Δημοφιλής γλώσσες στον κλάδο των επιχειρήσεων | Study Tours

Δημοφιλής γλώσσες στον κλάδο των επιχειρήσεων

Δημοφιλής γλώσσες στον κλάδο των επιχειρήσεων

Ακόμα και με την εκρηκτική ανάπτυξη της τεχνολογίας του διαδικτύου και την ικανότητά της να μεταφράζει γραπτά κείμενα σε πραγματικό χρόνο, εξακολουθείτε να έχετε σημαντικό μειονέκτημα εάν δεν μιλάτε μία από τις βασικές επιχειρηματικές γλώσσες. Αν γνωρίζεται μια γλώσσα, μπορείτε να κατανοήσετε τις τεχνικές αναφορές, τα ακρωνύμια, τα συμπεράσματα, τα λόγια, τα ανέκδοτα, την αργκό και πολλά άλλα πράγματα που δεν μεταφέρονται με τον γραπτό λόγο. Μέχρι τώρα η τεχνολογία δεν έχει προχωρήσει τόσο ώστε να υπάρχει ακρίβεια στις μεταφράσεις. Έτσι προς το παρόν, εξαρτάται από εσάς.

Εδώ είναι οι 8 από τις πιο σημαντικές γλώσσες για έναν επιχειρηματία ή επαγγελματία:

Αγγλικά

Τα αγγλικά παραμένουν η πρώτη γλώσσα για τις επιχειρήσεις. Με οικονομικές δυνάμεις όπως οι Η.Π.Α., η Αγγλία, η Αυστραλία και τα μεγάλα τμήματα της Ινδίας, τα αγγλικά εξακολουθούν να είναι μια κρίσιμη γλώσσα.

Ρώσικα

Η πρωτεύουσα της Ρωσίας, η Μόσχα, έχει τον υψηλότερο δισεκατομμυριούχο πληθυσμό οποιασδήποτε πόλης στον κόσμο. Καθόλου άσχημα για μια χώρα που πέρασε την  κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης στις αρχές της δεκαετίας του '90. Η Ρωσία είναι πλούσια σε φυσικό αέριο, πετρέλαιο, άνθρακα και πολύτιμα μέταλλα. Η ρωσική γλώσσα βασίζεται στο ρωσικό αλφάβητο, καθιστώντας την πολύ πιο δύσκολο γλώσσα για τους αγγλικούς ομιλητές. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα πλεονέκτημα, επειδή λιγότεροι άνθρωποι μιλούν ρωσικά σημαίνει τόσο περισσότερο θα είστε σε ζήτηση.

Κινέζικα

Η κυριαρχία της Κίνας στην παγκόσμια οικονομία την καθιστά προφανή πηγή επιχειρηματικών ευκαιριών για τις επόμενες δεκαετίες. Με δύο πρωταρχικές παραλλαγές κινέζικου, τα Mandarin  και τα Cantonese, η γνώση της γλώσσας είναι ένα όφελος. Αλλά, τα Mandarin είναι η επίσημη γλώσσα της Κίνας. Και σύμφωνα με το Bloomberg είναι η κορυφαία γλώσσα παγκοσμίως για τις επιχειρήσεις εκτός από τα αγγλικά. Πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι μιλάνε τα Mandarin.

Γερμανικά

Η γερμανική γλώσσα είναι η τέταρτη πιο διαδεδομένη γλώσσα στο διαδίκτυο, με 210 εκατομμύρια ομιλητές παγκοσμίως. Συχνά ομιλείται σε ορισμένες από τις πιο οικονομικά ισχυρές χώρες, όπως η Γερμανία, η Αυστρία, το Βέλγιο και η Ελβετία.

Ιαπωνικά

Η Ιαπωνία είναι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, καθιστώντας την ιαπωνική άλλη σημαντική επιχειρηματική γλώσσα. Υπάρχουν 130 εκατομμύρια που τη μιλούν και είναι η έκτη πιο κοινή γλώσσα στο  Διαδίκτυο.

Γαλλικά

Με 75 εκατομμύρια ομιλητές σε 39 χώρες, τα γαλλικά είναι μια από τις πιο κοινές γλώσσες στις επιχειρήσεις. Είναι επίσημη γλώσσα διαφόρων διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Πορτογαλικά

Με τη Βραζιλία να αναπτύσσεται σημαντικά, όχι μόνο στην Αμερική, αλλά σε ολόκληρη την υδρόγειο, είναι η γλώσσα που πρέπει να γνωρίζετε. Η Βραζιλία έχει τοποθετηθεί για να είναι ανεξάρτητη αναφορικά στα καύσιμα,  πράγμα που σημαίνει ότι μειώνονται οι σημαντικές εξαρτήσεις της. Και ως επακόλουθο, περισσότερες επιχειρήσεις θα παραμείνουν εντός της χώρας. Αν θέλετε εργασιακές σχέσεις μέσα στη Βραζιλία, καλύτερα μάθετε τη γλώσσα. Η επιρροή των Πορτογάλων πηγαίνει πέρα ​​από αυτά τα σύνορα όμως. Είναι η δεύτερη γλώσσα που ομιλείται στη Λατινική Αμερική και η πέμπτη πιο κοινή γλώσσα στο Διαδίκτυο.

Ισπανικά

Οι ΗΠΑ έχουν πάνω από 35 εκατομμύρια ισπανόφωνους και υπάρχουν 425 εκατομμύρια ισπανόφωνοι σε όλο τον κόσμο. Για τους αγγλικούς ομιλητές, τα ισπανικά θεωρούνται μια "εύκολη γλώσσα" προς εκμάθηση. Δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι μιλούν ισπανικά, είναι πιθανό να εργάζεστε συχνά με κάποιον, που τα μιλάει.