη συλλογή του εντυπωσιάζει τους επισκέπτες.

Μουσείο αθήνα