Αναπτύσσοντας μια θετική νοοτροπία | Study Tours

Αναπτύσσοντας μια θετική νοοτροπία

Αναπτύσσοντας μια θετική νοοτροπία

Εύκολες και αποτελεσματικές συμβουλές

Μόνο περίπου το 10% από τις αναφορές των ανθρώπων για την ευτυχία μπορεί να εξηγηθεί από τις διαφορές στις συνθήκες ζωής τους. Φαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του τι καθορίζει την ευτυχία οφείλεται στην προσωπικότητα και – το πιο σημαντικό – στις σκέψεις, και στις σκέψεις που έχουν τη δυνατότητα να τροποποιηθούν.

1. Πιστέψετε - Πιστέψτε στον εαυτό σας, αυτό είναι το πρώτο στάδιο.

2. Κάντε ένα καλό ξεκίνημα στη μέρα σας - Έρευνες δείχνουν ότι ο τρόπος που ξεκινάμε τη μέρα μας (συγκεκριμένα η πρώτη 1 ώρα), καθορίζει όλη την υπόλοιπη. Ξυπνάτε φοβισμένοι για το τι έχετε να αντιμετωπίσετε ή ξυπνάτε ευχαριστημένοι και με ενθουσιασμό;

3. Αισιοδοξία - Τα κακά συναισθήματα δημιουργούν ψυχολογική και σωματική δυσφορία. Αν είστε απαισιόδοξος προσπάθησε να αναπτύξετε μια πιο θετική οπτική γωνία των πραγμάτων. Προσπαθήστε να κοιτάτε τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι πιστεύουν πως το 90% των ανησυχιών τους ποτέ δε θα βγουν αληθινοί.

4. Ευγνωμοσύνη - Υιοθετήστε το σύνδρομο της ευγνωμοσύνης. Αντί να διατηρείτε αρνητικές σκέψεις, δυστυχία ή σύγχυση, να είστε ευγνώμονες για τα πράγματα που το σύμπαν έφερε στο δρόμο σας.

5. Να είστε ρεαλιστές - Προσπαθώντας να είστε 100% θετικός όλη την ώρα είναι σαν να θέλετε να είστε ένας ωκεανός όπου τα κύματα μόνο σηκώνονται και ποτέ δεν πέφτουν. Ωστόσο, όταν αναγνωρίζουμε ότι το σήκωμα και το πέσιμο των κυμάτων είναι μέρος του ίδιου ωκεανού, είμαστε σε θέση συμβιβαστούμε με τον τρόπο που είναι τα πράγματα.

6. Αντιμετωπίστε τον εαυτό σας με θετικότητα - Η αντίδραση σας σε ορισμένα γεγονότα έχει σημασία. Συγχρονίστε το μυαλό σας σε θετικές καταστάσεις αποφύγετε τις συγκρίσεις με άλλους. Η φιλοδοξία είναι υγιής αλλά ο φθόνος μας κάνει δυστυχισμένους. Η σύγκριση με τους άλλους χρησιμεύει μόνο όταν έχουμε να μάθουμε κάποια πράγματα.